Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Öppet brev till rikspolischefen Anders Thornberg: ”Om du inte kan ta itu med det eskalerande våldet bör du avgå”

av | 12 okt, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 4 minuter

Sprängning i Bromma, Kristianstad, knivhuggningar, mordförsök och djurplågeri. Rubrikerna är lika många som svarta och medborgarnas oro växer. Många har slutat att gå ut när kvällen kommer, samtidigt som polisnärvaron på många håll minskat alarmerande. Regeringens åtgärder mot brottsligheten hjälper inte alls. I dag publiceras Katerina Magasin ett öppet brev med synpunkter och fem frågor till rikspolischefen Anders Thornberg – samt uppmaning till avgång ifall han inte omgående tar tag i de snabbt eskalerande problemen. Avsändaren är ”Samhällsgranskaren” – ett nystartat projekt som ställer politiker, makthavare och andra mot väggen.

Hej Anders!
Stenkastning, bilbränder, drogförsäljning, butiksstölder, personrån, misshandel, övergrepp och våldtäkter på festivaler, attacker mot äldre, djurplågeri… Er ”mjuka” linje med saft och bulle, samtal med socialtanter, jippo med hoppborg och gud vet vad har onekligen misslyckats och vi på Samhällsgranskaren har därför några frågor:
1. När man prövar en metod och den inte fungerar så måste man pröva en ny metod för att få ett nytt resultat.
Är nya, annorlunda, metoder, något ni är villiga att prova?
2. Föräldrarna till de barn och ungdomar det rör sig om kan delas in i tre kategorier; de som försöker säga ifrån, de som inte bryr sig/är frånvarande och de som på ett eller annat vis uppmuntrar till brott.En ordentlig uppfostran, där man lär sitt barn vad som är rätt och fel, med konsekvenser ifall barnet inte lyder lyser i de allra flesta fall med sin frånvaro. Era nuvarande metoder kan likställas med föräldrakategori ett och tre – ni försöker säga ifrån lite mesigt, och sen när barnen fortsätter begå brott så uppmuntrar/belönar ni det med saft och bulle etc.
Förstår ni inte att det sänder helt fel signaler?
3. Många av barn/ungdomar med invandrarbakgrund är inte funtade/fostrade som svenskar. De har ingen som helst respekt för snällhet, mesighet och underlägsenhet. Det enda de respekterar är styrka och auktoritet. Att ni sätter gränser och säger ifrån – rejält.
Borde därför inte detta vara grunden i era planer för att få bukt med problemen?
4. Sverige håller på att förändras. För något/några decennier sen fanns inte revirtänket att vissa områden tillhör de som bor där och att svenskar ska hålla sig borta. Detta kommer spåra ur fullständigt om inget görs. Ni, polisen, kommer förlora kontrollen och vi, svenskar, kommer tvingas ta smällen.
Förstår ni inte att det är bråttom och högst angeläget att ni vidtar ordentliga åtgärder nu, så att det aldrig kommer till det?
5. Vi skattebetalare betalar din lön (163 200 kronor per månad). Som rikspolischef är du ytterst ansvarig för säkerheten i landet. Du har ett lika stort ansvar som våra politiker att inte låta landet förfalla och förstöras.
Är det då inte rimligt att du förkastar metoder som inte fungerar, och ger oss hårt arbetande svenskar valuta för våra pengar?
Om ditt svar är nej, innebär det ett från din sida brutet samhällskontrakt och du bör avgå med omedelbar verkan.
Mailet fokuserar på den eskalerande barn- och ungdomsbrottsligheten för om det inte tas krafttag emot den, kommer många av dagens ”bråkstakar” i framtiden ligga bakom en aldrig tidigare skådad mängd våldsbrott, skjutningar, mord, våldtäkter, rån, hedersbrott, hatbrott mot svenskar, explosioner och terrordåd. Om dessa individer inte stoppas nu, kommer situationen om några år vara så allvarlig att svensk polis och militär inte ens tillsammans kan hantera den.
Med Vänlig Hälsning
SAMHÄLLSGRANSKAREN
Samhällsgranskaren är ett nystartat projekt som ställer politiker, makthavare och andra mot väggen med fem frågor via mail. Mailen och svaren publiceras i gruppen och på sidan MedborgarHjälpen, som startats av Katerina Magasin-skribenterna Eva-Lisa Dezmin och Emma Reines.
Har du idéer om lämpliga frågor och en person eller instans att maila, skicka dem i ett meddelande till Medborgarhjälpen så vidarebefordras de till Samhällsgranskaren som sen sammanställer och skickar mailet.
Dina frågor är helt anonyma och det är Samhällsgranskaren som skriver under mailet.
Hittills har bland annat SVT, Skolverket, Anders Thornberg, Jan Jönsson, Sandro Scocco, Motala kommun, Ystad kommun, Socialdemokraterna i Ljungby och Åhléns fått mail från Samhällsgranskaren och flera har svarat mycket snabbt.
Länk till gruppen och sidan finner du här:

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer