Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Protester i hela landet mot Växjö och Borås: Stoppa islamiseringen av Sverige!

av | 15 feb, 2018 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Det strömmar just nu in protester via mejl och pappersbrev till Växjö samt Borås kommun, med anledning av att det blivit känt att det finns planer på böneutrop, samt att en muslimsk friskola med extremistiska förtecken getts tillstånd att starta i Borås.  En av dem som säger ifrån är Mia, 31, från Halland, som skrivit ett argt mejl till båda kommunerna. ”Jag är upprörd, rädd och stridslysten”, säger hon. Jag känner inte igen mitt Sverige. Jag hoppas att vi, folket, kan höja vår röst så att vansinnet hinner stoppas innan det är för sent.” Nu skapas protestaktioner överallt i Sverige. ”Folk är rasande”, säger Lars, 53, i ett mejl till Katerina Magasin. ”Vi har fått nog”.

Växjö kommun har på sista tiden gjort sig känd som en av förespråkarna för ett samhälle där islam ges en tydlig, synlig roll. Bland annat genom att använda en beslöjad kvinna på omslaget till en broschyr med kommunen som avsändare. Nu talas det också om att böneutrop skulle kunna bli verklighet i Växjö. Bland annat har biskop Fredrik Modéus uttalat sitt stöd till böneutropet, något som förvånar många medlemmar i Svenska kyrkan, som trott att kyrkans värdegrund vilar på kristna traditioner.

borås

Även Borås har seglat upp som en faktor i islamiseringsprocessen av Sverige. Här har kammarrätten har visat ovanlig ryggradslöshet då man tillåter öppnande av en muslimsk friskola, som kommer att drivas av Föreningen islamiska skolan, med den kontroversielle Abdirizak Waberi i spetsen, som tidigare uttalat sig oerhört diskriminerande mot flickor och kvinnor och även agerat på ett sätt som strider mot svensk värdegrund.

Striden om skolan behöver dock inte vara över. Det finns en möjlighet för Borås stad att ta det hela vägen till Högsta förvaltningsdomstolen. ”Och det tänker vi göra”, säger Mia till Katerina Magasin. ”Att ge upp är att ge upp kampen om allt det vi kämpat för i Sverige, att ge upp det land som våra mor- och farföräldrar byggt och där kvinnorna i Grupp 8 kämpat för jämställdhet.”

Det folkliga missnöjet manifesterar sig nu i massiva mejl- och brevkampanjer till ansvariga i Borås och Växjö kommun.

Angående böneutrop i Växjö skriver allmänheten så här:

Jag vill tydligt poängtera att Växjö kommun inte kan ge tillstånd till böneutrop utan att bryta mot religionsfrihetslagen(1951:680).
1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse. Många människor har redan uttryckt sitt missnöje av att samhällets lugn störs och sin förargelse av att påtvingas andras religion i offentlig miljö. Att tillåta detta skulle vara ett brott mot våra grundlagar. Detta kommer vi som medborgare inte att acceptera. Kommunen är skyldig att följa lagen i beslutet om att tillåta eller inte tillåta böneutrop. Skulle Växjö Kommun trots vetskapen om att ett lagbrott begås tillåta böneutrop, kommer givevis kommunen att polisanmälas i nästa skede för att få det prövat mot lagen.

Mejl med detta innehåll skickats till Miljöförvaltningens Anna Tenje, Anna.tenje@vaxjo.se och förvaltningschef Madeleine Karlsson, madeleine.karlsson@vaxjo.se, samt till miljo-halsoskyddsnamnden@vaxjo.se

Vill man skriva pappersbrev går det bra att göra till Växjö kommun, Miljö- och hälsoskyddsnämnden , Box 1222, 351 12 Växjö.

Vill man protestera direkt till biskop Fredrik Modéus och Svenska kyrkan 

går det fint att göra här: https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift/biskop.

BISKOPENS KONTAKTUPPGIFTER: Telefon: 0470-77 38 05, mejladress: biskop.vaxjo@svenskakyrkan.se

Alla medlemmarna i miljö- och hälsoskyddsnämnden hittar du här.

Vad gäller protesterna till Borås har Mia skrivit så här:

Till Borås stad.

Jag vill härmed protestera mot öppnandet av den muslimska friskolan i regi av Föreningen islamiska skolan, samt överklaga beslutet att skolan ges tillstånd att öppna. Föreningen islamiska skolan drivs av Abdirizak Waberi, som tidigare uttalat sig oerhört diskriminerande mot flickor och kvinnor och även agerat på ett sätt som strider mot svensk värdegrund. Genom att ge tillstånd till den muslimska friskolan bidrar man till ökad segregation, framväxt av parallellsamhällen, minskad integration samt att man härigenom cementerar en särbehandling av flickor och kvinnor och sänder ut felaktiga signaler till pojkar och män. Att i ett demokratiskt och sekulärt samhälle tillåta en särbehandling som missgynnar flickor från späda år sänder man därmed ut signaler om att man inte står bakom principen om alla människors lika värden. Vilka garantier ges eleverna att få en jämlik undervisning, fri från religiös och extremistisk påverkan? Så som medborgare i Sverige kräver jag att den muslimska friskolan stoppas.

Mejl och brev har sänts till Göran Björklund, kommunsekreterare på Borås stad, Telefon: 033- 35 83 00

Här är alla de som sitter i Borås kommunfullmäktige:

https://www.boras.se/kommunochpolitik/kommunensorganisation/kommunfullmaktige/ledamoterkommunfullmaktige.4.1fef6289155e1318edf181e8.html

Även till exempel den liberala politikern Gulan Avci protesterar mot mot att den muslimska friskolan ska få öppna i Borås:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/7lp1nB/kritik-mot-muslimsk-friskola-i-boras

– Det är väldigt bra att vi är många som säger ifrån nu, konstaterar Mia. Jag hoppas kommunerna dränks i brev som visar att vi har noll tålamod kvar. Noll tålamod med att Sverige böjer sig för fundamentalistiska ledare med en fientlig kvinnosyn och extrema åsikter. Det pågår en normalisering av kvinnofientliga kulturer och religioner där religiösa ledare stärker sina positioner. Det leder till ett instabilt samhälle där polariseringen ökar och grupper ställs mot varandra. Jag vill ha ett slut på den här farliga utvecklingen.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Min kommande bok heter ”Bilden av Sverige” och släpps 28/2. Bevaka den gärna på Bokus.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer