Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Polis om påskens upplopp: ”Stenkastarna hade festivalstämning på Rinkeby torg”

av | 20 apr, 2022 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

Flera poliser har berättat om sina upplevelser av påskens upplopp. Jag har fått ta del av yttterligare ett vittnesmål från en av dem som arbetade i Rinkeby och sedan kommenderades till Örebro. ”Innan Örebro så var Rinkeby-upploppet ett av de värre jag varit med om. Men efter de sista minutrarna i Örebro så kan Rinkeby-upploppet jämföras med en dagisutflykt i lekparken” säger han. Jag publicerar detta för att visa hur absurt det faktiskt är med invandrare som kommer till Sverige och som så tydligt, och med glädje, väljer att misshandla och attackera vårt demokratiska samhälle och dess representanter. Läs och försök att förstå. Ta in vad denna polis säger och fråga dig om det är så här du vill ha det i ditt land. Sverige har stora problem. Enorma. Och jag befarar att de politiker som orsakat dem, är de sista som kommer kunna reda ut dem.

Här är polismannens vittnesmål:
”Tiden då många poliser levde upp till nidbilden av stora, våldsamma, testosteronstinna män med stora muskler och liten hjärna är sedan länge förbi och jag har många kollegor som är extremt skickliga verbalt och även i övrigt mycket intelligenta. I Rinkeby försökte vi således, som vi alltid gör, att prata med folk. Försökte förklara innebörden av yttrandefriheten. Berättade att vi inte heller är så imponerade av det Paludan gör och säger men att vi måste skydda honom ändå. Skydda hans rätt ATT säga det! Vi försökte på alla sätt att förklara men det gick inte. De ville inte lyssna utan flera (både kvinnor och män) började istället att samla sten mitt under samtalen.

När upploppet sen väl bröt ut (efter timmar av hetsig stämning) så var det en smått underlig känsla. Män, kvinnor och barn i alla åldrar hade nästintill festival-stämning på Rinkeby torg. Det dansades, skrattades och klappades händer medan man bröt upp gatsten som hatiskt vräktes mot både våra bussar (förstärkta ”kravall-bussar”) och oss. När Paludan sedan lämnade platsen så gjorde vi det också eftersom demonstrationen då var slut. Läget hade då lugnat sig något men när vi lämnade så regnade det återigen sten över oss. Därefter började folkmassan ta sig ner mot polisstationen i Rinkeby där de gav sig på de vanliga polisbilar som stod parkerade utanför. Vi tvingades således åka tillbaka för att försöka lugna ner läget igen. Efter ytterligare någon timme då vi flyttat undan polisbilarna o.s.v. så kunde vi återigen lämna platsen, nu under lugnare former även om det fortfarande klapaddes händer och pekades finger åt oss.

Efter en kort paus körde vi sen mot Örebro i kraftigt illa tilltygade bussar. Innan vi kom fram hade upploppet redan börjat. Således åkte vi rakt in i ett rött läge som hela tiden förvärrades. Med flera hundra års samlad erfarenhet i bussarna kunde vi i efterhand konstatera att vi aldrig sett något liknande som de sista minutrarna i Örebro! Det var krig! Uppskattningsvis ca 400-500 personer som ursinnigt gjorde allt de kunde för att skada oss.. -och troligtvis döda oss om de hade fått möjlighet. Jag har jobbat på många fotbollsmatcher och andra politiska demonstrationer men aldrig varit med om något liknande. Det sköts massor av varningsskott som inte ens gav någon reaktion och en kollega sköt verkanseld (som dock missade).

Trots diverse problem (bussarna körde fast i leran, upploppsdeltagarna var för många, solen lös oss rakt i ögonen vilket gjorde att man inte såg stenarna innan de haglade ner över oss o.s.v.) så hade vi inledningsvis lyckats hålla emot i omkring en timme. Därefter fattades beslut (ett konstigt sådant) om att våra kollegor från Värmland och Örebro skulle lämna parken och kvar var då vi ca 30 poliser som åkt från Stockholm. Vi fick svårt att hålla emot den enorma folkmassan och det fullkomligt regnade sten över oss. Stenar som de dels fick levererade till sig i bilar och som de dels langade fram från en del av parken lite längre bort. Stenar som i storleksjämförelse motsvarade allt från tennisbollar till handbollar..
Ett halvdåligt taktiskt beslut senare och förlusten var ett faktum. Hur fel det än kändes så tvingades vi lämna våra bussar kvar på platsen och mer eller mindre fly i andra fordon som fortfarande var någorlunda hela.

Innan Örebro så var Rinkeby-upploppet ett av de värre jag varit med om. Men efter de sista minutrarna i Örebro så kan Rinkeby-upploppet jämföras med en dagisutflykt i lekparken.

Det var mina erfarenheter från händelsen.

*******
Äntligen! Nu kan du köpa ”Ingen Kvinnas Land” på Bokus – eller direkt av mig och få ett signerat exemplar. Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer