Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Politikerna verkar ha glömt migrationskaoset 2015 – som fortfarande ger Sverige stora problem

av | 11 okt, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 5 minuter

Har våra politiska partier redan glömt flyktingvågen som drabbade Sverige 2015? När man hör vissa partier argumentera och resonera kring migrationsfrågorna idag kan man nästan tro att deras minne är raderat. För idag talar flera partier om att vi borde ta emot fler flyktingar igen. Det är som att man tror att alla de som kom till oss 2015 och som fick stanna här lagligt har lärt sig svenska, kommit in på arbetsmarknaden, börjat plugga och inte går före i bostadsköerna. Jag känner mest frustration när jag lyssnar på exempelvis Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna. Hur kan man blunda så hårt för de utmaningar och problem som fortfarande finns kvar och som hör ihop med just migrations- och integrationsfrågorna? Hur kan man vara så omdömeslös att man låter hjärtat styra politiken snarare än hjärnan? Det undrar idag debattören Fredrik Brodén.

Jag förstår som sagt inte hur man tänker. Man vill öka antalet människor som tar sig till Sverige samtidigt som våra kommuner en efter en varnar för att man är på väg att gå under. Man vill öka utgifterna på migrationsområdet samtidigt som man spar in på de äldre. Man vill öka antalet människor till Sverige samtidigt som vi fortfarande har en akut bostadsbrist. Flyktingarna ska fortsätta få gå före i bostadsköerna. Ser man inte felet i allt detta jag just skrev då undrar jag hur människor klarar av sin vardag. Politik handlar om att prioritera. Grupper har alltid och kommer alltid att ställas mot varandra oavsett vad vänstern och de liberala säger. Vänstern och de liberala kommer alltid att prioritera andra länders befolkning framför sin egen, till vilket pris som helst. Nu säger säker några att jag överdriver det hela, att det väl är självklart att våra politiska partier prioriterar den egna befolkningen. Mitt svar är då, nej det gör man inte.

Hade man prioriterat den egna befolkningen hade man inte fortsatt att ta in människor och påtvingat de kommuner i vårt land som varken har plats eller ekonomi till att ta hand om nyanlända. Man hade inte heller skurit ner på de äldre och man hade inte låtit de nyanlända gå före i bostadsköerna.

Ovanpå allt detta har vi dessutom en regering som bråkar i just migrationsfrågorna. Sossarna säger sig vilja ha lägre andel människor som söker sig till Sverige medan Miljöpartiet vill gå åt andra hållet. Ska man gå efter hur frågor har hanterats den senaste tiden lär Miljöpartiet få sin vilja igenom tids nog. Jag hoppas att jag har fel, men jag är rädd för att jag har rätt. Miljöpartiet kommer mest troligt även få uppbackning av de andra verklighetsfrånvända partierna som då är Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.

Tolka mig rätt. Jag vill absolut inte ha stängda gränser och noll invandring. Dock ser jag, precis som många andra, att Sverige har stora problem idag som måste lösas för att vi över huvud taget ska kunna hjälpa människor som är på flykt. Det handlar inte bara om att släppa in människor i vårt land och tro att vi nu har hjälpt dessa människor. Vi måste även ha en plan för hur vi ska få in dessa människor i vårt samhälle, vilket vi inte har idag.

Om du har en vattenläcka där hemma då stänger du av vattnet tills att läckan är lagad, föreställer jag mig. Du låter inte trycket i kranen stå på och hoppas att läckan lagar sig själv. På samma sätt får man tänka i migrationsfrågorna. Har vi kapacitet att ta hand om så många vi vill ta hand om? Har vi ekonomiska verktyg för att göra det? Om svaret är nej, vilket det är, då får man helt enkelt strypa tillförseln av människor som vill komma in i Sverige fram tills att vi har löst våra problem, alltså täppt till alla hål och brister som vi har i vårt system och samhälle idag. Det är väl ingenting som är konstigt eller inhumant i det tankesättet? Det är faktiskt bara sunt förnuft. Det är sunt förnuft och IQ som ska fatta politiska beslut och inte hjärtat. I en perfekt värld hade vi kunnat fatta beslut med hjärtat men eftersom att världen ser ut som den gör idag fungerar det helt enkelt inte att gå efter vad hjärtat vill. Det kan verka kallt och ”inhumant” men det är sanningen.

Så kära rara vänster och liberala krafter i Sverige, kom ut i verkligheten och se hur verkligheten fungerar. Kom ut och se hur era politiska agendor drabbar och skadar er egen befolkning. Kom ut och se hur ni skadar förtroende för det politiska arbetet. Har vi tur kanske ni kommer till insikt med hur skadliga era prioriteringar faktiskt är och att ni då för en gångs skulle väljer att se på världen så som världen fungerar.

FREDRIK BRODÉN

Fredrik Brodén, 31, är debattör, hemmahörande i Landskrona

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer