Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Politikerna stal vår kvinnofrid – ändå är det offren som straffas, inte förövarna

av | 2 okt, 2020 | Sexualbrott

Lästid: 5 minuter

Det här är en historia om två unga flickor, båda 15 år gamla, som båda drabbats av fruktansvärda övergrepp, och båda visat ett beundrandsvärt mod och handlingskraft som trumfar många vuxna mäns (särskilt i Sverige). Men efter att flickorna agerat mot förövarna som begått brott mot dem, går historiorna kraftigt isär. Den afghanska flickan hyllas som hjälte. Medan den svenska flickan döms till ett hårt straff och att betala skadestånd till den man som skändat henne. Den afghanska flickan hyllas av sitt land – den svenska flickan skändas dubbelt av den regim som svikit henne och tusentals andra unga. En regim som stulit vår kvinnofrid ifrån oss.

Den afghanska tonårsflickan såg sina föräldrar mördas av talibanerna. Då tog hon pappans automatkarbin och sköt ihjäl två av angriparna – och avvärjde därmed attacken mot hembyn. Efter det blev Qamar Gul, 15, hyllad som en hjälte i sitt hemland Afghanistan. ”Men historien bakom är komplex och visar på afghanska flickors stora utsatthet”, kommenterade Svenska Dagbladet.

Jag vill ta fasta på de orden. För den meningen skulle kunna användas i den svenska flickans fall. Hon kallas ”Ida” (heter egentligen ngt annat). I mars 2018 då hon bara var 15 år gammal, våldtogs hon av två arabiska män efter att de drogat henne. Idas anmälan las ner. Detta gör henne, med rätta, ursinnig. Hon tar lagen i egna händer. I november 2019 försöker hon döda en av männen som våldtagit henne. Hon hugger honom i halsen, efter att ha lurat ut honom på dejt.
 
”Men historien bakom är komplex och visar på svenska flickors stora utsatthet” – skriver inget mainstreammedia, någonsin! Utsattheten i att polisen inte har tid att komma. Inte har tid att utreda. Våldtäktsanmälningar läggs på hög och avskrivs. Unga flickors liv och hälsa trasas sönder av brutala sexuella övregrepp. Utländska förövare utvisas knte. De våldtar, mördar, halshugger, och flinar in i kameran. De hatar oss och vår livsstil, vår frihet, vårt land. Sveket från politikerna och samhället är groteskt.
 
Ja, låt oss prata om svenska ungdomars och barns stora utsatthet överhuvudtaget. Inte bara flickor utan även pojkar våldtas, rånas, misshandlas, hånas, mobbas, mördas. De torteras. De hotas. Deras liv är ett otryggt helvete.
 
Svenska ungdomar är trippelt utsatta. I de delar av Afghanistan som är våldsamt vet befolkningen vad som gäller. Där har man ingen ljugande media och statlig television som dagligen vaggarar in dem i villfarelser att den brutala kriminaliteten bara är en påverkansoperation och att ”Sverige aldrig varit tryggare”. De har inga krönikörer som kallar dem rasister ifall de skulle våga peotestera.
 
Herregud, vi har i Sverige till och med en justitieminister som ljuger om att våldtäktsstatistiken är missvisande! Däremot ska svenska barn användas som integrationsverktyg för att stävja kaoset i skolorna…
 
Svenska barn och ungdomar är extremt utsatta eftersom landets politiska ledning med öppna ögon låter kriminella utlänningar komma in i landet och här härja fritt, etablera kriminella nätverk och svämma över landet med droger och våld. Droger som säljs till unga… Men man låter det pågå, skräckslagen för att stöta sig. Man ger bidrag och skydd åt bedragare och terrorister. Utländska män är överrepresenterade i brotts- och våldtäktsstatistiken. Ändå placerar man dessa män i gymnasieskolor med svenska barn…
 
Och för det tredje: Svenska ungdomar får inte försvara sig. För när de gör det, blir de hårdare straffade än deras förövare. ”Idas” våldtäktsmän går fria, medan Ida sitter inlåst på ungdomsvårdsanstalt i 1,5 år och måste betala 130.000 i skadestånd till de asen som våldtagit henne.
 
Var finns rim och reson?
 
Den afghanska flickan som dödade talibanerna hyllas som hjälte. Den svenska flickan som försökte ta livet av de män som våldtagit henne, döms till anstalt och skadestånd. I mina ögon är dock ”Ida” lika mycket hjälte som den afghanska flickan. Vi kommer att starta en swishsamling för att ge henne stöd. Hon ska inte behöva stå ensam, när samhället sviker.
 

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer