Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Partiernas mardröm är att folk tröttnat på deras handlingsförlamning

av | 4 mar, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 5 minuter

Idag kan vi i Aftonbladet läsa en artikel med rubriken: ”Partiernas mardröm: SD-grupperna dominerar totalt”. Men egentligen är rubriken missvisande, för det som är partiernas mardröm är att deras politik inte har förankring bland det vanliga folket. De som blir misshandlade, nerslagna, rånade, de som inte får den vård de betalar skatt för, de som riskerar att dö då deras assistans dras in, de med barn som far illa i skolan, de, vars gamla föräldrar ligger och dör i nerbajsade blöjor. De våldtagna, de osynliggjorda, de försummade, de ensamma, de ledsna, de otrygga, de rädda, de besvikna. Men kanske får etablissemanget till slut som de vill: Kanske kommer varenda missnöjd medborgare att rösta på just deras hatobjekt SD och Jimmie Åkesson, den evigt mobbade och demoniserade av de etablerade partierna, blir statsminister i Sverige.

Det är självklart smärtsamt när etablerade aktörer tappar fotfästet. Främst för dem själva, förstås, för det är inte särskilt trevligt att konstatera att folk slutat tro på det som kommer ur deras megafoner. Man kan lura folk en gång, men man kan inte lura alla hela tiden. Nånting åt det hållet. Aftonbladet borde också veta att det inte finns något som heter ”filterbubblor”. Det handlar om att folket som bär landet på sina axlar börjar få rejält nog av maktmissbruket och politikernas förakt. Och det syns i opinionen. Att kalla vanliga människor för ”extremister” bara för att de är kritiska mot den sinnessjuka invandringspolitiken och att klumpa ihop all samhällskritik till att kalla dessa röster för ”SD-sympatisörer” är ännu en spik i kistan för de etablerade medierna.

För vad trodde ni, ärligt talat? Vad trodde ni, ni som förnekar att det går åt pipan på så många olika sätt just nu? Nu blir det som i er värsta mardröm. De, vars enda hopp kanske utgörs av just SD, söker sig till varandra på sociala medier. De griper efter halmstrån. Efter vad som helst faktiskt, vad som helst som inte är den förljugna socialdemokratin, den handlingsförlamade Alliansen, dårarna i MP och Fi vill jag inte ens nämna. Det är ert eget fel att folk tänker Trump-rösta i ilska och förtvivlan. Det är så det går med ett land där politikerna pissar de egna väljarna rätt i ansiktet.

Även den grupp som bildades då jag själv blev utsatt för drev, där Sveriges egen statsminister valde att peka ut mig som en person som gjorde ett konstigt uttalande då jag kritiserade den förda politiken, nämns i artikeln. Det är gruppen Stå upp för Katerina Janouch, som i skrivande stund har över 16 000 medlemmar och som numera är en maktfaktor de etablerade gott kan vara stressade inför. Ja, det är dags att få skrämselhicka! 16 000 personer från söder till norr, i hela Sverige… starka tillsammans, gruppen är redan ett politiskt parti, om vi skulle vilja… Gruppen har funnits i exakt ett år och jag har under detta året lärt känna flera av dess medlemmar. Det är vanliga hyggliga människor, mamor, pappor, mor- och farföräldrar, unga, äldre, i många olika yrken och med allehanda livserfarenheter. De är verbala, kloka och erfarna. Jag vet att det egentligen inte finns någon gemensam nämnare än att de allihopa är trötta på hur samhället håller på att spåra ur, ochatt de till en början blev förbannade när de såg att jag blev illa behandlad i pressen. Detta är folket som genomskådar politikernas maktmissbruk och mediernas lögner. Och detta har ingen partipolitisk färg. Det är en fråga om sunt förnuft, inte om partipolitik.

I Aftonbladet kan man läsa: ”Stå upp för Sverige”, ”Stå upp för Katerina Janouch” och ”Stoppa Maktmissbruket” nådde tillsammans, 7,7 miljoner interaktioner under en 3-månaderperiod. Som jämförelse: Samtliga partiers officiella Facebook-sidor skrapade totalt ihop 3,7 miljoner interaktioner – på hela det senaste året.

7,7 miljoner interaktioner! ”Stå upp för Katerina Janouch” är inte den största gruppen, men de som är engagerade i den har en stark röst. En tillräckligt stark kraft som nu skakat om mainstreammedias medvetande och fått dem att fabulera om ”filterbubblor”. Aftonbladet kan skriva hur mycket de vill om att detta är ”SD-sympatisörer”, det spelar ingen roll, denna typ av journalistisk binder bara ris åt egen rygg när man på detta sätt försöker skapa en insinuant bild av något man uppenbart inte begriper, och därmed också smutskasta snart kanske 20% av väljarna, för ja, så mycket röster får faktiskt det förhatliga SD som man ska peka finger åt. Vad man framför allt inte verkar förstå är att det knappast gynnar debatten att reflexmässigt sätta likhetstecken mellan samhällskritik och det parti man bestämt sig för att förakta. Det driver bara människor åt just detta håll, något som retoriken hos till exempel Aftonbladets ledarskribenter bidragit med under flera års tid. Och kanske får de till slut som de vill. Kanske kommer verkligen varenda missnöjd medborgare att rösta på just deras hatobjekt SD och Jimmie Åkesson, den evigt mobbade och demoniserade av de etablerade partierna, blir statsminister i Sverige. Det är givetvis ett skriande underbetyg åt de andra partierna, ett kvitto på ett monumentalt misslyckande. Dessa fega och handfallna stackare som inte kan sköta om landet är inte värda den makt de sitter inne med. Månde de bäva allihop. Kanske börjar sanningen gå upp för etablissemanget, att folk faktiskt är jäkligt förbannade, missnöjda, och på hugget. Stå upp för Katerina Janouch-gruppen har ruckat Sorunda församling, Viking Line, bokhandlare, kommuner, 16 000 personer kan påverka så in i vassen! De som är folket är inga extremister. Det duger inte att smutskasta och brunkleta längre.

”De klokaste i det här landet håller inte med dig” är orden jag då och då hör eka i huvudet. Orden som min dåvarande förläggare sa till mig, när jag vägrade inordna mig i hennes förljugna politiskt korrekta syn på samhället. Frågan är hur länge man kan gömma sig bakom vackra fraser, när människor far illa? Hur länge kan man ljuga om vad som sker? Hur länge kan man försöka brännmärka de budbärare och visselblåsare, som vägrar hålla tyst om problemen? Folkets känslor håller på att koka över. Ja, det syns på sociala medier, våra digitala torg, där vi numera vägrar hålla tyst (så länge vi inte blir blockerade och avstängda). Och vår längtan efter en förändring växer sig allt starkare.

Kanske kan vi till slut faktiskt få lite ordning på Sverige?

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer