Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Organisation Kvinnofriden 2018 kräver lagändringar för att skydda Sveriges kvinnor och barn”

av | 9 feb, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Vi har fått nog! Varje dag läser vi om gruppvåldtäkter, överfallsvåldtäkter, grov misshandel, våld, förtryck samt förföljelse av kvinnor och barn i vårt land. Enligt New Worlds Health undersökning ligger Australien på första plats som det tryggaste landet för kvinnor och Sveriges frånvaro bland de länder som ligger på tio-i-topp  talar sitt tydliga språk. Därför har vi nu bildat en organisation för att aktivt arbeta för en förändring. Kvinnofriden 2018 kräver lagändringar för att skydda Sveriges kvinnor och barn. Hjälp oss att växa! Tillsammans kan vi göra skillnad. Ju större vi blir, desto hårdare tryck på politikerna, men även på de delar av allmänheten som inte verkar stå på kvinnornas sida, skriver idag Bianca Muratagic, kampanjens  initiativtagare och moderator.

I Sverige lägger man större fokus på hur gärningsmän och deras familjer ska skyddas och få adekvat hjälp av samhället, än på kvinnor och barn som är offer för bestialiska och brutala övergrepp. Man värnar om gärningsmannens möjligheter till återanpassning och på det sättet osynliggörs offret. Allt oftare ser vi hur våldtäktsmän, mördare och andra kriminella får stanna i Sverige och avtjäna milda och minimala straff. Studier, undersökningar och forskning om nya typer av mycket allvarliga brott i vårt land anses irrelevant. De motarbetas, massanmäls och stoppas. Inkompetens, okunskap, principer samt förakt och rädsla för fakta och objektiva sanningar leder till att alltfler kvinnor och barn faller offer för det brutala våldet. Vi vill ändra på detta!

Som initiativtagare och moderator i Kvinnofriden 2018, med demonstrationer och krav på lagändringar, uppmanar jag därför politikerna. Vårt syfte som organisation är att motverka det ökande våldet och förtrycket av kvinnor och barn. Vi vill införa särskild brottsrubricering för gruppvåldtäkt, sexualtortyr, olovlig sexuell handling, hedersvåld, äktenskapstvång mot barn samt kriminalisera finansiering till religiösa samfund eller lokaler i Sverige från icke demokratiska länder. Vi kräver lagändringar och mycket strängare och hårdare straff med straffskalan som ska ligga på lägst fjorton år och max tjugo år i fängelse.
Förslagen tar vi sedan till de politiska partierna och frågar dem om de ställer sig bakom varje enskilt förslag eller ej. Inför valet gör vi en sammanställning av vad de ställer sig bakom eller ej. De ska inte kunna gömma sig bakom vaga formuleringar.

STÄLLER DE SIG BAKOM DET FOLKET VILL HA ELLER INTE?

Då vet vi vad vi ska rösta på i valet och vi kan inte blunda för deras vägran att stå på kvinnors och flickors sida.

Hjälp oss att växa. Tillsammans kan vi göra skillnad. Ju större vi blir desto hårdare tryck på politikerna, men även på de delar av allmänheten som inte verkar stå på kvinnornas sida.

Vi kräver lagändringar och mycket hårdare och strängare straff!

Klicka på varje länk och skriv under!
Din röst är oerhört viktig!

https://docs.google.com/forms/d/1LvtM3-Dj7-6qcMrarAXDI0mvn6HUp5e7MNRL2GdkKEE/edit

https://docs.google.com/forms/d/1RFQblGsU6COjzNRNtwQ9Imiyy26S25qEMsIaRp9Z_rk/edit

https://docs.google.com/forms/d/1VHUgiefngI1WGe9FyLPWMcczgsq5GaIR8N-aoJldPWg/edit

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGL9IPHnSPzGRN7g7yD8vtaXexcVFWst5VFJkmMRdIdrMIew/viewform

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYGHhCf0hYHFrresjl9rjaFXKNYrE5wK5gLpAmPcKwP5YocA/viewform

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKFOjWq4Lw6GkQRYJIecSxBBezUHnRd1pihOe3mD4SZaiS1w/viewform

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf44RdwC8-cCmqfhFo-GA8bwOpx-xbogizvoUFWyU7ZncPLcA/viewform

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSff0AKzZrIdbfoAHGwpFabQawftEc9cztaD3qtnNbRHFRbJ0Q/viewform

https://docs.google.com/forms/d/1703QRZBxHMZXzLVi3QGYK_CkGzWnzHTw-iiLVLWZ0yI

https://docs.google.com/forms/d/1WD52B5WjzBf_Tl2bS88leYCienOSqxmzUmYYuMfHor8/edit

BIANCA MURATAGIC

Skribent, sångpedagog samt initiativtagare till och moderator i Kvinnofriden 2018

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Min kommande bok heter ”Bilden av Sverige” och släpps 28/2. Bevaka den gärna på Bokus.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer