Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Politiker angående det nya djurplågeriet: ”Att tortera djur anses vara en rolig lek i Mellanöstern”

av | 13 sep, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Grymheterna mot djur i Sverige har under sommaren eskalerat och rapporteringen i pressen har levererat den ena brutaliteten efter den andra. Vi har fått stifta bekantskap med ihjälsparkade, spetsade igelkottar (som är fridlysta djur), halshuggna katter, harar och svanar, brinnande och förgiftade hundar, stenade fåglar och våldtagna hästar. Polisanmälningar görs men dessa läggs ofta ner lika snabbt som de upprättas då förövarna inte verkar gå att finna. Som vanligt är det tyst om att detta i mångt och mycket är ett importerat problem, precis som mycket av det nya hatet mot judar som vi ser i Sverige idag. Nu tar dock den sverigedemokratiska fritidspolitikern Naima Bahnam Johansson, som själv är hundägare, bladet från munnen: Att tortera och skada djur är vanligt i Mellanöstern, det anses som en tuff, spännande och rolig lek som många barn och ungdomar ägnar sig åt, och de gör det för att uppfattas som modiga och starka. Att plåga djur förekommer mest bland män och ungdomar, skriver hon i ett uppmärksamt Facebookinlägg som redan delats tusen gånger.

Att det allt mer utbredda djurplågeriet i Sverige är ett nationellt problem råder det ingen tvekan om. Vi är många som upprörs över grymheterna mot värnlösa djur, både vilda och sådana som är våra husdjur. I Sverige har respekten för djur varit en viktig del av synsättet på naturen och hur man ska värna denna, bland annat genom Allemansrätten som går ut på att man ska kunna ta del av fruluftsområden men då utan att skada växter och levande arter. Denna tradition tycks numera dock inte respekteras då till och med fridlysta djur som igelkottar lever farligt i det nya Sverige.

Organisationen Djurens Rätt har uppmärksammat bland annat tortyren av igelkottar och skriver på sin hemsida:

”Förutom att skärpa straffen för djurplågeri anser Djurens Rätt därför att personer som döms för brott mot djur också ska dömas till utbildning och träning i djuretiska frågor och hur vi bör förhålla oss mot djur. Det sista gäller inte minst barn och ungdomar, som annars riskerar att gå vidare och utföra grövre brott, både mot djur och mot människor!”

Naima Bahnam Johansson är fritidspolitiker för SD i Norrköping och själv hundägare. Igår gjorde hon ett längre inlägg på Facebook som hon inleder med att hon tvekade med att skriva det. Rubriken lyder ”Till alla djurägare och djurvänner!” Inlägget handlar om att djurplågeri är en tuff och spännande lek bland barn och unga i Mellanöstern, därifrån Naima Bahnan Johansson själv kommer och har god kännedom om. ”Att tortera och skada djur inte bara är vanligt i Mellanöstern, det anses som en tuff, spännande och rolig lek som många barn och ungdomar ägnar sig åt, och de gör det för att uppfattas som modiga och starka”, skriver Bahnam Johansson, som även skriver att hon själv sett hur vissa barn/ungdomar misshandlar djur och dessutom tävlar om vem som är grymmast och misshandlar mest.

Bahnam Johansson skriver följande:

”En stor del av dessa djurplågare är, hur ofattbart det än kan låta, helt övertygade om att djur inte kan känna smärta och att de heller inte har känslor. Och om någon, när djurplågeri sker, skulle protestera, då anses denne person löjlig och kan bli mobbad tills han faller för grupptrycket och börjar delta i djurplågeriet, allt för att få vara en i gänget. 

Att plåga djur förekommer mest bland män och ungdomar. De har en rädsla för djur och har vissa fobier på samma sätt som vissa människor är rädda för spindlar och ormar!  Och för att komma över rädslorna går de alltså till angrepp i den övertygelsen att rädslan botas genom att plåga och misshandla djuren. Då känner de sig starka och modiga! 

Därför är det av stor vikt med utbildning och information och att använda media för information till nyanlända (oavsett var de kommer från). Denna kulturella syn på djur är helt oacceptabel i Sverige. Man får enligt lag inte plåga eller vanvårda djur. Straffen för djurplågeri borde vara hårda. Och i min egen värld bör eventuellt utvisning ske. 

Att värna försvarslösa djur är absolut inte en självklarhet i många länder. Dessutom anses vissa djur, inom en del religioner, vara orena och av den anledningen borde de över huvudtaget inte få existera, som exempelvis grisar och hundar! Om de har mött, eller sett en hund eller gris då tror de att deras böner inte nått fram. Hatet mot djur har således i vissa fall religiösa grund! 

Jag ville bara berätta hur synen på djur är i Mellanöstern, där jag själv kommer ifrån. Naturligtvis har inte alla människor från där denna uppfattning. Jag hyser dock en rädsla att djurplågeri, som utövas av nya svenskar, även sprider sig till ungdomarna som har bott här hela sitt liv och risken finns att det på sikt blir en snedvriden syn på djur även här i Sverige! Jag har tyvärr tusentals bilder/ videos som skulle kunna läggas ut, men de är för otäcka. De ger mardrömmar.

Våra makthavare bör vara djupt bekymrade angående djurplågeriet som grasserar i Sverige och som uppstått som en direkt följd av massinvandring från länder i Mellanöstern där djurplågeri är vanligare än i Sverige. Det är också känt att fysisk bestraffning och förtryck leder till att man ger sig på svagare. Män som förtrycker kvinnor, kvinnor som sedan förtrycker barn, och barn som i sin tur förtrycker andra barn samt djur.

Att ge sig på djur är ett beteende vars gränslöshet tyder på empatistörningar och respektlöshet mot levande varelser. Det är också allmänt känt att aggressioner av det här slaget även kan vidareutvecklas till även brutalitet mot människor. Därför måste problematiken tas på största allvar. Även här är det kulturella skillnader som måste beaktas och vägas in, och åtgärdsplaner hur dessa integrationsbrister ska stävjas bör skyndsamt tas fram. Att åter inte kunna diskutera problemet med öppet sinne och utan rädsla för rasistkortet skapar bara större problem på sikt.

(Eftersom vi är i Sverige måste jag lägga in disclaimer att detta givetvis INTE gäller ALLA invandrare från Mellanöstern, men precis som könsstympning och hedersmord är att spela fotboll med till exempel änder eller igelkottar INTE ett traditionellt svenskt beteende, eller ens europeiskt. Tänk att det ska vara så svårt att diskutera dessa saker på ett vettigt sätt!)

Länk till Naima Bahnam Johanssons hela inlägg:

https://www.facebook.com/Www.naimas.se/posts/2330756800520936

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer