Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Politiskt korrekt valpanik i sociala medier – ”tänk om Trump vinner?”

av | 3 nov, 2020 | Presidentvalet i USA 2020

Lästid: 5 minuter

Det är valdag i USA. Och trots att flera mätningar visar att Joe Biden delvis leder framför sittande president Donald J Trump, så visar TV4:s Marcus Oscarssons första stora uppdatering på en helt annan trend. Till stor besvikelse för hans följare, som uttrycker stor bitterhet mot resultatet och tanken på fyra år till med Trump. I kommentarerna har hysteri utbrutit. Paniken delas med i princip hela det svenska medieetablissemanget, där Expressens biträdande kulturchef går längst och beskriver att han ville dö 2016, då Trump vann valet. 

Att dagen började bra tyckte nog majoriteten av följarna till TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarssons Facebook-sida. Den Donald Trump-kritiska TV-profilen rapporterade kring 8:00 imorse att Demokraternas presidentkandidat Joe Biden gjort en seger, och använde ordet ”UTKLASSNING”. Läste man noggrant framgick det dock ganska snabbt att ”utklassningen” som Oscarsson syftade på inte avsåg en stat, utan bara en extremt liten by vid namn Tiny Dixvile, som enligt Wikipedia blott hade tolv invånare år 2010. Rösterna för dagen var ännu färre, då de uppgick till endast fem. Icke desto mindre måste Oscarsson ha ansett detta varit viktigt, då han gjorde hela tre inlägg om händelsen. Därefter upphörde valuppdateringarna abrupt.

Första riktiga uppdateringen till Trumps favör

Men klockan 13:30 svensk tid var det dags igen. Om än med betydligt mörkare besked för hans följare, som att döma av resultaten i hans återkommande omröstningar lutar gravt åt vänster. Nu gällde rapporteringen inte längre en by utan stater, närmare bestämt Georgia, North Carolina, Arizona, Nevada, Pennsylvania och Florida. I de två första staterna tog Trump ledningen omgående, vilket är en stor seger då Georgia trots olika styren generellt klassas som en Demokrat-stat, medan North Carolina räknas som en oerhört viktig stat att vinna i om man vill ta hem valet. I Arizona och Nevada ligger Trump bara efter Biden med 1% i skrivandets stund, vilket man räknar som uppseendeväckande liten marginal då i princip alla mätningar som gjorts indikerat att Trump skulle vara chanslös mot Biden. Samtidigt är det förutspådda underläget borta i extremt viktiga staten Florida där det nu är dött lopp, och i ännu viktigare staten Pennsylvania är Donald Trump nu snart helt ikapp Joe Biden trots att dagen knappt börjat i USA.

Påtaglig besvikelse i kommentarerna

Besvikelsen över Oscarssons besked är till synes enorm när man skummar igenom kommentarerna. Nästan ingen av hans följare tror nu längre att Joe Biden har en chans att vinna. Kommentarer som ”Jag hoppas på Biden men tror på Trump” duggar tätt. Signaturen Patrik skriver ”Nej nej nej. Jag hoppas på mirakel. Biden för fasen!” och Annika skriver att ”Hoppet är det sista som överger en”. Men många kastar redan nu in handduken och säger ”Korkade människor. Vinner han förtjänar dom det. Är huvudet dumt får kroppen lida.”

Mest förvånade är signaturerna Emily och Ann-Louice som skriver ”Men herre! Alltså är det valfusk på g eller vad är d frågan om?!” respektive ”Neeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjj, Trump får inte vinna! Han får inte!!”. Signaturen Niclas menar att detta är ”helt obegripligt” och andra frågar sig även detta valår hur mätningarna  egentligen görs.

Många menar att Marcus Oscarsson haft en väldigt ensidig rapportering i allmänhet och kring det amerikanska presidentvalet i synnerhet, vilket kan förklara förvåningen hos de som bara valt att använda hans kanaler för att uppdatera sig.

De flesta kommentarer är av ilsken natur och ord som ”Clown” och ”Pajas” syns fler än en gång. Vissa tar det ännu längre och kallar Trump för Caligula. Signaturen Inger skriver att hon ”hoppas innerligt på att presidenten åker på en smocka”.

Jörgen Fogelklou: ”Jag fruktar oroligheter på gator och torg”

Även SD:s ordförande i Göteborg väger in, men hans kommentar är desto mer Trump-vänlig.

”Jag hoppas ju att Republikanerna vinner” skriver han, men fortsätter: ”Men jag fruktar att om det blir så, så kommer vi få se stora oroligheter på gator och torg från den mer vänsterorienterade sidan av Demokraternas supporters”.

I Washington och andra vänsterdominerade delar av USA har butiksägare förberett sig på en Trump-seger genom att försegla sina skyltfönster i rädsla för att sommarens upplopp från Black Lives Matter, Antifa och andra vänsterextrema organisationer kommer upprepa sig. Vem som vinner valet återstår att se, men det är inte uteslutet att att rösträkningen detta valår kommer ta flera dagar och att segrare därför inte kan utropas ikväll. Oscarsson själv benämner i inlägget numera valet som ”en rysare”.

MARC WEST

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer