Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Pride har blivit ett vänsterpolitiskt jippo där relationer underordnas aktivismen

av | 11 jul, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Trodde du också att Pride handlar om att få älska den man vill och att alla sexuella läggningar ska accepteras? Att detta är en rörelse som i första hand handlar om relationer, inte om politik? Då trodde du fel. Nu uppdagas att den regnbågsfärgade manifestationen i Stockholm i själva verket är ett starkt vänsterpolitiskt manifest som utesluter de HBTQ-personer som inte sympatiserar med vänsterns åsikter. Aktivister har kidnappat HBTQ-rörelsen för att torgföra socialism och vänsterextremism. I dag blev det klart att man därför stänger ute Medborgerlig Samling från att delta på festivalområdet. Därmed står det klart att HBTQ-personers politiska åsiktsfrihet starkt begränsas.

Stockholm Prides styrelse stänger ute det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling från festivalområdet. Efter att partiet ansökte i maj om att vara betalande utställare i Pride Park kom beskedet i förra veckan att Stockholm Prides styrelse inte vill ha Medborgerlig Samling där. Som skäl anges att ”Medborgerlig Samling inte till fullo lever upp till Stockholm Prides värdegrund”.

Enligt den pressrelease som skickats ut av Medborgerlig Samling är bakgrunden följande: Den 12 maj lämnade Medborgerlig Samling in en ansökan om att få delta som utställare på Stockholm Prides/Europrides festivalområde, Pride Park, den 1-4 augusti på Östermalms IP. Ansökningar behandlas normalt inom loppet av några dagar. Eftersom återkopplingen uteblev skickades flera frågor och påminnelser. Till slut kom beskedet att MED utestängs från deltagande i festivalen, med hänvisning till Stockholm Prides ”värdegrund”.

– Stockholm Pride har begått ett gigantiskt misstag. MED är ett liberalkonservativt parti. I livsstilsfrågor är vi frihetliga och ställer oss helhjärtat bakom homo- och bisexuellas och transpersoners rättigheter, och vi är motståndare till all form av rasism och diskriminering. Vi såg deltagande som utställare på Prides festivalområde som en möjlighet att träffa sympatisörer och potentiella väljare. Stockholm Pride visar sig nu vara en organisation som motverkar möten och meningsutbyten och som arbetar med utestängning som metod, säger partiledaren för Medborgerlig Samling Ilan Sadé i en pressrelease.

Värdegrundsdokumentet består av fyra kortfattade paragrafer, med innebörden att Stockholm Pride står bakom Europakonventionen, att organisationen arbetar för att stärka hbtq-personers rättigheter och tar avstånd från all form av diskriminering såsom rasism, sexism, homofobi och transfobi, samt att Stockholm Pride är solidarisk med andra rörelser som arbetar i dess anda. På vilket sätt Medborgerlig Samling skulle bryta mot värdegrunden framgår inte av beskedet.

– Stockholm Pride visar genom beslutet att Priderörelsen i Sverige har blivit en ängslig, intolerant gruppering kapad av ett vänsteretablissemang. Det är tyvärr även en bekräftelse på att Pride har misslyckats totalt med att arbeta inkluderande för alla inom HBTQ-gruppen. Signalen är tydlig: Homo- och bisexuella och transpersoner som inte gillar identitetspolitik, men som däremot gillar yttrandefrihet och fri debatt, är inte välkomna på festivalen, säger Ilan Sadé.

Medborgerlig Samling kommer nu istället att genomföra ett eget arrangemang i Stockholm under Prideveckan. Till det är alla nyfikna och intresserade välkomna.

Att HBTQ-rörelsen dras med ideologiska problem och har kidnappats av just vänstern stod tydligt i våras, då Magnus Kolsjö, tillförordnad förbundsordföranden för RFSL, hoppade av sin post. Han skrev en debattartikel på SVT där han förklarade varför.

– RFSL är inte längre en organisation där jag känner mig trygg och efter årets kongress finns det ingen som representerar mig som icke-socialistisk HBTQ-person i den förbundsstyrelse som ska leda förbundet framåt, skrev Kolsjö, som då också för första gången berättade om bakgrunden till sitt avhopp från posten som tillförordnad förbundsordföranden för RFSL.

Man kan också fråga sig vilken slags värdegrund som Stockholm Pride företräder, då det tidigare uppdagats att dess chef anklagats för sexköp av en minderårig pojke.

Jag själv blir extremt illa berörd av den exkludering som Medborgerlig Samling nu utsätts för av Pride. Jag har i alla år arbetat för att stärka HBTQ-personers fri- och rättigheter och under min tid som sexrådgivare på Vecko-Revyn tilldelades vår redaktion till och med pris på dåvarande Pride eftersom vi alltid inkluderade och tilltalade homo-, bi- och transpersoner i våra texter och reportage, något jag därefter alltid fortsatt med. För mig är sexuell läggning inte en politisk fråga. Den man väljer att älska och tända på har ingenting med andra åsikter att göra. Att blanda samman dessa frågor är att skapa exkludering, skuldbeläggande och en sjuk positionering. Det strider faktiskt mot våra mänskliga fri- och rättigheter. Det är djupt sorgligt att Pride och HBTQ-rörelsen kapats av vänsterradikaler precis som Nykterhetsrörelsen och Svenska kyrkan, samt andra så kallade ”anti-rasistorganisationer”.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer