Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Om Bilan verkligen ville krossa patriarkatet skulle hon börja med att slänga sitt huckle

av | 1 jul, 2020 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Vi lever i en märklig tid, då frihet kallas fångenskap, jämställdhet märks som förtryck och vi har en liten skrikig grupp som tjänar pengar på att polarisera och kalla allt för ”rasism”. En av dessa individer är den beslöjade aktivisten Bilan Osman, som i gårdagens debattartikel i Expressen utmålade Sverige som ”vithetens högborg”. Ja, Sverige och resten av Europa ÄR vithetens högborg, precis som Bilans eget fosterland Somalia är brunhetens högborg. Olika hudfärger bebor olika länder. Europa är vitt, Afrika är svart, Asien är mestadels gult och så vidare. Vi är samma människor ändå, och för de flesta av oss spelar hudfärgen ingen roll. ”Svart hjärta lika rött som vitt”, blev Expressens löpsedel 1968, då den världsberömde sydafrikanske hjärtkirurgen Christiaan Barnard utförde världens andra hjärttransplantation, ett svart hjärta till en vit man… Kanske denna löpsedel hade varit omöjlig idag?

Jag funderar på dessa hudfärgsaktivister. Vad vill de uppnå? I mina ögon försöker de ersätta ett förtryck med ett annat. Ett ihopfantiserat förtryck, märk väl, eftersom de lever i världens mest jämställda och icke-rasistiska land. Ett land där man snarare efterfrågar mångfald i alla dess former. Man kvoterar och stöttar och hyllar och framhåller in absurdum. I reklamen är mörkhyade människor rentav överrepresenterade idag. Ord som andas diskriminering är strikt bannlysta och minsta antydan till kränkning så blir det marsch pannkaka till Diskriminerionsombudsmannen. Ändå envisas individer som Osman basunera ut hur vidrigt rasistiskt Sverige är. Och vet ni vad. Bilan gör det fritt, ingen hindrar henne, för Bilan har, trots sin mörkare hudfärg, total yttrandefrihet i Sverige.

En sak som dock får mig att undra är Bilans påstådda kamp mot patriarkatet. Hon bär slöja, täcker sig, vilket hon ju verkligen inte måste i Sverige, än så länge har vi ingen lag på att kvinnor måste täcka sitt hår på allmän plats, som det är i till exempel Iran, där kvinnor kämpar med näbbar och klor för att slippa denna förnedring. I Iran kan en anti-slöj-aktivist få 25 år i fängelse plus piskstraff om hon motsätter sig påtvingad slöja! Snacka om patrairkala strukturer. Slöja är ett religiöst extremistplagg som tvings på flickor och kvinnor av just – PATRIARKATET (med vilket många kvinnor kollaborerar). Jag undrar så mycket varför inte BIlan, som beskriver sig själv som frihetskämpe, vågar kasta sitt huckle om hon nu avskyr patriarkatet så mycket? Ja, svaret har du givetvis svart på vitt (om man får skriva så): Bilan är inte intresserad av sann frihet för kvinnor. Bilan är inte intresserad av ett samhälle där ”raser” är jämställda och där ingen bryr som om hudfärg. Bilan vill ha den här ”raskonflikten” för det är den hon tjänar pengar på. Utan raskonflikt, ingen karriär för Bilan, och andra i hennes kategori.

Sverige behöver faktiskt inte de här konfliktskapande, hatiska individerna som spottar vårt fina land i ansiktet med sina anklagelser och lögner. Sverige behöver inte skattefinansierade Bilan, som gillar vita pengar men inte människorna som betalar hennes lön. ”Åk hem, Bilan” säger jag och parafraserar tjeckernas sång ”Åk hem, Ivan” som man sjöng på gatan när ryssen ockuperat Tjeckoslovakien 1968. Vi behövde inte ryssen då. Och vi behöver inte Bilans vansinniga, sinnessjuka idéer om att vithet är dåligt och svensken är fel. Ta ditt huckle Bilan och återvänd till brunhetens högborg, där du hör hemma.

 

PS. Hyckleriet kring islam, Somalia och slaveri är oändligt. Tar Bilan avstånd från sin egen bakgård? Sopar hon rent där? Nej. Läs gärna nedanstående text av Mohamed Omar i Det goda samhället:

https://detgodasamhallet.com/2020/06/23/mohamed-omar-somalierna-som-stodjer-black-lives-matter-tiger-om-deras-egen-nationalhjaltes-kamp-for-slaveriet/

 

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer