Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Özz Nujen leder debatt om svarta pengar i byggbranschen – har själv betalat svart till terrordömde Akilov

av | 28 jun, 2018 | Terrorism

Lästid: 2 minuter

Att Sverige är ett land där vad som helst kan hända står nu klarlagt bortom alla tvivel. I år kommer komikern och debattören Özz Nujen, vars familj betalat 80 000 svart till den terrordömde Rakhmat Akilov, att agera debattledare på Super Tuesday i Almedalen, och där diskutera just byggbranschens problematik med skattesmitare och pengar under bordet. Enligt arrangören, byggbolaget Veidekke, lovar man ”obekväma avslöjanden” om svart arbetskraft, samt presenterar en nyskriven rapport om hur framtidens bostäder ska finansieras. Huruvida Nujens svåger kommer att medverka för att besvara de frågor Özz själv hittills duckat är oklart, men däremot har Nujen Alexandra Pascalidou – som tidigare ertappats med att plagiera andras texter – vid sin sida.

 – Almedalsveckan är vår största marknadsinvestering på hela året, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke, som varit med som arrangör och talare i Visby ett 15-tal gånger, enligt Byggvärlden.

I Byggvärlden kan vi läsa att seminariet som Lennart Weiss vill lyfta heter just ”Svarta jobb och osund konkurrens – hur får vi sunda villkor?”, som äger rum på tisdagen. Det är detta som Özz Nujen och Alexandra Pascalidou modererar, och medverkar gör bland andra arbetsmarknadsministern Ylva Johansson (S) och Anna-Lena Norberg, journalist och ansvarig utgivare på Stoppa fusket.

Byggvärlden:

”Enligt Lennart Weiss finns det beställare som medvetet ser mellan fingrarna för att sänka sina kostnader och skaffa sig konkurrensfördelar, samtidigt som entreprenörer från andra länder utnyttjar alla kryphål.

– Det kommer att bli en del avslöjanden, som kan kännas obekvämt för vissa, säger Lennart Weiss.”

Vi är nu många som med spänning ser fram emot seminariet.

Kanske Sverige äntligen får klarhet i hur det egentligen gick till när syskonen Nujens Gotlandsgård renoverades för svarta pengar?

Kanske får vi svar på de frågor som Janne Josefsson ställde till Özz Nujen i Uppdrag Granskning, men bara fick oförskämdheter för tillbaka?

Kanske kommer ett otippat äss äntra scen – nämligen den riksberömde svågern?

Kanske blir vi alla upplysta om hur familjen Nujen alls kom i kontakt med terroristen – och hur hög hans timpenning var?

Kanske får vi slutligen en bruksanvisning till hur det kommer sig att man kommer undan med lagbrott och fusk och ändå blir fortsatt anlitad både som krönikör, moderator och debattledare på offentliga arrangemang. Det är vi nämligen många som törstar efter att få veta.

(FOTO faksimil Byggvärlden, Özz Nûjen, Alexandra Pascalidou och Lennart Weiss ledde Super Tuesday i Visby 2017. Foto: Anna Sjöström)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer