Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Protesterna växer: Politikernas folkförakt eldar på Bensinupproret 2.0

av | 10 maj, 2019 | Bensinupproret 2.0

Lästid: 3 minuter

Sverige går inte alls som en Tesla. Sverige går snarare som en gammal Ford – om du minns hur Mora Träsk sjöng: ”Hemma på vår gård – Där står en gammal Ford – Utan hjul och utan däck – Och motorn den är väck – Den går på terpentin – Och gammalt margarin – Och tittar man där förar’n satt – Så ser man ingen ratt…” Med tanke på de sinnessjuka bensinpriserna lär vi snart tvingas börja mata våra bilar med terpentin och margarin. Den största missuppfattningen tycks vara att detta är en manlig aktion. Man glömmer påpassligt alla kvinnor som är beroende av sina bilar, för att kunna jobba, ta hand om familj och släkt och livet i allmänhet. Inte minst nu när samhället blivit så otryggt att vi inte vågar åka kommunalt. Själv är jag bilburen kvinna och jag stöttar helhjärtat Bensinupproret 2.0.

Bensinupproret 2.0 har på kort tid samlat ihop nära 300 000 medlemmar och antalet växer lavinartat. Alla vi kräver att politikerna gör något för att sänka drivmedelspriserna. Det var också så här det började i Frankrike, där de gula västarna protesterade mot höjda bensinpriser. Genom demonstrationer i hela landet tvingade man Macron att skjuta på den planerade höjningen av bränslepriserna i sex månader, rapporterade nyhetsbyrån AP i början av december.

Det svenska Bensinupproret bygger på liknande ilska över den styrande elitens arrogans mot den lilla människan. Man menar att de höga drivmedelspriserna särskilt drabbar dem som bor på landsbygden och som inte har några andra transportmedel att välja bland än bilen. Här finns naturligtvis inte bara män, utan förstås många kvinnor. Ensamstående mammor. Unga tjejer. Äldre damer. Alla åldrar och yrken. Många inom hemtjänsten är helt beroende av bilen, för att bara nämna några. Utan den kan man inte ta sig till alla de gamla som är beroende av daglig hjälp. Jag vet, för jag har själv föräldrar som är beroende av sådan hjälp. Att åka kommunalt är inte att tänka på.

”Bensinupproret 2.0” hade planerat manifestationer i flera städer runtom i landet på fredagen, men dessa har skjutits upp en vecka då man inte hann skaffa tillstånd i tid. Kanske är detta maktens sätt att visa sitt överläge. Förbjud protesterna! Så gör man i socialistiska diktaturer. Man försöker låtsas bort problemen genom att förbjuda människor att protestera. Men eliternas arrogans kommer inte kunna kväva människors ilska. Bensinupproret 2.0 kommer att explodera, likt en förflugen gnista som råkar tutta på en bensinmack. Sorry för liknelsen! Men det är så det känns just nu.

Hela Sverige måste kunna leva. Man måste kunna ta bilen för att kunna transportera sig. Vi måste få ha råd! Skriv på du också! Och kom med i Facebookgruppen Bensinupproret 2.0! Låt oss bli över 400.000 redan idag.

Skriv på Bensinupproret 2.0 här.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer