Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Public service kan knappast kallas ”fri media”

av | 30 aug, 2018 | Uncategorized, Media

Lästid: 4 minuter

En hätsk debatt har utbrutit med anledning av att Jimmie Åkesson uttalat att han skulle lägga ner public service-kanalen P3. Högljudd kritik mot public service har framförts i flera år, men först när Jimmie Åkesson säger ifrån då han vikthånats i Moronpasset, går halva det politiskt korrekta media- och politikersverige och skriker att sådant är ett hot mot ”fri media”. Jag vill förtydliga att de medier som idag fungerar som megafoner och propagandaverktyg åt det politiska etablissemanget ingalunda är fria och bör därför inte kallas det. De fria aktörerna är av statliga medel och presstöd oberoende medborgarjournalister och alternativa medier, som vågar skriva de sanningar om tillståndet i Sverige som etablissemanget förtiger.

Lyssnar man på den så kallade satiren i Morronpasset i P3 inser man snabbt att gänget där bakom mikrofonerna inte kommer med några som helst vänliga avsikter när det handlar om det parti de absolut inte sympatiserar med. När de ”häcklar” Vänsterns partiledare Jonas Sjöstedt är det grövsta de säger att han talar med tyst röst och att han tar ut 28000 i lön. Men när det är dags för Sverigedemokraternas partiledare blir det annat ljud i skällan. Lyssnaren får höra att Jimmie och hans partikamrater troligen våldtagit kvinnor i sin ungdom (man använder ordet ”knulla”) och så vikthånar man Åkesson. Han har varit spelmissbrukare vilket gjort honom smärt eftersom han köpt skraplotter för lunchpengarna, men nu har han slutat spela och därför lagt ut igen. Han kanske borde bli en förgrundssymbol för kroppspositiva män? Ja, det är humor, absolut, det är satir och väldigt roligt, kan man tycka. Kanske förtjänar Åkesson mer elakhet än Sjöstedt? Men skillnaden är talande. Vänsterledaren omtalas med ömhet. Satiren om Sverigedemokraten osar av illa dolt hat.

Självaste kulturminister Alice Bah Kuhnke har uttalat sig efter att Åkesson varit rak och sagt att han skulle lägga ner P3 om han vore chef. Kuhnke menar att Åkessons uttalande är ”det grövsta” hon har hört. Jag gissar att hon inte lyssnat på hur man insinuerar att Åkesson gjort sig skyldig till våldtäkt? Men det är egentligen petitesser, bara käbbel. Jag är mer intresserad av att man på sistone börjat omskriva det ideologiskt vänstermarinerade public service som ”fri press”. Ogenerat kallar man denna värdegrundsapparat för ”fri”, trots att public service inte uppfyller sitt uppdrag om opartiskhet och mångfald. Det är också skrämmande eftersom denna typ av omskrivning gärna används i just ofria länder, för att få folk att tro att det är just frihet de upplever, när de är allt annat än fria. Minns ni DDR? Deutsche Demokratische Republik. Den demokratiska republiken. Jo, man ville gärna slå fast att man var en demokrati när demokratin lös med sin frånvaro. Ockupationsmakter kallas ”befriare”. Lögn heter Sanning och Krig… ja just det. Fred.

Nej, public service är inte FRI PRESS. Det är en beroende press, där åsikter stöps i en och samma konforma riktning och där medarbetare är tvungna att följa strikta förhållningsregler om vad som får och inte får sägas. Den fria pressen i Sverige idag utgörs av oberoende aktörer, av medborgarjournalister och alternativa medier, som inte är betalda med statliga medel och som inte hålls under armarna med hjälp av skattefinansierat presstöd. Det är aktörer och medier som den sittande makten gärna häcklar och gör allt för att tysta. Filmer censureras, sociala medier stänger av misshagliga röster, man anklagas för att vara botar och påverkansoperationer, allt för att misstänkliggöra de röster som kämpar för att spränga Åsiktskorridoren. Det är talande att man låter vänsteraktörer som till exempel kommunisten Veronica Palm, sitta i teverutan och ondgöra sig över att Åkesson kritiserat P3. Den röde trollkarlen Göran Greider har klippkort som proffstyckare i tevesofforna. Varför tar man inte in till exempel Jens Ganman? Eller mig? De gånger man faktiskt vågar ta in någon som inte spelar med i vänstertrallen blir det direkt pinsamt. Som när forskaren Joakim Ruist chockade i direktsändning genom att ge oväntade svar och helt enkelt hålla tyst när programledaren Lotta Bouvin försökte få hans forskning om invandringens kostnader till något suspekt. I ett blogginlägg kritiserade Ruist därefter Aktuellt för att söka konflikt istället för att förmedla kunskap…

Fri press. Fri media. Så kallar man sådant som är allt annat än fritt. Upplever du att du också är ”fri” att uttrycka vad du känner och tänker utan rädsla för repressalier och konsekvenser? Snart kommer vi alla tvingas att betala vänstervriden dynga som det babblande gänget i Morronpasset via våra skattsedlar. Samtidigt görs kritik mot detta till en samhällelig kardinalsynd och vi alla indoktrineras med att det i public service vi hör är Sanningen som är värd att dö för.

Den 9 september är det val. Då anser jag att det är dags att ta farväl av den sittande kulturministern och de politiker som förstört Sverige. Och ja, P3 får gärna läggas ner. Eller så får det finnas kvar, som en tydlig vänsterröst för dem som har sina sympatier just där, något man är öppen och ärlig med istället för att låtsas att man representerar åsikterna hos alla Sveriges medborgare.

(FOTO: SVERIGES RADIO).

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer