Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Propagandajournalisternas krig mot hederliga murvlar eskalerar

av | 13 sep, 2021 | Media

Lästid: 6 minuter

Aldrig har det väl varit tydligare, det som kallas informationskriget. Och det sker på alla fronter, såväl från maktens korridorer mot oberoende medier, men också på individuell nivå, etablissemangets journalister mot frilansare. Propagandajournalisterna försöker inte ens dölja längre hur de avskyr kollegor som arbetar med folkets bästa för ögonen och mot makten. Att journalisterna lierat sig med politikens maktmissbrukare är faktiskt något av det värsta som kan hända i en demokrati. Då finns ingen som ärligt och sanningsenligt granskar vad politikerna håller på med. Public service till exempel, som tvångsfinansieras av våra skattepengar, har helt svikit sitt uppdrag om saklighet och opartiskhet och ändå låtsas man som om man rapporterar hederligt om det som sker i samhället. Medarbetarna där agerar helt skamlöst för att driva den vänsterliberala agendan, de mörkar till exempel skickligt och manipulativt den misslyckade migrationspolitikens konsekvenser. Och när salongsjournalisterna, som är vana att få stå oemotsagda blir ifrågasatta, försöker de byta fokus. Vilket de oftast kommer undan med, då de effektivt tystat dem som hade kunnat peka ut deras lögner.

Senaste tiden har informationskriget eskalerat då både etablissemangets journalister i en oskön mesallians med styrande politiker attackerat det fria ordet. Senast ut var medborgarjournalisten Joakim Lamotte som än en gång rapporterade om oroligheter och våld, denna gång i Lund som skakats av regelrätta gatustrider mellan klaner. Men att rapportera från gatan då vanligt folk kan få komma till tals och slå sönder etablissemangsmedias tillrättalagda narrativ gör man inte ostraffat i Sverige och Lamotte stördes såväl av socialdemokratiska politiska aktivister som av högljudda företrädare för mainstreammedierna som på alla sätt försökt förlöjliga hans ambitioner och uppdrag. Staffan Sonning är en av dem som gått till hårt angrepp och som själv använt sig av metoden ”hård ton”, sånt som han och andra ”fina” journalister annars brukar förkasta. Sonning gick på Twitter till rasande attack mot Lamotte. ”Du är ju en ärketöntig clown som låtsas vara journalist”, twittrade han bland annat. Sonning var tidigare chef för Sveriges Radios Ekotredaktion.

 Under helgen som gått möttes journalisterna Chang Frick och Frida Boisen i SVT:s ”Mötet” där samtalet mest kom att kretsa kring den delvis satiriska (men också med stort allvar i botten, då detta ju är ett verkligt problem) krönika som Chang skrev i september 2020 om problematiken med mainstreammediernas journalisternas politiska aktivism. Han pekar där på instrumentell journalistik. Det handlar om politisk aktivistjournalistik. Eller propaganda.Vill man vara hård kan man säga att dessa ”journalister” försöker fostra och hjärntvätta medborgarna för att de ska tycka så som makthavarna vill. Och att de inte ska tänka självständigt och kritiskt. Faktiskt är deras aktivism ofta rena trakasserier. De är inte intresserade av en konstruktiv debatt. De vill depaltformera, cancellera och tysta oliktänkande. Var känner vi igen det från? Ja, du vet ju. Det är så här totalitära diktaturer lierar sig med ”tredje statsmakten” för att hålla folket kort.

Ur texten: … vi kan kalla det ”journalistiska aktivister” eller ”instrumentella journalister”. Det jag syftar på är människor som använder journalistik som ett redskap för att uppnå politiska eller personliga mål. Exempelvis, när en journalist i en intervju lägger stort fokus på att en polischef använder ordet ”klan” istället för att fokusera på de kriminella nätverken som infiltrerar staten, då används journalistiken instrumentellt. Syftet är inte att upplysa medborgarna om ett stort och allvarligt problem utan tvärtom, att sätta stopp för problembeskrivningen. Detta kan ha rent politiska skäl, exempelvis att ”fel” partier gynnas eller missgynnas om frågan får medialt utrymme. Det går till så här: Säg att taktiken lyckas och polischefen vacklar eller rent av tar ett steg tillbaka och går med på premissen att ”klan” är fel ord, då blir detta i sig en händelse som används instrumentellt.

Mer ur Changs text:

Om vi vill ha ett bättre samtalsklimat måste vi nå en överenskommelse där argument och idéer står i fokus, inte vem som säger vad. Fakta måste få lov att stå på egna ben, hur mycket aktivister än ylar och skriker. En tjänsteman på en myndighet måste kunna slå larm om oegentligheter utan att medier försöker tysta denne eller få denne sparkad, exemplet med polismannen Peter Springare är talande. nFramför allt, det måste få kännbara konsekvenser när journalistik används för syften den inte ska användas till.

Chang Fricks deltagande i SVT-programmet har blivit viralt inte minst för att en underdog sätter en mainstreamjournalist på plats genom att skälla ut henne. Frida Boisen är en uppburen mediemänniska som gjort en karriär på att förfölja vanliga människor åt makten och som tycks oförstående inför sin egen roll i att strypa yttrandefriheten och skapa ett samhälle där bara vänsterliberal ”värdegrund” får råda. Det värsta är att dessa ”journalister” – till och med när de ställs inför fakta – inte verkar förstå vilket monster de är med och bygger. Boisen bemöter inte Chang utan reagerar på att han gestikulerar med händerna. Men Changs ilska är berättigad. Han är förbannad på hur medierna aktivt bidragit till att den fria debatten strypts och bakbundits, vilket gett fritt utrymme till odemokratiska krafter och möjliggjör den destruktiva politiken som förstört och fortsätter förstöra Sverige. Till exempel var det mediell aktivism som drevade sönder REVA, Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete (REVA) som var ett samarbetsprojekt mellan svensk polisKriminalvården och svenska Migrationsverket med syfte att öka effektiviteten och rättssäkerheten i avvisandet av utlänningar som varaktigt vistades i Sverige utan tillstånd. Migrationsverket var projektägare och projektet medfinansierades av Europeiska återvändandefonden. Projektet påbörjades 1 januari 2009 och avslutades 30 juni 2014 mycket tack vare kampanjen mot projektet i medierna, opinionen blev för stark utan att gemene man egentligen förstod hur illa det blev när man la ner REVA… att man på så vis underlättade för kriminella utlänningar att få härja fritt i Sverige och tog ifrån polisen möjligheten att kontrollera dessa i den utsträckning som hade behövts.

Det är på grund av ohederliga politiska aktivistjournalister som Boisen som debatten styrs till att handla om nonsens och att politiker får komma undan med flockler. Det är på grund av de politiska agendajournalisterna som Sveriges problem hela tiden förvärras.

Nu är det ett år kvar till valet 2022. Och nu kommer vi tydligt se vilka journalister som gör sitt jobb och vilka som är maktens lydiga kollaboranter. Vi som arbetar i oberoende medier är inte välkomna i salongerna. Alla med fler än en hjärncell förstår varför det är så.


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer