Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

På lördag och söndag demonstrerar vi igen på Mynttorget!

av | 4 dec, 2018 | Mynttorgetprotesterna

Lästid: 4 minuter

Söndagen den 2 december 2018 var startskottet för Mynttorgetprotesterna mot maktelitens missbruk av folkets förtroende. Först och främst gäller det protester mot undertecknandet av FN:s migrationsramverk Global Compact, som bland annat USA och Australien samt en rad europeiska länder väljer att hoppa av från. Sverige står dock i begrepp att underteckna avtalet som av de hårdaste kritikerna kallas ett ”självmordsavtal” då man ger upp landets suveränitet i migrationsfrågor och dessutom riskerar yttrandefriheten att inskränkas allvarligt. Därför fortsätter nu protesterna med nya demonstrationer i Stockholm lördagen den 8:e och söndagen den 9:e december.

Frågan om Sveriges undertecknande av FN:s migrationsramverk är för viktig för att den bara ska gömmas undan och undertecknandet ske bakom folkets rygg. En sådan fråga borde man folkomrösta om – inte låta en verklighetsfrånvänd och maktberusad elit besluta om. Det blir allt tydligare att de som styr Sverige, vilka det nu är, inte har folkets bästa för sina ögon.

Här nedan har jag sammanfattat några vanliga frågor och svar om Mynttorgetprotesterna.

Vad demonstrerar ni mot?

I första hand att Sverige tänker underteckna FN:s migrationsramverk Global Compact den 10-11/12 i Marocko. Vi är av den bestämda uppfattningen att detta inte är gynnsamt för Sverige och landets medborgare.

Varför?

Därför att avtalet är luddigt och betraktas som politiskt bindande (enligt bland annat Carl Bildt), det är snårigt och man jämställer krigsflyktingar och politiska flyktingar med ekonomiska migranter och dem som vill flytta av andra skäl som till exempel på grund av klimatet. Detta äventyrar hela asyllagstiftningen. Dessutom finns en punkt i avtalet som påbjuder att negativ rapportering om migrationspolitik ska motarbetas, eventuellt bannlysas i respektive land.

Vilka är det som arrangerar demonstrationerna?

De kommande demonstrationerna arrangeras enligt följande:

Lördagen den 8/12 klockan 16-17 (ev längre): arrangeras av Stockholmare för ett SUVERÄNT Sverige ihop med Mynttorgsaktivisterna.

Söndagen 9/12 klockan 12-15: arrangeras av Partiet Populisterna (POP) samt en rad frivilliga personer som arbetar ideellt för att demonstrationerna ska kunna äga rum. Det blir ett upprop mot FN:s migrationsramverk Global Compact.

Är demonstrationerna partipolitiska eller drivs det av någon särskild politisk inriktning?

Demonstrationerna är opolitiska och alla kan vara med oavsett vilket parti man röstar på. Den gemensamma drivkraften är en önskan om att Sverige ska komma på rätt köl och att politiker ska börja fatta beslut som gynnar Sverige. I dagsläget är det ekonomiska läget ansträngt i många kommuner. I Malmö är situationen katastrofal med tusentals människor som saknar bostäder. I Stockholm står över 600.000 personer i bostadskö. Vård, skola, polis och andra viktiga samhällsfunktioner och system lider av svår stress. Samtidigt har Sverige fortsatt högt flyktingmottagande, det högsta i Skandinavien. Man har inte stoppat mottagandet utan tvärtom räknar man med att ytterligare 1 miljon invandrare ska komma till Sverige de kommande tio åren. Det finns ingen genomtänkt plan för hur detta ska gå till rent praktiskt. Konsekvenserna av den så kallade ”gymnasieamnestin” visar sig nu också, många av de vuxna män som utger sig för att vara minderåriga rekryteras av kriminella nätverk och detta ökar social oro på många håll i Sverige. Sexualbrotten ökar också, män med utomeuropeisk härkomst begår 84 procent av grova våldtäkter i Sverige mellan 2012-2017. 95,6 procent av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst. Dessa är bara några av alla de felaktigheter som sker i det svenska samhället av idag. Vi som demonstrerar anser att samhällsutvecklingen är alarmerande och allvarlig och vill ha politisk ändring. Vi vill ha mer restriktiv migrationspolitik samt införa ett asylmoritorium tills samhället fått kontroll över migrationsfrågorna.

Läs gärna mer här:

http://svenskt.bloggo.nu

Vill du engagera dig, vara en del av organisationen, bidra eller på annat sätt stötta kan du höra av dig till info@katerinamagasin.se

Det går givetvis bra att ordna egna demonstrationer i andra städer. Mynttorgetprotesterna är en folkrörelse mot maktmissbruk och politikernas svek mot folket i Sverige.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer