Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Public service – i den ryggradslösa journalistikens tjänst

av | 14 feb, 2021 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Vad får vi för våra 8-9 miljarder som vi via skattsedeln finansierar public service med? I veckan som gått blev det klart att det i alla fall inte är någon sanningsökande skjutjärnsjournalistik vi tittare och lyssnare föräras – utan i allt högre utsträckning en flummande opinionsbildning för att folket ska tänka enligt politiskt korrekt socialistisk ”värdegrund”. Ett flagrant nytillskott av lågkvalitativ, ängslig och ryggradslös ”journalistik” är rapporteringen om skolungdomar som känner otrygghet och som på grund av rädsla för att bli utsatta för brott helt enkelt tvingats ändra sina liv. ” Man vet exakt var man ska gå för att undvika en viss grupp eller person”, säger 15-åriga Jaqueline Olsén i reportaget som sändes i SVT. Viss grupp? Viss person? En journalistisk ryggmärgsreflex är att försöka ta reda på vad för slags grupp eller person som åsyftas och varför dessa grupper och personer är så pass vanliga idag jämfört med säg innan 2015. Men dessa funderingar lämnas tittaren ensam med. SVT serverar oss ett scenario utan att ge hela bilden, man undviker istället att ta bladet från munnen och berätta sanningen om kriminella invandrargäng. När journalisten Jens Ganman sedan ifrågasätter denna ”journalistik” raderades hans kritiska inlägg på SVT:s Facebooksida. Fortfarande 2021 får vi inte prata om den vålds- och våldtäktsepidemi som ansvarslös massinvandring bidragit till – trots att det nu gått fyra år sedan polisen Peter Springare drog ut proppen kring invandrares brottslighet och trots att till och med Dagens Nyheter på nyhetsplats bekräftat att det är ”vanligt med utländsk bakgrund bland unga män som skjuter”.

 

Så här skriver SVT om niondeklassarna i Nyköping:

Oron för att utsättas för brott påverkar många ungas liv, visar en undersökning av Brottsförebyggande rådet.

– Man vet exakt var man ska gå för att undvika en viss grupp eller person, säger 15-åriga Jaqueline Olsén.

– Man lär sig att någonting kan hända och det är någonting man växer upp med, säger skolkompisen Viggo Jansson.

De går båda i Nyköpings högstadium där en del av eleverna påverkas mer och andra mindre av oro för att utsättas för brott. Brottsförebyggande rådets senaste skolundersökning med 6 000 elever i hela landet, visar att varannan elev i årskurs nio undviker vissa personer, platser eller aktiviteter av oro för att utsättas för brott.

-Man måste vara på sin vakt och tänka ut en plan innan man går ut och så ska man inte behöva tänka, tycker Jaqueline Olsén.

Detta är så tragisk utveckling i Sverige, ett land som slår sig för bröstet som varande feministisk och humanitär stormakt. I det här landet offrar politikerna barnen, den framtida generationen, på det mångkulturella experimentets altare. Hur kommer denna barndom att forma de här ungarna? Hur kommer de känna när de inser att samhället svikit dem – till förmån för vad?

Här är Jens Ganmans ifrågasättande av SVT:s lågkvalitativa journalistik – ett inlägg som fick över tusen likes men som sedan raderades av SVT:

Känsligt? Uppenbarligen…

Förra året, 2020, anmäldes till exempel det högsta antalet våldtäkter mot barn hittills, 16 procent fler än 2019, enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ.

https://sverigesradio.se/artikel/okning-av-anmalda-valdtakter-mot-barn

Och rån mot barn och ungdomar fortsätter att öka i Sverige. 2019 anmäldes cirka 30 procent fler rån än 2018 och det ser inte bättre ut för 2020. Det är bland annat mobiltelefoner, jackor och märkeskläder som unga blir rånade på. Ekot träffade två mammor som bor i ett område i Stockholm där det har varit mycket rån mot barn och unga. ”Jag hämtar mina barn med bil. De går inte ut på kvällarna så antingen hämtar jag dem eller andra föräldrar som vi känner”, berättar en mamma. Enligt statistik från Brottsförebyggandet rådet ökar anmälningarna om rån för varje år. Förra året anmäldes 2500 rån mot personer under 18 år, vilket är mer än fördubbling jämfört med 2015.

https://sverigesradio.se/artikel/7402258

Nej, alla brott begås inte av invandrare. Men fakta är att invandrade män i synnerhet från Mellanöstern och Afrika är överrepresenterade i misshandel, drogrelaterad brottslighet, rån, våldtäkter, hedersbrott, gängvåld och andra grova brott som Sverige skakats av de senaste åren. Det bekräftar poliser jag pratat med och det vittnar även brottsoffer om. Polisen ger sällan signalement på till exempel misstänkta vid överfallsvåldtäkter där förövare agerar i grupp men statistisk visar att gruppvåldtäkter av pojkar till i princip 100% utförs av afghanska män. Även andra slags överfallsvåldtäkter är det mycket hög överrepresentation av utländska män bland. En våldtäktsepidemi som skakar de av Europas länder som frikostigt tagit emot flyktingar från MENA-länder.

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/qs/de-ar-mannen-som-valdtar-tillsammans/

I princip dagligen läser vi rubriker i fria medier (mer sällan i public service som istället väljer att pixla utländska förövare) om dömda våldtäktsmän, pedofiler och barn- och åldringsrånare som kommit till Sverige som ”flyktingar”, men som istället för att bidra till samhället gör sitt bästa för att förstöra det. Utländska män i grupp som ger sig på barn, flickor, pojkar, även vuxna, gamla människor… djur… rånarligor som rest in i Sverige för att råna, stjäla och begå brott. Även andra generationens invandrarpojkar är överrepresenterade i gängkriminalitet och drogbrottslighet.

Så vilka grupper och personer är det niondeklassare i Nyköping rädda för? Är det Kalle och Pelle och äppelknyckarligan? Eller är det andra individer?

För 8-9 miljarder per år är det fakta vi som tittare har rätt att kräva. Vilka är gängen som tvingar niondeklassarna att ändra sina liv? Varför tillåts de styra skötsamma ungdomars tillvaro och ge dem ont i magen? Och ska Sverige bara stillatigande och handfallet se på? Hallå public service, när tänker ni börja göra ert jobb?

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer