Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Påverkanskampanj a la Socialdemokrat: Sätter skräck i invandrare med hot om höjd hyra

av | 1 sep, 2018 | Val 2018

Lästid: 3 minuter

Hur mycket valfusk tål Sverige? Hur mycket socialdemokratisk fake news och desinformation klarar ett litet land av? I veckan uppdagades det att lögner på arabiska och somaliska sprids på sociala medier av socialdemokratiska politiker. Flera av dessa har därför tvingats lämna politiken. Men i dagens snabbdelande informationssamhälle kan det vara svårt att i efterhand dementera eller förklara en lögn som fått vingar. Människor är misstänksamma och snabba att tro på konspirationsteorier. Särskilt om avsändaren är det än så länge största politiska partiet i Sverige, Socialdemokraterna, som alltid utmålat sig själv som hederligt, pålitligt och på folkets sida. Att människor historiskt haft förtroende för socialdemokratin gör det hela extra fult, då man nu i bästa desinformationsanda utnyttjar framför allt invandrares rädsla för ekonomiska svårigheter och rasism. De politiska lögnerna är så pass grova att de faktiskt destabiliserar samhället.

Carl-Oskar Bohlin är en moderat politiker baserad i Dalarna och han har gjort ett Facebookinlägg som bör få stor spridning. Bohlin kräver nu en ursäkt från socialdemokraternas distriktsordförande Peter Hultqvist eftersom socialdemokraterna sprider just nu en kampanj i det kommunala bostadsbeståndet om att moderaterna och sverigedemokraterna vill höja hyrorna. Detta har oroat de boende och nu tvingas moderaterna lugna oroliga hyresgäster i bland annat det invandrartäta Tjärna Ängar, som tagit del av socialdemokraternas lögner på arabiska.

Här är Bohlins Facebookinlägg i sin helhet:

Nu får det fan vara nog. Jag har precis talat med dalarnas tidningar och krävt en ursäkt från socialdemokraternas distriktsordförande Peter Hultqvist efter ytterligare en flagrant lögn som lägga på högen av allt fulspel från socialdemokraterna denna valrörelse. Det har precis kommit till min känndom att socialdemokraterna i Falun sprider kampanjmaterial till hyresgäster i det kommunala bostadsbeståndet med innebörden att moderaterna och Sverigedemokraterna vill höja deras hyra. Detta är naturligtvis ett helt lögnaktigt påstående och tyvärr bara ett i raden av rena lögner som har producerats av socialdemokraternas kampanjmaskineri. Det är rent utsagt skamligt att nivån inte kan hållas högre än såhär.

Så sent som igår mötte moderaterna i Borlänge upprörda boende i bostadsområdet Tjärna Ängar som en direkt konsekvens att socialdemokraternas direkt vämjeliga påståenden på arabiska som just nu cirkulerar på nätet. Många vi mötte trodde att denna information från socialdemokraterna var helt sann. Som företrädare för moderaterna blir man matt, ledsen och förbannad över att behöva lägga tid och energi på att bemöta socialdemokratiska lögner på lögner på lögner.

Det är nu hög tid att Socialdemokraterna i Dalarnas distriktsordförande Peter Hultqvist tar bladet från munnen och ber om ursäkt för hur man totalt har solkat ner denna valrörelse med påhitt efter påhitt. Han borde dessutom avsätta en ansenlig summa pengar till att i sociala medier och genom fysiska flygblad gå ut och dementera de felaktigheter som man bär ansvar för och som nu börjar få fäste i delar av valmanskåren. Listan kan tyvärr göras väldigt lång:

Socialdemokraterna köper dolda annonser för att smutskasta sina motståndare:

https://www.expressen.se/…/s-dolda-facebookannonser-for-at…/

Internationella valobservatörer tar emot dokumentation om S fusk:

https://www.aftonbladet.se/…/m-har-lamnat-over-s-inlagg-til…

Socialdemokraterna sprider lögner om Moderaterna på arabiska:

https://www.expressen.se/…/s-spred-falsk-information-om-m-…/

Strandhäll (S) sprider falska affischer:

https://www.expressen.se/…/val-…/ministern-spred-falsk-bild-

Socialdemokraternas trollkonton:

https://www.svt.se/…/inr…/s-medarbetare-erkanner-trollkonton

S-Sabotage mot Moderaternas valstuga:

https://www.expressen.se/…/har-saboterar-ssu-moderaternas-…/

Om du vill göra en insats mot fulspel och lögner, dela detta inlägg för att visa socialdemokraterna att deras strategi inte lönar sig. Vad du röstar på struntar jag i, nu handlar det om att stå upp för demokratins grundläggande spelregler.”

(Inlägget är från CARL-OSKAR BOHLINs Facebook)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer