Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Public service är inte längre i allmänhetens tjänst – hela dess värdegrund är rutten

av | 8 maj, 2021 | Media

Lästid: 5 minuter

I veckan som gått avslöjade stiftelsen Doku att en journalist på Sveriges radios Ekot, ett av de mest ansedda nyhetsprogrammen, hade – eller har – en kärleksrelation med en islamist som av Säpo stämplats som säkerhetshot mot Sverige, något hon var satt att rapportera om. Denna islamist hade tidigare dödshotat en annan svensk journalist. Inte nog med detta, islamistvurmarens egen mamma som påstår sig vara uppväxt i socialdemokratiska värderingar, har islamisten boende hos sig och har skrivit brev till den svenska regeringen för att få dem att ändra uppfattning om att islamisten borde utvisas. Cheferna på Sveriges radio verkar dock inte förstå omfattningen av denna kletiga skandal. De förstår inte att de utsätter Sverige för ett allvarligt säkerhetshot, något som är långt mycket större än ”ett personalärende”. Skälet till det är att hela public service vilar på rutten värdegrund, där denna affär bara är en utväxt på en kropp som genomsyras av förvirrade vänstervärderingar, och där cheferna är en produkt av samma tankegods.

Hur många islamistsympatisörer och korrupta journalister tål public service och därmed Sverige? Alla som har minst två hjärnceller måste förstå att skandalen med den en kvinnlig journalist som blåögt går i säng med en islamist bara är toppen på ett isberg. Det är ett resultat av dels en agenda, dels okunskap och politisk korrekthet. Det är också följden av att man anställer individer vars naivitet borde diskvalificerat dem från yrket överhuvudtaget. Men också av att man delar de värderingar som är direkt skadliga för Sverige. De här värderingarna gör att man accepterar politisk och religiös extremism och daltar med ideologier som borde behandlas på samma sätt som man idag behandlar nazism.

Glöm inte bort att Sveriges radio är en medieplattform som hyst en terrorist vid sin barm. Massip Farid Ikken, 40, attackerade en polis med en hammare framför Notre Dame i Paris sommaren 2017. Han har bott i Sverige och jobbat som journalist för Sveriges Radio. Enligt AFP hade Ikken svurit trohet till IS i ett videoklipp.

Glöm inte heller bort att SVT-journalisten Fredrik Önnevall och två av hans medarbetare dömdes 2017 för människosmuggling. Påföljden blir villkorlig dom och samhällstjänst för de inblandade. Även här hade journalisten en tydlig politisk agenda. Han utförde inte längre sitt uppdrag – utan blev en politisk aktivist.

”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.”

Så står det som programförklaring när man går in på någon av public services sajter. I dag känns den programförklaringen som ett hån. Ett land har inte råd med att dess mest ansedda nyhetsförmedling styrs av naiva godhetsposörer vars åsikter absolut inte är oberoende – istället är de tydligt vänster.

Kent Asps undersökning om public servicejournalisternas partisympatier från 2012 har nu några år på nacken men det är inte mycket som har förändrats, i alla fall inte om vi ser hur det rapporteras. En nyare undersökning som genomfördes av den norska tankesmedjan Civitas 2019, visar att journalister jämfört med övriga svenskar står längre till vänster, fler vill införa republik och fler anser att invandring är positivt för Sverige. Undersökningen visade att 70,7 procent av de 150 svenska journalisterna som svarade skulle ha röstat på Vänsterpartiet, Socialdemokraterna eller Miljöpartiet om det var riksdagsval när frågan ställdes. Vänsterpartiet fick 32 procents stöd, mer än det dubbla av Miljöpartiets stöd på 14,7 procent. Högeroppositionen samlade endast 10 procent, mindre är än de två liberala mittenpartierna som tillsammans fick 14,6 procent.

Det är egentligen inte särskilt svårt: Sveriges Radios chef Cilla Benkö borde avgå. Precis som Ekots chef Klas Wolf-Watz. Dessutom behövs en rejäl storstädning bland övriga chefer, journalister och redaktörer. De är nämligen inte trovärdiga och opartiska och sviker därigenom sitt uppdrag, som betalas av skattemedel från svenska folket. Deras tydliga ställningstagande för vänsterliberal politik strider mot public services egentliga uppdrag och de representerar inte människorna i Sverige. De utgör dessutom ett säkerhetshot mot vårt land.

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer