Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

På gator och torg mot maktmissbruk och sexuellt våld

av | 5 maj, 2018 | Blogg

Lästid: 3 minuter

Vi var flera hundra som gick ut denna vackra majdag, både i Stockholm och Malmö, och demonstrerade mot maktmissbruk, politikernas svek, nedmonteringen av välfärd för sjuka och gamla, att våldet mot kvinnor och barn bara får fortgå och att gärningsmän får löjligt låga straff, om de alls straffas. Vi gick genom stan, Sveavägen fram, nerför Kungsgatan, till Norrmalmstorg. Det duger inte längre att bara knyta näven i fickan.

I Socialdemokraternas Sverige våldtas barn och kvinnor mördas på löpande band. Det är sexuella övergrepp, mord och misshandel så pass ofta att vi inte orkar uppröras längre. Medan vi demonstrerade sköts en kvinna till döds i lägenhet i Göteborg, medan vi gick genom Stockholm inkom en anmälan om våldtäkt mot en flicka under 18 år på en kyrkogård i Heby utanför Uppsala.

I Miljöpartiets Sverige tvingas de sjuka, de gamla och de svaga ut på gatorna för att kräva sin rätt. I Vänsterpartiets Sverige är pensionärer, som betalat skatt i hela sitt liv, äta på soppkök som frivilliga ordnar. De gamla har ingenstans att bo. De åker buss på nätterna för att de är hemlösa.

I socialdemokraternas Sverige arbetar folket för att politikerna ska slösa bort deras skattepengar på unga friska män utan asylskäl, män, som Lagrådet sagt inte bör stanna i Sverige som nu ska särbehandlas, trots att skötsamma invandrare, barnfamiljer, kvinnor och barn, utvisas. I socialdemokraternas Sverige finns ingen rättvisa för folket. Pensionärer lovas 600 kronor mer men det är lögn, för de ynkliga hundralapparna äts upp av skattehöjningar och avgifter. I Miljöpartiets Sverige fortsätter gamla människor fara illa. Svårt sjuka barn fråntas sin assistans. Föräldrar och anhöriga går på knäna.

I Vänsterpartiets Sverige stryps yttrandefriheten och visselblåsare straffas, stigmatiseras, smutskastas. Sanningen om verkligheten mörkas och en förljugen bild serveras folket, för att folket ska hållas i schack. I Miljöpartiets Sverige sjunker nu kronan mot andra valutor, och svenskarna blir fattigare. I Socialdemokraternas Sverige är polisen utarmad och får dåligt betalt. I Socialdemokraternas Sverige får brottslingar rabatt om de begår fler brott. I stället för att få påökt straff blir straffet lindrigare. Får jag fråga hur det är möjligt? I Socialdemokraternas Sverige skyddas inte medborgare längre från kriminalitet. Amälningsbenägenheten minskar för att man gett upp hoppet om att samhället ska kunna erbjuda skydd och hjälp.

Det är därför vi var ute och skrek ”Stoppa maktmissbruket!” odag-

Det är därför vi kommer att fortsätta marschera.

Tack ”Tillsammans för Sverige”, Kim och Pernilla.

Tack alla ni som kom. Ni i rullstol, ni äldre, ni ungdomar, medelålders, män, kvinnor, svenskar, invandrare, medmänniskor som vågar. Ni som har modet och styrkan och hjärtat.

Tack också alla poliser – både vanliga och dialogpoliserna! – som gjorde ett bra jobb. Allt gick lugnt till. Men känslorna kokar. Vi är folkrörelse som växer. Och det är val i höst. Orättvisorna ska upp på bordet. Det är nog nu.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer