Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Om du inte vågar prata om problemen idag – hur ska du våga göra det imorgon?

av | 20 nov, 2020 | Yttrandefrihet

Lästid: 11 minuter

”Flera veckor efter tågolyckan som var det amerikanska presidentvalet 2020 har nu passerat. Undertecknad har maniskt slukat varje litet utspel, klipp, artikel och rykte om valfusk man kommit över. En analys av analyserna är på sin plats. Och jag gör samma bedömning nu som dagen efter valet. Samma bedömning nu som de flesta som faktiskt satt sig in i efterspelet: Frågan är inte om det fuskats med rösterna till Joe Bidens fördel, utan hur omfattande fusket är. I ett med facit i hand naivt infall publicerar jag ett spontant brandtal som går viralt, och samlar ett stort antal länkar med bevis på valfusk som vänstern i flera dagar låtsats ha efterfrågat. Svaret från Facebook lät inte vänta på sig. Mitt konto togs bort och jag förlorade denna sociala plattform.” Marc West blickar tillbaka på den första turbulenta hälften av november 2020 och konstaterar att alltför få tänker kritiskt, och att yttrandefriheten mår allt sämre – i alla fall för den som inte jublar över Joe Bidens påstådda seger. Han hyser också vissa farhågor om det kommande svenska riksdagsvalet 2022.

 Debatten på sociala medier kring valfusket i staterna är minst lika polariserad som alla andra politiska debatter. Men då den ändå är förhållandevis färsk och tystnaden från media varit exceptionell även med tidigare mått mätt, så har bristen på fakta som kunnat komma fram varit om möjligt ännu större än någonsin. Mörkningen om Hunter Bidens laptop och muthärvan med Kina var bara en försmak. För när valfusket kom på tal så tog media i allmänhet och svensk media i synnerhet tystnaden till en ny nivå. SVT publicerar citat av företrädare från de fuskutpekade teknikföretagen som fastslår att ”Detta var det säkraste valet någonsin”. Ungefär som att citera Wilmas mördare när han hävdade sin oskuld och sedan aldrig mer rapportera om det.

Aftonbladet tog raskt in en ideologiskt handplockade experten Ian Higham (komplett med BLM-filter), som sa ”Inget valfusk har förekommit vad jag kan se”,  citatet smälldes upp och fokus lade föga förvånande på ännu ett narrativ om hur odemokratisk och hemsk och dum Donald Trump är.

Svensson lät sig i vanlig ordning skedmatas vilket ju var att vänta, men narrativet bidrog tyvärr även till att effektivt demoralisera den dittills ganska hågade näthögern. Jag kunde bara se på hur stora som små samhällsdebattörer som annars delar min passion för både Trump och debatt nu kastade in handduken en efter en. Media massiva snedrapportering hade gett dem intrycket att Joe Biden nu var vald till president och att allt var över. I själva verket kunde jag efter mitt djupdyk i snacket på andra sidan Atlanten ivrigt konstatera att detta bara var början. Nu mer än någonsin fanns det anledning att inte stänga informationsflödet. Det var ju faktiskt den här måndagen som rättsprocessen skulle ta sina första steg, och därmed väntade också en sjujävla resa, oavsett utgång i december när vinnare ska utropas.

Det är här jag får ett spontant infall av att skriva något av ett brandtal. Jag vet inte hur det ska läggas upp eller hur det kommer tas emot, det enda jag vet är att sista meningen ska vara ”Slaget om USA börjar idag”.

Trots den tidiga timman så blir inlägget som jag kom att kalla ”Den perfekta politiska stormen” inte bara klart fort, utan dessutom även rätt bra om jag får säga det själv. Även fler tycks tycka det. Texten går viral ganska omgående, och responsen i kommentarerna är påtagligt positiv. Någon timma efter att den legat ute, så får jag dagens andra infall. En stark impuls jag inte riktigt reflekterar över just då gör att jag kopierar texten och klistrar in i ett dokument. Och det är därför jag nu kan återpublicera det här. Lyder som följer:

DEN PERFEKTA POLITISKA STORMEN

 Jag har följt och varit delaktig i debatten om valfusk ända sedan valnatten. Jag har lagt löjligt många timmar på att se videos på videos med alltifrån analyser till klipp på rösträknare som beter sig märkligt. Jag ska vara tydlig:Det har fuskats.Fusket är massivt. Och detta kommer få konsekvenser de kommande månaderna, med start idag då rättsprocessen av allt att döma ska börja.

 Jag har tappat räkningen på alla bevis för valfusk jag sett. Och då menar jag riktiga bevis, inte ryssbetonat känslomos som vänstern hade 2016 när Trump piskade Hillary. Den som tror att detta är en dödsryckning från Trump tar fel. Tvärtom. Det är nu det börjar. Valet var bara Helms Deep. Det som nu kommer är Minas Tirith. Förbered på en sjujävla final på 2020 kort sagt. Det är för tidigt att luta sig tillbaka oavsett om du är höger eller vänster. 

 Ja, jag hade hoppats på Trump på valnatten. Jag är partisk. Men jag blandar inte ihop mina känslor med vad som är rätt och fel. Om Biden vunnit fair, så hade jag accepterat det. Precis som jag accepterat alla andra amerikanska val tidigare när min kandidat inte vann.Detta valet var inte fair. Det var motsatsen. Trump vet detta. Republikanerna vet detta. Förmodligen vet även Biden, Harris och amerikansk mainstream media detta också. Men de som inte vet det är vänstern. De har köpt medias narrativ om att detta är ett case av storhetsvansinne från Trump.

 Jag har sett mycket hjärntvätt hos vänstern under dessa 4 år: Trump är Hitler, kvinnohatare, vill döda m*slimer, äta barn, Ryssland, bla bla… Folk har okritiskt snortat medias lögner rakt av utan att göra egen research. Ni har säkert själva försökt er på ett debattera med dem, det går inte.

 Denna hjärntvätt är INGENTING mot hjärntvätten som byggts upp den senaste veckan om att Joe Biden skulle ha vunnit valet och att inget valfusk förekommit. Folk tror mer än nånsin på msm lögner, inklusive SD-toppar, som tycker det är ”ovärdigt beteende” av Trump och det ena med det tredje.Nej. Det ovärdiga är att fuska i val. Det ovärdiga är att lägga sig ner och ta detta.

Mattias Karlsson, Bert Karlsson och vissa andra som ska förbli namnlösa har ingen aning om vad de pratar om i detta fallet. De har druckit hela Kool Aiden från media, och det är ärligt talat genant att se dessa annars så kloka herrar tala som om deras okunnighet skulle vara koll på läget. 

 Tyvärr kommer medias fulspel få konsekvenser. De har gått förbi både domstolar och händelser och utropat Biden till segrare för tidigt. Detta är mer än bara ett misstag från deras sida. Det är medvetet. För när dagen kommer då det står klart att det blir 4 år till med Trump, så kommer han framstå som den bestialiska diktator de försökt utmåla honom till under hela mandatperioden. Folk kommer inte ha haft alla pusselbitarna, och det var heller aldrig medias avsikt. När sanningen kommer fram(och det kommer den att göra) så blir massornas reaktion inte ”åh fan, var det så det låg till”, utan snarare ”Det kan inte stämma! Republikanerna ljuger! Biden vann valet. Jag såg ju siffrorna själv på TVn!”

 Om media lyckas manipulera Mattias Karlsson och Bert Karlsson, hur starkt lurade tror ni då inte dårvänstern i USA som tror det finns 237 är? De saknade förmåga till förståelse redan innan. Om det står klart att Trump får 4 år till, vilket allting pekar på både i termer av rättvisa, logik och bevisföring, så kommer de släppa alla hämningar. USA kommer brinna. Våldsvänstern ger sig själva mandat att göra precis vad de vill, mot vem de vill. Media har gjutit in bilden av att valet gick rätt och riktigt till. Alla ifrån Dalai Lama till Stefan Löfven har ju redan grattat Biden. Det måste vara Trump som fattat fel! Så kommer tankarna att gå.

 Det väntar en storm runt hörnet. Den perfekta politiska stormen. Se till att uppdatera dig idag om du inte redan gjort det. Var inte som 90% av fåren därute. För det kommer bli en jävla resa nu i höst. Slaget om USA börjar idag.”

Några personer i kommentarsfältet frågar artigt om jag har bevis på valfusk och kan tänkas dela med mig av det. Inte för att de misstror mig, utan för att de harvar i debatter med vänstern som inte tycker det är något konstigt alls att fallfärdiga Joe Biden fick nästan 12 miljoner fler röster än avsevärt mer populära Barack Obama. Och som jag tidigare sagt, så publicerar inte mainstream medierna några bevis som kan riskera att nyansera bilden av Trumps utspel.

Självklart hade jag underlag. Att jag inte inkluderade det var för att jag dels hade för mycket underlag (Jo, det går att ha det). Under en dryg vecka har jag bombats med filmer, ljudupptagningar, vittnesmål och uträkningar, det ena mer förödande för medias Bagdad Bob-agenda än den andra. Men inlägget var aldrig tänkt att bevisa något. Det var bara tänkt att inspirera och informera. Det centrala för mig när jag skrev det var att förmedla att rättsprocessen nu startar. Därigenom skulle alla bevis fås.

Likväl tänkte jag efter förfrågan som uppstod att det nog är på sin plats med en referens eller två. Alltid slipper man någon vänsterbliven förnekare som läser konversationen undertill innan han kommenterar. Det skulle ju faktiskt bli mer trovärdigt med lite kalla fakta som uppback. Körsbäret på glassen helt enkelt.

Tänkt och gjort, jag svarar med ett YouTube-klipp som visar en kvinna som wallraffats när hon säljer Biden-röster i tusental. Jag kompletterade därefter med ett montage av rösträknare på rösträknare som fångats på film när de fabricerar eller kasserar röster beroende på kandidaten.

Jag fick mersmak. Och alla länkar som därefter trillade in åkte också in i kommentarsfältet. Breitbart, Tim Pool, Newsmax, Twitter, Nyhetsbyrån, privatpersoner. Det är nu mer än bara ett Facebook-inlägg. Det är en bevishärd. Ett faktamonster. Den första stora svenska samlingen av konkreta bevis på valfusket som alla snackar om.

Trådens spridning och lajks ökar i takt med varje tillskott. Och min text som jag som mest bara trodde skulle delas i ett tiotal, såg med den här farten ut att kunnat komma delas 1000 gånger inom ett par dygn. Uppskatta är allt jag kan göra, för som ni nu kanske redan räknat ut så tog Facebook bort allt och jag hann inte se vad mätaren stod på. Någon sa att det hann bli 300 delningar bara på förmiddagen. Jag vet inte.

Strax efter klockan 12 samma dag är det alltså slut på det roliga. Storebror har sett mig. Och raderar inte bara tråden, utan hela mitt konto sedan tre år tillbaka. Så upprörande ansågs min text med konkreta bevis ha varit, att man hoppar över stegen som annars är att fake-flagga sanningar genom sina vänsterdrivna faktagranskare. Man hoppar över avstängning, varning och går direkt på plattformsförvisning. Det är ett plumpt förfarande som annars bara görs om någon skrivit dödshot eller dylikt. Inte ens postande av porrlänkar, hakkors eller bilder på IS-härjningar brukar leda till att ett konto tas bort helt.

I samma veva och sekund försvinner min frus konto, då även hon uppmärksammat valfusket på sitt håll. Vår Trump-vänliga internationella grupp Patriots United går samma öde till mötes.Messenger-appen sätts automatiskt ur funktion. Och båda våra WhatsApp (Facebook-ägt) gjordes omöjliga att använda tills vi båda gått med på att installera en tvångsuppdatering. När jag ringer vänner visar det sig att deras WhatsApp inte behövts uppdaterats alls, än mindre har de hört talas om en tvångsuppdatering. Jag kollar för skojs skull även vad som händer om jag klickar på länken som går till mitt nu raderade konto. Ingen förklaring ges förstås varför jag stängdes ner. Facebook kräver däremot att jag skickar in en bild på ID-handling om jag önskar kontot tillbaka. Vilket förstås inte är aktuellt. 1984-temat ger en dålig smak i munnen och jag brutalgissar att ingen ID-handling i världen kommer ge mig kontot åter.

Senare samma kväll släpps Ben Shapiro – USAs största konservativa poddare – första podavsnittet för veckan efter helguppehållet. Avsnittet är kvällen till ära döpt till ”The Fight is just beginnig” och delar därmed min text i både tema och titel. En poetiskt kvitto på att man var rätt ute i sitt tänk får avrunda dagen.

Nu när jag fått lite perspektiv på det, så vill jag nog också hävda att slaget om svenska valet börjar idag. Avstängningar hit, raderingar dit. Vi som är aktiva på nätet med åsikter till höger om gemene gråsosse har alla sett det förut, och jag låtsas inte komma med breaking news. Inte heller är syftet med dessa rader att få empati. Tåget har redan gått för min del, och inget kan ändra på det. Vad ni fortfarande kan påverka är så att nätdebatten kring det svenska valet inte går samma öde till mötes.

Det finns all anledning att oroa sig över denna trend som tilltar där vi tystas för att vi pratar politik. Inget av det jag skrev kunde klassas som hat, och det bröt inte mot regler om nakenhet, våld eller kränkte någon religion. Lika lite som Exakt 24:s Sanna Hill gjort sig skyldig till något  när hon fick sitt konto raderat i somras efter att ha uttryckt sig kritiskt mot BLM, lika lite bröt folkvalda politikern Jessica Stegrud någon regel när hon härom månaden åkte på en avstängning för att ha kallat en okunnig person för okunnig. IT-jättarna har i år trappat upp kriget mot det fria ordet, och desperationen över att vinna valet åt Joe Biden har gjort att de i sin iver inte längre bryr sig om att motivera sina handlingar.

Vi kommer få se mer av detta i Sverige. Särskilt med ett valår runt hörnet. Tro inte för en sekund att Facebook inte ämnar styra valet även här på hemmaplan på samma sätt som man gjort i USA.

Förra veckan bjöd nämnda Jessica Stegrud tillsammans med partikollegorna Matheus Enholm och Aron Emilsson in Twitter, Facebook och Google till Riksdagen för att ha ett samtal kring maktmissbruket vi ser. Vi behöver nog inte vara oroliga för att man kommer acceptera inbjudan. Inte heller för att 7-klövern kommer skrika sig hesa för att få tillstånd ett samtal när till och med Moderaterna yrkat på att inskränka yttrandefriheten. Vi vet redan att Morgan Johansson har hotline till Facebook och Youtube, och att Stefan Löfven ämnar prata med Mark Zuckerberg bakom lykta dörrar när han besöker Sverige nästa år. Ganska snart kommer denna tiden jag nu ondgör mig över att vara något vi längtar tillbaka till om inte utvecklingen stoppas.

Jag låtsas inte sitta på några patentlösningar. Men jag vet att om vi tystar oss själva, då är det kört på riktigt. Normalisera aldrig denna censurkultur som nu tilltar. Så våga vara obekväm. Vi svenskar vet redan hur det ser ut när man kör knäböjer. Det knäböjet har satt vårt land på spel. Behöver du verkligen mig för att säga åt dig vad som händer om du fortsätter vara tyst? – Du ser ju dagligen konsekvenserna  av att inte ha gjort det på löpsedlarna. Släpp rädslan för vad de sovande på din vänlista ska säga redan. Och släpp i synnerhet rädslan för att åka in i Facebook-fängelse. Utnyttja plattformen. Istället för att göra ännu ett av alla de där personlighetstesterna eller lajka humorklipp, så prova att släng in en Samnytt-länk i din uppdatering eller formulera din oro om den senaste våldtäkten.

Ja, du blir avföljd av någon, och en annan kallar dig rasist. Och?

Vänd på det; Du slipper en falsk vän, och du riskerar att väcka någon på din vännerlista.

Bottomline; om du inte använder din röst nu, hur ska du göra det när Facebook tagit din röst ifrån dig? Om du inte vågar prata om problemen i samhället idag, hur ska du våga det imorgon?

“When you tear out a man’s tongue, you are not proving him a liar, you’re only telling the world that you fear what he might say.”

― George R.R. Martin

MARC WEST

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer