Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Prästen Anna-Karin Hammar önskar att terrorister ska få upprättelse på Alla Helgons dag

av | 3 nov, 2018 | Terrorism

Lästid: 3 minuter

På sociala medier uppmärksammas nu att den kontroversiella prästen Anna-Karin Hammar ställer mördade judar i synagogan i Pittsburg jämte terrorister som dödats i Gaza för att minnas dem på Alla Helgons Dag. Det är samma Anna-Karin Hammar som rabiat attackerade det kristna uppropet ”Mitt kors”, som startades för att stötta förföljda kristna i världen. Frågan är varför Svenska kyrkan tolererar en terroristkramande präst? Värdegrunden hos en präst som hyllar terrorister kan väl ändå inte vara godkänd?

Förintelseöverlevaren som mördades i Pittsburg ställer Anna-Karin Hammar alltså intill terrorister och jihadkrigare. Jag måste läsa texten flera gånger för att försäkra mig om att jag inte missförstår. Men det är så som det står, svart på vitt på prästen Hammars blogg. Hon jämför terrorister med terrorns offer. Under rubriken ”Pittsburg och Gaza i våra hjärtan” radar hon först upp namnen på judarna som kallblodigt avrättades i synagogan Livets träd i Pittsburgh, USA. Men som om det inte var tillräckligt skriver hon vidare: ”Vi glömmer inte heller de ungdomar och unga vuxna som dödas i Gaza i Palestina varje vecka sedan Land Day den 30 mars. Några barn, några äldre, men mest unga människor som i en blandning av hopp och desperation hävdar sitt folks rättigheter att återvända dit därifrån de blev fördrivna. (FNsresolution 194). Det är i kyrkan Allhelgonatid. Vi minns de döda med hopp om uppståndelse och upprättelse.”

Hammar vill alltså minnas terrorister med hopp om uppståndelse och upprättelse. 

Det är frilans- och medborgarjournalisten Tobias Petersson som uppmärksammar Hammars grova övertramp mot mänskliga rättigheter och skriver på sin Facebook och han skriver så här:

”Det märks att prästen Hammar inte förstår arabiska. Bland annat skriver hon att hon ”inte glömmer de ungdomar och unga vuxna som dödas i Gaza i Palestina varje vecka sedan Land Day den 30 mars”. Hammar listar ett antal namn på de hon inte glömmer. Några av dessa är Mujahid Nabil al – Khudari…. och Mujahid Ziad Zaki Aql.  Mujahid är en titel som betyder jihadkrigare.  De flesta förutom de titulerade jihadkrigarna, mellan 70-80 % av namnen på Hammars lista, är tillhörande terrororganisationer i Gaza. Alla är de medlemmar i terrororganisationen Hamas militanta Al-Qassambrigader. Dessa jihadister kan likställas med ISIS-krigare.”

Hammar skriver även att detta livet är för dyrbart ”för att förneka varandras rättigheter och mänskliga värdighet.” En präst som jämför döda våldsbejakande terrorister med oskyldiga bedjande judar, offer för terrordåd – det är makabert. Vi får hoppas att detta inte passerar utan protest vid nästa kyrkomöte.”

Hammars inlägg, där dödade palestinska terrorister omnämns som offer, är dessvärre inte ett svenskt undantag. Tobias Petersson har även tidigare uppmärksammat att Palestinagruppen i Malmö framställt de palestinska terrorister som deltagit i terroraktiviteter vid Gazas gräns mot Israel som oskyldiga offer. Riksorganisationen Palestinagrupperna gör årligen rapporter om läget i Gaza som rikspolitiker använder som underlag för att forma politik.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer