Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Pride portar homosexuella – men anlitar dömd terrorist som föreläsare

av | 1 aug, 2018 | Yttrandefrihet

Lästid: 6 minuter

De senaste veckorna har sociala medier svämmats över av diskussioner om huruvida det var rätt att utestänga Medborgerlig Samling från att delta på Pride på grund av partiets ”värdegrund”, som påstås oförenlig med vad Pride står för. Den som har hängt med vet att handläggningen av MED:s ansökan till Pride tog ovanligt lång tid för arrangörerna, vilket tyder på att dessa gjorde en grundlig konsekvensanalys av sitt beslut att utestänga MED från denna delvis skattefinansierade festival. Därför är det anmärkningsvärt att före detta terrordömda aktivister bjuds in utan att arrangörerna säger ifrån. En av dem är till exempel Pia Laskar, som anlitats flitigt som föreläsare på Pride genom åren. Men Laskar är en dömd terrorist. 1977 var hon en av aktörerna i Operation Leo som var arbetsnamnet på kidnappningen och planerna att mörda det dåvarande socialdemokratiska statsrådet Anna-Greta Leijon. Vänstern svammel om rätt värdegrund utgör nu det enskilt största hotet mot den fortsatta yttrandefriheten i vårt land.

Pride säger sig vara en festival som firar rätten för alla att öppet ge uttryck för sin sexuella läggning utan fruktan för trakasserier från majoritetssamhället. Samtidigt väljer man att vilseleda allmänheten rörande Medborgerlig Samlings ideologiska hemvist. MED är ett parti där frågan om vitalisering av demokratin står i fokus och ett avskaffande av den nuvarande ordningen med skattepengar till finansiering av politiska partier och medier är några av de tyngsta kärnfrågorna. MED är också det enda partiet med en öppet homosexuell partiledare.

De som kritiserar MED enas i uppfattningen att partiet inte ska gnälla över exkluderingen från Pride då MED inte står bakom idéer som identitetspolitik och genusteori. Underförstått borde Medborgerlig Samling snarare vara tacksamma för att man slipper delta i ett sådant jippo. Detta anfördes även som ett skäl till att utestänga Medborgerlig Samling från Pride samt att alla deltagare på Pride skulle kunna känna sig trygga. Pride vet mycket väl att detta är lögn då MED givetvis inte är våldsbenägna och skulle nu skräcken vara så pass så stor att träffa folk med andra åsikter än de man själv har, så ligger problemet kanske snarare hos ledningen för Pride än hos Medborgerlig Samling.

Principen här är dock större än MED och det enskilda fallet. Ska Sverige tillåta att nya demokratiska partier tystas, mobbas ut och osynliggörs för att de kan utgöra ett alternativ för väljarna till de etablerade partier när resultatet av deras vanstyre dagligen går att följa genom mediernas krigsrubriker? Självklart inte. Vems tur är det att tystas nästa gång? Att partier som Liberalerna och Nya Moderaterna inte reagerar på detta är anmärkningsvärt då de själva har fått smaka på Prides vrede med utestängning och trakasserier när AFA har deltagit.

Vänstern svammel om rätt värdegrund utgör nu det enskilt största hotet mot den fortsatta yttrandefriheten i vårt land. De är starka och har gott om resurser genom inflytande och tillgång till våra skattepengar. Alla sant demokratiska krafter bör samverka för att mota tillbaka denna snedvridna världsbild som har tillåtits dominera det offentliga samtalet. Medborgerlig Samling vill se ett samhälle där meningsmotståndare kan mötas i debatter och sakskäl får tala för sig själva snarare än att tysta varandra med repressiva metoder.

Ett annat tungt vägande skäl till att Medborgerligs Samling vägrar böja sig för den autonoma vänster som har organisationskapat Pride är det avgrundslösa hyckleriet som dessa visar prov på. MED skulle med sin påstådda värdegrund inte vara lämplig att delta i Pride medan den ena autonoma och våldsbejakande organisationen efter den andra, vars uttalade mål är att störta demokratin, tillåts delta utan vidare diskussion. Budskapet är att organisationer som i åratal har ägnat sig åt att misshandla eller trakassera meningsmotståndare är helt okej eftersom detta har gjorts med goda intentioner. Denna linje fick nyligen stöd av en journalist i Expressen i ett infall av synnerligt dåligt omdöme.

Det här synsättet har en mycket lång historia inom vänstern. AFA, Expo och olika revolutionära kampförbund tillåts således att delta på Pride. Pia Laskar är ett namn som det gott kan riktas extra ljus på. Hon är aktiv på Linköpings Universitet inom genusforskning och har anlitats flitigt som föreläsare på Pride genom åren. 1977 var hon en av deltagarna i Operation Leo som var arbetsnamnet på kidnappningen av det socialdemokratiska statsrådet Anna-Greta Leijon och som organiserades av en avknoppning på den tyska terrorgruppen RAF. Eventuella säkerhetsvakter som skyddade statsrådet skulle mördas och Anna-Greta Leijon skulle placeras i en låda medan gruppen skulle förhandla om frigivning av andra terrorister. Om det inte gick vägen så skulle Liejon mördas i likhet med samma tillvägagångssätt som RAF tidigare visat sig kapabla till med andra som de tagit som gissland. SÄPO fick kännedom om det hela och grep hela terrorgruppen och Pia Laskar dömdes till fängelse i tre år för sin medverkan till terrorbrott. Hon har knappast gjort avbön för sina tidigare gärningar och avfärdade bryskt en journalist från nyhetstidningen Inblick som skrev om händelsen för ett år sedan. Utöver den terrorism som RAF gjorde sig skyldiga till så tränades även flera av organisationens medlemmar av stater i Östblocket som en del av det kalla krig som då pågick mellan öst och väst där Sverige sållade sig till de demokratiska staterna. Det kommunistiska Sovjetunionen tyckte att RAF var lämpligt för att destabilisera de demokratiska staterna och kunde användas till att attackera politiska företrädare och chefer i näringslivet. Mot bakgrund av det världsläge som rådde då gjorde sig medlemmarna av RAF och dess systerförbund inte bara skyldiga till terrorism utan även landsförräderi genom att gå främmande makts ärenden i sitt mördande.

En annan som har engagerat sig i debatten är professorn i statsvetenskap Ulf Bjereld. Bjereld har en bakgrund inom det revolutionära KPMLr som förespråkade väpnad revolution för att störta demokratin och partiet har än i dag ett mycket tätt samarbete med den palestinska terrorrörelsen PFLP. Bjereld är fortfarande engagerad i palestiniernas sak genom sitt arbete inom socialdemokraternas Tro och Solidaritet och utsågs för två år sedan av Alice Bah Kunke att utreda statens stöd till trossamfund och huruvida de stod bakom demokratiska värderingar. Etablerade politiker, organisationer och medier drar sig således inte för att använda personer med denna bakgrund när det passar deras syften.

Dagens Nyheter, en stor medieplattform, valde nyligen att vända sig till Tobias Hübinette för att analysera Medborgerlig Samling och dess ideologiska hemvist. Hübinette är forskare vid mångkulturellt centrum, men DN glömde att berätta andra avgörande fakta som kan ha varit intressanta för dem som läste hans analys. Hübinette är en av grundarna av AFA, har ett digert register av politisk brottslighet bakom sig (som inkluderar misstanke om mord) och har gjort sig känd för politiskt intresserade genom att anklaga mer eller mindre alla som inte delar hans världsåskådning för rasism och högerextremism.

Listan på folk med en tvivelaktig demokratisk övertygelse men bärare av ”rätt värdegrund” kan naturligtvis göras mycket längre. En central del i kampen om demokratin är att alltid låta sanningen ha företräde framför lögnen som nu används som strategiskt verktyg för att förtrycka oliktänkande. De aktivistiska tjänstemän som fyller våra myndigheter och universitet har, vid sidan av ovan nämnda, också personliga skäl att motarbeta MED då en annan av partiets kärnfrågor är en opolitisk förvaltning. Skicklighet och förtjänst ska styra rekryteringen till statens högre tjänster snarare än partitillhörighet och värdegrund. De som verkligen stödjer demokratin genom handling och inte bara till namnet borde ägna mer intresse när det kommer till valet av både vem man utser till sin fiende och vän i kampen för vår bestående frihet. Den 9 september är det du som avgör om denna ordning ska bestå och hur vår gemensamma framtid ska se ut.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer