Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Panic room och Prepperpaket – så kan IKEA hålla jämna steg med Det Nya Sverige

av | 10 okt, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 4 minuter

Förra veckan kunde Katerina Magasin lansera en efterlängtad modernisering av Astrid Lindgrens mossiga, homogena sagovärld, som i Det Nya Sverige behöver ersättas med ett person- och innehållsgalleri som bättre korresponderar med vårt uppfriskande, mångkulturella samhälle. Men varför stanna vid sagor? Även andra institutioner i det så kallade folkhemmet kan behöva en uppfräschning. Turen har nu därmed kommit till IKEA, som igår visade sig ytterst användbar i gängkriminella sammanhang, då vi kunde följa några socioekonomiskt utsatta Trollhättan-ungdomars käcka bilfärd på jakt efter icke-namngiven individ som behövde ”talas tillrätta”. Att den blå IKEA-kassen kom till god användning var ställt utom alla rimliga tvivel. Insikten hamnade lika precist som en handgranat i ett kommunalhus: Här har Ingvar Kamprads skötebarn en utmärkt möjlighet till nödvändig produktutveckling – häng med!

Bärkassen ”ROM”

Den blå IKEA-kassen har visat sig vara användbar inte bara för vanliga svenskar, som förvaring och transporthjälp, utan även för hitresta (främst romska) tiggare som utnyttjat den pratiska, stryktåliga väskans alla fördelar i sitt dagliga värv. Till kassens försvar måste sägas att även mången inhemsk uteliggare har haft nytta av dess kvalitéer. Nu visar den sig inte helt oväntat ha fler fördelar som snabbt kommit att utnyttjas av samhälles mer ljusskygga existenser: Som förvaring av såväl vapen som andra tillhyggen samt förstås droger och stöldgods.

Prepperpaket ”START”

Ett överlevnadskit i storlek S (som i Socialdemokrat) för den som börjat lyssna på varningar om att samhällskollapsen kan vara på gång, men som fortfarande inte tar detta på blodigt allvar. ”START” innehåller en bruksanvisning till prepperlivet, samt värmeljus, tändstickor, filtar, mat för en vecka, vattendunkar, vattenreningstabletter/filter, enkel kom-radio, enkel el-generator samt första hjälpen-låda.

Prepperpaket ”VIKING”

Ett medium överlevnadskit för den som anser att samhällskollapsen är på gång och tänker inte stå oförberedd. Förutom större mängder värmeljus, tändstickor, filtar, mat för en månad, vattendunkar, vattenreningstabletter/filter, kom-radio, el-generator samt första hjälpen-låda innehåller ”VIKING” enklare vapen, antibiotika, tre liter sprit, enklare operationsverktyg för mindre sårvård samt rudimentärt tandlagningsset.

Prepperpaket ”DOOMSDAY”

Ett XL-överlevnadskit för den som redan lever i ett utmattande inbördeskrig, mitt i en brinnande kollaps. Här finns avancerad utrustning för den som bosatt sig på sin BOL (bug out location, dvs ett hus lång från civilisationen). Då den som investerar i ”DOOMSDAY” redan har värmeljus, filtar etc innehåller detta paket inte de simplaste prepperrekvisiten utan har tagit fokus på mer avancerade verktyg samt vapen, antibiotika, utsäde, sprit, operationsverktyg, en mindre uppfällbar tandläkarklinik samt guldmynt. Den som investerar i ”DOOMSDAY” garanteras en månads överlevnad.

Panic room ”BOOM”

Nya tider kräfva nytänk, och IKEA har som alltid ett finger uppe i luften. Bredvid barnkammare, kök, badrum och andra faciliteter växer behovet av så kallade panic rooms, alltså rum i vilka man kan barrikadera sig i då man bli anfallen i hemmet, nu lavinartat. Däför tillhandahåller IKEA konceptet ”BOOM” där man kan skräddarsy sitt eget panic room enligt behov, möjligheter och budget. En helt ny presentationsavdelning för panic rooms byggs just nu i Skärholmen, där live-övningar ingår. Kunden kan för en ringa kostnad anmäla sig till en live -övning där man utsätts för realistiska överfall i hemmet och kan då själv inse användbarheten av ett panic room. Man kan välja komfortgrad, utifrån individuellt budget.

Skyddsrum ”IS”

För den som inte anser att ett panic room är tillräckligt finns även mer omfattande koncept, framtagna i samråd med internationella antiterror-experter och forskare. Skydsrummet kommer med atom-, el-, vatten- och och handgranatståliga väggar ”VÄCK”, förstärkt ståldörr ”STARK” samt tåligt golv i industriplast ”HEL”. Kombineras med fördel med Prepperpaket ”VIKING” eller DOOMSDAY”.

Skottsäker väst ”SKYDDA”

En mindre, men mycket populär produkt. Finns som tag-själv-vara vid utgångskassorna.

Multiverktyg ”ALLA”

Sax, kniv, stickverktyg, skruvmejsel, tång mm. Också en mycket populär produkt. Finns givetvis också som tag-själv-vara vid utgångskassorna.

Automatgeväret ”PANG”

Sedan 2018 finns ”PANG” som lagervara. Tidigare åldersgräns om 18 år har nu tagits bort.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer