Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Poliskälla: Eliasson ringde och bad om poliseskort då han kände sig ”hotad” av pressen

av | 3 jan, 2021 | Maktmissbruk

Lästid: 4 minuter

Att generaldirektör för MSB (Myndigheten för Sol- och bad som den nu kallas, i själva verket föreställande Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap) Dan Eliasson gjort bort sig rejält då han 19 december åkte till Gran Canaria trots att svenska folkets avråtts från icke-nödvändiga resor för att hindra större spridning av covidviruset har väl ingen missat. Från regeringens håll verkar det inte vara någon fara för Eliasson, trogna socialdemokrater kan visst begå vilka fadäser som helst och ändå ha kvar sina toppjobb, i värsta fall belönas de med nya. Det som blir extra skandalöst i Eliassons fall är att han verkar ljuga om sin resa – och att han vid hemkomst missbrukat polisens resurser för att slippa stå till svars för sitt agerande. Att gammelmedia dessutom behandlar Eliasson och resten av den maktmissbrukande politikeradeln med silkesvantar är ännu mer graverande – men också det som gör att han tryggt sitter kvar då vare sig ilsken media eller någon vidare opposition verkar finnas i Sverige.

En poliskälla med insyn ger mig lite information gällande Dan Eliassons utlandsresa, eller snarare återkomsten från den:

”När Eliasson kom tillbaka till Arlanda ringde han till polisen och bad om hjälp då han kände sig ”hotad” av pressuppbådet som väntade på honom. Polisbil mötte upp vi flygplanet och tog ut honom bakvägen så han slapp konfronteras. Jag vet att flera större medier är tipsade om detta men de håller tyst.”

Jag har under dagen ifrågasatt Eliassons version av varför han nödvändigtvis behövde åka till Gran Canaria under pandemin och fira jul med sina döttrar. Eliasson låter påskina att hans ena dotter vistas på Gran Canaria, ungefär som om hon arbetar och bor där. Men enligt sociala medier, enligt dottern Clara Eliassons eget Instagramkonto, befann hon sig under hösten i Italien och kom till Gran Canaria först 21 december. Båda Dan Eliassons döttrar är för övrigt skrivna på Södermalm i Stockholm. Är då denna resa helt ”nödvändig” för familjen Eliasson? Med på resan var även SVT-profilen Erik Galli. Hur kan stora medieplattformar inte gräva vidare i Eliassons uppenbara nonchalans och undanmanövrar för att slingra sig ur denna semesterresa, då resten av folket uppmanas att stanna hemma? Det är inte själva resandet som är problemet – det är makthavarnas hyckleri och livsstil där de istället för att föregå med gott exempel, tar sig arroganta friheter medan de förväntar sig att ”undersåtarna” ska respektera förbud och ”rekommendationer” de själva uppenbart struntar i.

Enligt källor i regeringen sitter Eliasson säker som generaldirektör på MSB. Är det en naturlag att en klåpare får fortsätta inneha en prestigefylld tjänst han så uppenbart missköter? Och sen förvånas folk över att det går åt helvete i Sverige.

Tack @reklamprofessorn för bildmontage!

 

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Donera med MediaLike

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer