Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Politikernas svek är en kniv i det egna folkets rygg

av | 8 sep, 2018 | Val 2018

Lästid: 5 minuter

Det är inte många timmar kvar till valet nu och masshysterin i Svea rike tilltar. Stats-teve tar politisk ställning och avståndfrån Jimmie Åkesson i en partiledardebatt och Annie Lööf talar i samma andetag om ”anständighet”. Men sanningen är att den verkliga politiska oanständigheten är sveket mot det egna folket, hur Sverige sålts ut, misshandlats, förnedrats, misskötts och kränkts under de senaste åtta års regeringar. Ett brott som kan symbolisera och sammanfatta det hela är den afghanske förövaren som knivhögg polismannen Ted Eriksson i nacken vid Medborgarplatsen i augusti 2017. Ett sådant knivhugg utdelar de sittande politikerna och Alliansen mot hela det svenska folket med hjälp av sin ansvarslösa politik. De borde inte komma undan med straffrabatt som den afghanske förövaren.

Han gjorde bara sitt jobb den där dagen, Ted Eriksson. Patrullerade till fots på Medborgarplatsen med en kollega. Det är rörigt där, jag är där ofta, många människor i rörelse. Den hä dagen var det extra, hundratals afghanska män satt på trappan ihop med sina groupies och krävde orealitiska förmåner av det svenska samhället. Plötsligt känner Eriksson en fruktansvärd smärta i nacken, en smärta han senare berättat om i intervju. Jag gissar att den första sekunden förstod han inte, för man gör inte det, kroppen genomfars av chock, alla försvarsmekanismer slår till. Man måste överleva. I nästkommande sekunder står det klart. Eriksson har blivit huggen med kniv. Någon ville skada honom illa, döda honom. Nacken var ett givet val för en beväpnad förövare. Han smög på bakifrån, agerade hårt och skoningslöst. Eriksson hade en mirakulös tur att han fick behålla livet.

Fallet Ted Eriksson symboliserar det svenska samhällets rättsliga och moraliska förfall. Först och främst den totala slappheten i att låta hundratals män utan asylskäl att dag efter dag ockupera stadens centrala delar, där de skapade otrygghet, där de tog droger, där de tilläts komma med sina orealistisa krav. En avd e poliser jag pratat med uttryckte maktlöshet då han hindrades att kontrollera dessa mäns identitet, eftersom detta kunde leda till kravaller och bråk… Trots att de på trappan sittande männen inte respekterade de regler samhället satte upp lät man dem hållas. Istället för att markera mot oredan kom tvärtom ett antal etablerade politiker och tramsade med, likt misshandlade hustrur som i hopp om att slippa en örfil fjäskar för sin baneman med att laga en extra god middag, locka med kärlek, närhet, kanske att man ska ändra sig, anpassa sig till kraven… Snabbt såg man till att försöka snickra ihop provisoriska lagvidriga lagar, allt för att tillfredsställa en högljudd gapig grupp av bortskämda män som med oärligt uppsåt försökt ta sig in i det svenska samhället. Till slut kom kulmen. Ett knivhugg i nacken på ordningsmakten. Ett angrepp på hela det öppna samhället. En bild som inte kunde bli tydligare: Vi ger er allt, men ni belönar oss med våld, med aggression, med hat. Vi kröker rygg för er, men ni vill ända sätta en kniv i den.

Kniven var högst verklig. Men istället för att sätta ner foten, säga ifrån, belönades alltså 9000 män med möjligheten till ”gymnasieamnesti”, att få gå i den generösa svenska skolan tillsammans med tonåringar som aldrig bett om att fungera som integrationsverktyg. Och förövaren Muhammad Hussaini, han med kniven, han med hatet mot det samhälle som så vänligt tagit emot honom och försökt hjälpa honom till rätta, ja honom försökte man ursäkta på alla möjliga vis. Trots att han har själv tidigare uppgett sig vara 25 år gammal så dömdes han som 18-åring, eftersom det var så han var registrerad i Sverige. På grund av den låga ålder som han själv ljugit om så belönades Hussaini straffrabatt. Man gjorde inte om. Man gjorde inte rätt. Hussaini dömdes till fem års fängelse. Han dömdes också att betala 100 000 kronor i skadestånd till Ted Eriksson… Efter avtjänat straff ska han utvisas på livstid. Vilket i princip betyder att han kan komma tillbaka. Kanske under ännu en falsk identitet. Kontrollerna är obefintliga. Någon biometrisk registrering för att skydda landets invånare görs inte idag.

Ted Eriksson överlevde och Husseini bestraffades. Alla svenskar som råkar illa ut har tyvärr inte samma tur. De sittande politikerna är så förblindade i sin vilja att vara feministiska, humanistiska, generösa och anständiga att de vägrar se vad de ställt till med, de fortsätte rbara på inslagen bana. De ser till exempel inte Helga, 89, som gick ut med soporna men som attackerades av en afghan i ett soprum i Norsjö där hon bodde. De ser inte hur den unge mannen brutalt attackerar den gamla damen och hugger henne med ett vasst föremål så att hennes lungor och stora kroppspulsådern punkteras. Helga förblöder där på det smutsiga golvet i sorummet. Amir Amiri, som ljuger om att han är 21 år, får straffrabatt han också. Han behövde pengar. Han hugger ihjäl en värnlös gammal kvinna, en av de svenskar i det folkhem som tagit emot honom.

Politikerna vägrar se. De ser inte hur en flicka som inte får någon rättvisa då hon våldtagits av flera invandrade män, tar sitt liv i förtvivlan. De ser inte hur en ung kvinna i princip slaktas, med över hundra knivhugg, på ett boende där en flykting naivt placerats med tron att han per automatik integrerats då han satt sin fot i en liten småländs ort. De ser inte hur ett utvecklingsstört barn gång på gång våldtas av afghanska män. Hur rektorer ljuger för att inte deras skolor ska få dåligt rykte. De ser inte hur en ung blond kille får sin näsa krossad för att han är – blond.

Politikernas förslappning är ett knivhugg mot alla dem som drabbas, mot små orter där otryggheten är smygande steg i kvällsmörkret, där de tidigare fredade cykelvägarna kan bli en transportsträcka till misshandel och stöld. Politikernas lögner är ett knivhugg i ryggen på de barn som tvingats ge ifrån sig sina mobiltelefoner, sina pengar, sin tillit, till maskerade unga i deras egen ålder, till de ungar som är svaret på disciplinlöshet och vägran att vilja skapa ordning och reda. Politikernas brist på moral är ett knivhugg i ryggen på alla de flickor och kvinnor som våldtagits, de gamla som rånats, de som skjutits, knivhuggits, trakasserats, tafsats på. Politikernas nonchalans och förnekelse är ett knivhugg mot alla de orter runt om i landet som blöder med gängbråk och kravaller, bilar och skolor som brinner, gamla som är hemlösa och sjuka som dör i vårdköerna. Politikernas knivhugg är alla de döda vars namn vi inte får veta, för mainstreammedierna är deras kollaboranter, de ljuger och mörkar, de tystar ner, de vill inte skapa oro, de vill inte svartmåla, men knivhuggen går som sår genom det svenska samhället, i det tysta hugger de sönder familjer, vänner, släktband. De svenska politikernas knivhugg mot det egna folket är ett så oförlåtligt svek att många väljer att byta samtalsämne, för det är nästan omöjligt att ta in hur man kan vilja sitt eget land så illa.

Det är val imorgon. De knivhuggen som redan är ett faktum kan vi inte få ogjorda. Helga kommer inte få livet åter, inte heller Amanda, eller Carola och Emil, eller Ebba. Men kanske kan vi bromsa, kanske kan vi försöka förebygga att fler sker. Den makten ligger i viss mån i din hand.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer