Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Om asylinvandringen är sådan vinst – varför kampanjar då inte rika länder för att få mer av den varan?”

av | 11 dec, 2017 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

”Den kravlösa asylinvandringen kostar skattebetalare enorma summor och är en påfrestning på samhället. Ibland har jag lekt med tanken att alla som ogillar den nu förda migrationspolitiken (oavsett politisk hemvist) sjukskriver sig samtidigt under en hel vecka. Det skulle åtminstone ge en föraning om hur Sverige kommer att se ut om hårt arbetande skattebetalare ger upp och lämnar landet för gott.” Det skriver idag författaren och krönikören Eva-Lisa Dezmin, som även tar upp Marielkrisen 1980 som ett exempel på hur illa det kan gå med en stor, okontrollerad migrantström.

Det finns egentligen bara ett ord som kan sammanfatta vad den här feministiska och SuMPiga regeringen lyckats åstadkomma hittills med skattebetalarnas pengar, och det är svin(dl)eri. Jag är mest förvånad över att inte fler insett det. Fortfarande kommer det upp diskussioner på min Facebook där asylinvandringsförespråkarna, med en dåres envishet, hävdar att det här är en vinst på sikt. Jag vet att de är lättlurade människor som vägrar ta till sig fakta, men man tycker ändå att de borde ha förmågan att analysera det närmare. De kunde t till exempel ställa sig frågan: Om asylinvandringen är en sådan vinst på sikt, varför går då inte mäktiga och rika länder som USA ut med kampanjer och lockar de här människorna till just deras land? En god investering vill ju ingen missa.

USA har antagligen lärt sig av historien. Under 1980, när Jimmy Carter var president, inträffade en massinvandring från Kuba, ”Mariel boatlift” (även känt som Marielkrisen på svenska). Mellan 15 april och 31 oktober 1980 kom uppskattningsvis 125 000 kubaner till Florida. I dessa emigrantströmmar fanns inte bara människor som ville skaffa sig ett bättre liv och som kunde bidra med arbetskraft, där fanns också interner från kubanska mentalsjukhus och fängelser som Fidel Castro passat på att tömma. Smart va? Det kostar ju skattebetalarna pengar att ha folk inlåsta och nu löste Castro det genom att ”spola sin toalett i Miami”, som han uttryckte det.
Det här är vad som händer när ett land kör med öppna armar och hjärtan, men samtidigt blundar. Trots att man uppskattade att ”bara” ca 5 000 av dessa kubaner var kriminella, sköt brottsstatistiken i höjden i Miami under de närmaste månaderna.
Fundera på det här en stund. Lägg där till att USA inte är något land som är känt för att dela ut frikostiga bidrag till den som förvisso inte är kriminell, men som helt enkelt ser sin chans till en ”tidig pension”.
Jag ser flera likheter med ovan nämnda händelse och asylinvandringen vi har i Sverige, vilken började under Reinfeldts tid och som Löfven glatt beslutade sig för att fortsätta med. Man har noll koll på vilka man släpper in och tror gott om alla. T o m när det är uppenbart att någon ljuger om sin ålder, blundar man. På vilket sätt tror någon att en som börjar sin vistelse i ett land med att ljuga, senare ska ha för avsikt att bidra till samhället?
Asylinvandringsförespråkarna har ännu inte insett att för att något sådant här ska gå med vinst, krävs ordentliga kontroller vid gränserna och tuffa tag när migranterna ska integreras i samhället. Att kravlöst dela ut bidrag utan fordringar på motprestation, kommer att bli en enorm förlust i slutändan. Vi behöver inte ens räkna in den belastning på välfärden som befolkningsökningen utgör, för att inse det.
De lättsvindlade måste inse är att det ligger en stor skillnad i arbetskraftsinvandring och asylinvandring. Det första är något väldigt bra, för där bidrar människor med arbetskraft på områden där det råder brist på just arbetskraft. Det andra kan bara bli av godo om det sker med ordentliga gränskontroller där den som inte har asylskäl skickas tillbaka och där det ställs krav på att anpassa sig till landet, komma in i samhället, lära sig språket och skaffa sig ett jobb, för den som beviljas asyl. Visar det sig att man är här för att begå grövre brott, ska man givetvis utvisas. För överfulla ”toaletter” kostar pengar.
Det finns absolut inget rasistiskt med sunt förnuft eftersom det vägleder de flesta i sin vardag. Ytterst få släpper in vilt främmande människor i hemmet vind för våg, bara för att den som knackat på säger att vederbörande vill in. Det fungerar på precis samma sätt vid gränserna.
Jag vet inte om det är bristen på logisk slutledningsförmåga, eller ren naivitet, som får folk att blint lita på politikernas godnattsagor. Oavsett vilket, hoppas jag att även dessa tänker till inför nästa val. Bara tänk, okej? Hur gör ni med era egna barn? Ställer ni inga krav på dem heller? Har ni ingen tanke på att de en dag ska flytta hemifrån och livnära sig själva? Ni kanske känner er bekväma med att försörja dem livet ut? Hur ni gör med era barn bryr jag mig inte om, för det drabbar inte skattebetalarna. Det gör däremot den här kravlösa och mjäkiga asylinvandringen vi har idag. Det kostar hisnande summor, samtidigt som det ställer de allra svagaste grupperna i samhället mot dem som kommer hit och också gör anspråk på välfärden. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att förstå.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 46, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes senast utgivna bok heter ”Wicked Game”. Köp den gärna här och stötta en av Sveriges fria, orädda röster.

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer