Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Politikerna ljuger oss rakt upp i ansiktet om att gränserna stängts”

av | 23 okt, 2018 | Debatt

Lästid: 4 minuter

I september fick vi reda på att en rapport från EU som stoppades från att släppas före valet beskrev våra gränskontroller som Europas värsta. Tillfrågade poliser bekräftade det många redan visste. Nämligen att Sveriges gränser kan beskrivas som en Kalle Anka-verksamhet. Om svenska folket hade fått denna information innan valet hade man kunnat ta saken i beaktning innan man röstade. Men rapporten har förmodligen mörkats eftersom den ansågs vara så känslig. Känslig för Socialdemokraterna så klart. Ni vet, partiet som tillsammans med Miljöpartiet hävdar att de har stängt gränsen. Detta är dock ren lögn. Gränserna är lika vidöppna som skattebetalarnas plånböcker, skriver idag Pontus Persson, opinionsbildare från Umeå.

Tror ni att denna rapport hade lyckats döljas fram till valet ifall det var SD som skulle drabbas negativt av rapporten? Självklart inte. Tror ni att Dan Eliasson är enda polischefen som har partiboken som sätesvärmare och frisedel? Nej. Det är lika uppenbart som att det finns ris i Kina. Nu visar det sig dessutom att rapporten sätter Sverige i ännu sämre dager än vad man trodde från början. Tydligen saknar våra myndigheter ett gemensamt sätt att arbeta. Polisen, Tullen, Migrationsverket och kustbevakningen arbetar lite som de själva vill utan gemensamma riktlinjer. Om man då saknar riktlinjer och gemensamma strukturer i verksamheten, hur säkra kan vi då vara på att samarbetet mellan myndigheterna fungerar som ett väloljat maskineri? Don’t get your hopes up. Nu säger dessutom chefen för gränspolisen att det kommer ta fem år att åtgärda många av dessa problem.

Sveriges gränskontroll kan sammanfattas med att : Personalen saknar utbildning eller har felaktig utbildning. Det Saknas databaser som personalen ska kunna söka i efter farliga individer. Ibland fungerar inte telefonerna. Och så vidare. Vissa av dessa punkter har dessutom påpekats sedan 2011 (!) och ingenting har gjorts. Två gränspoliser kände sig till och med manade att gå ut i media om allt detta för att påpeka allvaret i situationen. En av dem säger ”Det handlar om rikets säkerhet.” Det har han helt rätt i. Det handlar om rikets säkerhet. Det handlar om vår säkerhet. Vi har alltså haft politiker som har stått i tv och sagt att de har infört gränskontroller och att de har stängt gränsen. Efter denna rapport har fått sett ljuset, kan man påstå att de har gjort det? Nej, gränsen är lika vidöppen som svenska skattebetalares plånböcker. De har stått och ljugit hela svenska folket rakt upp i ansiktet. De har spelat roulett med vår säkerhet, med din säkerhet. Varför? Jo, för att de prioriterar annat. Så enkelt är det. De vill inte lägga pengarna på detta. De vill hellre leka godhetslajvare med trams som pengar genus och till islamister.

Inte ens efter terrordådet så stängde de gränsen. Människor blev slaktade på öppen gata av en terrorist som våra politiker släppte in och nu verkar det som att dessa terrorister har fått fortsätta åka in och ut ur Sverige genom svängdörrar. Så lite betyder ni för dessa politiker. Ja, jag är förbannad och jag förstår inte varför fler inte är det. Jag jobbar som ställningsbyggare och betalar mina surt förvärvade skattepengar för att dessa politiker ska skydda mig och min familj från yttre hot och inre hot. För dessa pengar så får jag lögner.

Jag vill att staten prioritera sina medborgare. Jag vill att staten ska börja prioritera sin kärnverksamhet tex försvar, polis, (sjukvård). Jag vill ha ordning och reda! Då menar jag inte ”ordning och reda” som vår statsminister Stefan ”Har du inte följt Metoo-debatten” Löfven säger hela tiden, utan ordning och reda som man får för skattetrycket vi har idag. Jag betalar för en tjänst, då kräver jag att jag ska få den. Detta handlar om liv och död. Tycker du att jag överdriver? Säg det till de som dog på Drottninggatan. Polisen måste även få resurser till att påbörja med massiva inre utlänningskontroller. Antalet illegala invandrare i Sverige är det få som vet, många menar på att det är ett stort mörkertal. Tiotusentals individer pratar vi om, om inte mer. Detta är individer vi inte har en aning om vilka det är eller varför de är här. Det är väldigt illa. Exempel på hur illa? Kommer ni ihåg hur många terrorister det krävdes för att stänga ner hela Stockholm? En. En enda. Kan ni då tänka er hur Stockholm skulle se ut om det var åtta tungt beväpnade terrorister som går lös på oskyldiga? Mardröm. Har vi släppt in åtta potentiella terrorister i Sverige? Utan tvekan.

En grundprincip för att en nationalstat ska kunna erkännas som en nationalstat är att nationalstaten kan hävda sin gräns. Idag kan Sverige inte göra det. Men kom ihåg, vi har i alla fall statsmedia som för 9 miljarder per år kan förklara för dig vilken nazist du är. Det är ju alltid något.

PONTUS PERSSON

Pontus Persson är 30 år och beskriver sig själv som ”priviligerad ställningsbyggare och opinionsbildare från Umeå som identifierar sig som värdegrundsrubbad. Liberalkonservativ.” Han är före detta yrkessoldat. Har en podd med @swedishspaceman (Twitter) som heter ”En norrländsk gubbsuck.” Ibland gästar han även podden ”Verklighetschecken”.

Twitter: @PontusPersson5
IG: ppersson5

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer