Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Politikerna borde tvingas Robinsontävla i svenska utanförskapsområden

av | 20 mar, 2019 | Politik

Lästid: 4 minuter

Det klassiska TV-programmet Robinson har åter börjat rulla i rutan och plötsligt slås jag av att det är en västanfläkt att överleva på någon varm och mysig paradisö där största faran är att få en kokosnöt i huvudet, jämfört med hur det är att försöka klara livhanken när handgranater och kulor viner runtomkring i Sveriges orter och matinköp på ICA Maxi kan sluta i att man blir knivhuggen av främmande individer. Politikerna tittar dock bort, låtsas som om det regnar. De behöver ett uppvaknande. Därför lanserar jag nu idén om ett politiker-Robinson, där de världsfrånvända tjänstemännen placeras i extra utsatta utanförskapsområden och försöker överleva utan livvakt i minst två månader. Kanske kommer de in i matchen då.

Medan Sveriges problem fortsätter att tillta sitter många av de skattebetalda politikerna lugnt på sina dyra kontorsstolar, fikar och pratar strunt. Problemet för många så kallade proffspolitiker är nämligen att de lever alldeles för långt från den verklighet de ska fatta beslut över. De är bortskämda med höga löner, tjänstebilar, luftiga konferenslokaler och hotellnätter, sekreterare som sköter all deras oreda och dessutom ofta en stab av tjänstemän och byråkrater som passar upp på dem. De vräker sig fram likt välmående paschor, totalt invaggade i trygghet. Och så bor de skyddat, flott och dyrt, långt från stök och bråk, långt från otrygghet och otrevligheter, kanske därför de tror att allt prat om att människor knappt vågar gå ut på grund av skenande kriminalitet är något slags rysk propaganda? De behöver helt enkelt ett kollektivt uppvaknande. Därför vore det på sin plats att skapa en politiker-Robinson, där dessa överbetalda scharlataner slängs in i ruff miljö och tvingas klara livhanken på samma sätt som en utförsäkrad, ensamstående flerbarnsmamma eller svältande pensionär i något socioekonomiskt utsatt utanförskapsområde.

Jag har tidigare lekt med tanken att politikerna tvingas byta liv med de värsta utsatta medborgarna för säg en månad, men när jag tänker på det känns det bättre att låta hela grupper av politiker möta den tuffa tillvaro som många av deras väljare tvingas hanka sig fram i. Absolut inga livvakter eller livlinor ska få förekomma, och politikerna får max ta med sig ett speciellt föremål som de tror ska kunna underlätta deras tillvaro under den utmanande tiden (förslag: teleskopbatong, självförsvarsspray, larm). Sedan strippas de på sina kritstrecksrandiga kostymer och sina Hugo Boss-dräkter, sina pumps och Church-skor, sina slipsar och knytblusar, sina handväskor och portföljer. Fram åker jeans och t-shirts och gympaskor man kan kuta snabbt i, och så bussas de iväg till icke namngiven no go-zon, där de  i 8 veckor ges en stram ekonomisk budget, en påver etta att husera i samt utsätts för allehanda prövningar, till exempel:

Skottlossning utanför livsmedelsbutik

Attack med kniv på bibliotek

Halsbandsryckning

Knarkuppgörelse i den egna porten

Handgranatattack mot hyreshus

Sexuella trakasserier i kollektivtrafiken

Misshandel meddelst sten, baseballträ, trubbigt/vasst föremål

Inbrott

Värdegrundssamtal med chef

Rån av kläder, värdesaker och mobil

Snabbvräkning (eftersom deras lägenhet behövs till nyanländ uigur)

48 timmars väntan på akuten

72 timmar på existensminimum

72 timmar under sharialag

Konfrontation med IS-turister

Klanuppgörelse på främmande språk

Hedersvåld

Diskriminering

Rasistiska verbala påhopp (tex ”svennehora”)

En dag som lärare på valfri no go-skola

Släckning av brinnande bilar

Gruppvåldtäktsförsök (både kvinnor och män)

Listan kan säkert göras längre, men det får produktionsbolaget klura på.

Friskt humör! Må bäste hen vinna! Ingen röstas ut, utan alla tvingas solidariskt vara kvar till det bittra slutet. Det är tillåtet att bilda pakter och medborgargarden. Den politiker som efter två månader i särskilt utsatt utanförskapsområde klarar sig bäst kan komma att belönas med en tjänst i kommunfullmäktige. Kanske till och med i Riksdagen. Om de fortfarande vill vara kvar i politiken.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer