Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Öppet brev till Stefan Löfven: Medan du sitter tryggt i Rosenbad far dina medborgare illa och den humanitära stormakten har rämnat

av | 19 aug, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 6 minuter

Författaren Eva-Lisa Dezmin skriver idag öppet brev till statsminister Stefan Löfven, efter en orolig och plågsam sommar av bilbränder, gruppvåldtäkter, skjutningar, sprängdåd, mord, rån, misshandel, djurplågeri, vandalism, offentliga massbråk med tillhyggen, kvinnoförtryck, vårdköer, ekonomisk misär, polisbrist och grupper som ställs mot varandra i alla de kommuner som håller på att få slut på pengar. Hon befarar dock att Löfven och hans maktmissbrukande kollegor inte kommer att lyssna, men hon skriver ändå, i hopp om att kanske nå fram. Någon gång borde väl de styrande, vars löner vi betalar, tvingas lyssna på sitt folk?

Hej Stefan! Nu återstår en månad av din långa semester och vän av ordning undrar om du känner dig utvilad nog att äntligen ta tag i den skenande brottsligheten och alla andra problem som drabbat vårt land? Du kanske inte har märkt av det ännu, men innan du flyttar rumpan från hängmattan till kontorsstolen och tar några sorgfria snurr på den, skulle jag vilja uppmärksamma dig på de oroligheter som nu råder i snart varenda ort i landet.

Ja, jag vet att Sverigedemokraterna är ditt största problem, men låt oss då titta på fakta istället för att mumla floskler och trams. Eftersom partitillhörigheten är viktig att nämna så fort någon sverigedemokrat satt tåspetsen utanför lagens råmärken, framgår det åtminstone med all önskvärd tydlighet att det inte är någon av dem som gruppvåldtagit, sprängt, rånat, skjutit eller mördat under sommaren.
Inte heller är det SD:s fel att våra grannländer blivit nödgade att se över gränsbevakningen mot Sverige. Danskarna tvingades agera när en av dina ”buspojkar” detonerat en sprängladdning vid Skattestyrelsen i Köpenhamn. Det blev droppen för dem, men här är det numera ett vanligt förekommande inslag i vardagen som du inte tycks se som speciellt alarmerande heller. Jag blev faktiskt förvånad över att du inte beskyllde Sverigedemokraterna för gängkriminaliteten, men den berodde tydligen på ”de rikas” knarkande. Försöken att peka ut syndabockar som passar din agenda har gått från omdömeslösa till rent löjeväckande.
Om du haft den minsta lilla omtanke för medborgarnas bästa, skulle du ha stoppat vansinnet sedan länge, men det enda du tycks vara kapabel till är att göra det ännu värre. Något som eventuellt kan betraktas som en näst intill omöjlig bedrift i sig, men knappast en beundransvärd sådan.

Åkesson kommer också att återvända till Rosenbad den tionde september och medan du sitter och ondgör dig över honom och hans parti, kan han luta sig tillbaka och i lugn och ro plocka fram listan som han skrev för snart tio år sedan: Ökad segregation – check! Åkesson prickar av. Eskalerande bränder, våldtäkter, trakasserier, rån, mord och djurplågeri. Sharialagar, klansamhällen, no go-zoner, hedersförtryck, könsseparation på badhus och skolbussar, barnäktenskap, tvångsgifte, könsstympning, polygami, skottlossningar, explosioner, terrordåd, attacker på blåsljuspersonal, våldsamheter på sjukhusen, sjunkande skolresultat, växande vårdköer, överfulla fängelser – check, check, check!

Är det inte lite snöpligt att allt Åkesson förutspått, allt som ditt och övriga riksdagspartier frenetiskt och principfast avfärdat som rasistiska dumheter, nu slår in som vore det en profetia från någon med övernaturliga förmågor?
Jag tror inte att Åkesson är synsk, jag tror bara att han ägnade några minuter åt en konsekvensanalys, du vet en sådan som du uppenbarligen inte lärt dig göra än, alternativt väljer att bestämt förpassa utanför din bekvämlighetszon.
Trots ett allt otryggare samhälle är fortfarande ditt största dilemma Åkesson och hans parti. Vad exakt är det de har gjort som rimligen kan ställas i proportion till det du och din regering förorsakat? Du är oss svaret skyldig. Samtidigt poserar du glatt tillsammans med landsledare som förtrycker kvinnor och avrättar homosexuella endast på grund av deras sexuella läggning. Hur tänker du och din ”feministiska” regering?

Att du inte skäms, Stefan Löfven! Du har mage att peka finger åt det enda riksdagsparti som helt saknar skuld i hur landet ser ut idag, när du borde ta ansvar och göra något åt det kaos som du varit högst delaktig i att skapa. Men vad gör du? Stum sitter du tryggt i Rosenbad medan medborgarna far illa, medan gamla och sjuka kastas ut på gatan och medan oroligheterna intensifieras. Först när katastrofen är ett fullbordat faktum kryper du ut ur din skyddade verkstad och piper att det är ”oacceptabelt” alternativt att ”vi har varit naiva”. Undantaget om det gäller människor tillhörande en viss religion som blivit attackerade, då använder du brösttoner i din iver att snabbt fördöma. Vad hände med allas lika värde?
Nej Stefan, ”vi” har inte varit naiva. Det är du, din regering och era väljare som varit det. Jag förstår att du gömmer dig bakom ett ord som indikerar att du handlat mot bättre vetande eftersom du vill uppfattas som en hyvens kille, men tyvärr, det får dig bara att framstå som än mer inkompetent än vad du redan visat åtskilliga prov på.

Jag önskar att du gör det enda rätta när semestern tagit slut och erkänner din totala oförmåga att styra landet i rätt riktning, avgår, samt utlyser nyval. För vet du, det här landet klarar inte tre år till av fullständigt odugligt ledarskap och där det sunda förnuftet ständigt lyser med sin totala frånvaro. Om du ändå väljer att fortsätta styra landet, hoppas jag att du aldrig mer ursäktar dig med att ”vi har varit naiva”, det fungerar inte längre eftersom till och med de mest godtrogna lär sig av sina misstag.

Slutligen vill jag uppmärksamma dig på de grupper du ställer mot varandra. Det handlar om de allra svagaste i samhället, de som inte har ork eller möjlighet att öppet vädra sitt missnöje och protestera mot hur de som aldrig bidragit till välfärden nu får tillgång till det skyddsnät som skulle ha varit skattebetalarnas i första hand. Gratis tandvård (ett privilegium endast värdigt den som vistas olagligt i landet eller har ljugit om sin ålder), skattesubventionerade låtsasjobb, bidrag utan krav på motprestation och utan att vi ens vet om de har asylskäl eftersom en stor del av dem kommit hit på mer eller mindre falska grunder. Det finns ingen hejd på slöseriet av skattemedel, trots att de som pliktat med betydande summor av lönen i åratal, allt oftare får kalla handen när de själva behöver hjälp.
Jag har medan jag skrivit brevet försökt komma på något annat land i västvärlden som behandlar sina medborgare med större orättvisa än vad du gör, Stefan Löfven, men jag kan för mitt liv inte komma på ett enda.

Självklart har jag förstått att du inte bryr dig ett dugg om allt det här, annat än när det drar ihop sig till valår eftersom det viktigaste för dig är att få sitta kvar vid makten. Den makt som du fortsätter missbruka. Vi behöver ingen fler maktmissbrukande ledare med storhetsvansinne, vi behöver någon som har ryggrad nog att kavla upp ärmarna och vända den destruktiva utvecklingen. Och om det finns något som sedan länge är ställt bortom varje rimligt tvivel, är det att den personen inte är du. Den humanitära stormakten, och värdegrunden den vilat på, har rämnat och den visade sig sakna allt det innehåll du och dina gelikar gav sken av att den skulle rymma. Däremot dryper den av elände, motsättningar, otrygghet och en välfärd som snart är ett minne blott.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin är författare, förläggare och bor i Lycksele med man och hund.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer