Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ökänd islamist anlitas av skattefinansierade ABF – leder kurs i samhällsomstörtande verksamhet

av | 30 jan, 2020 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 5 minuter

Allmänheten i Örebro har i vår möjlighet att lära sig ”påverkansarbete” på skattebetalarnas bekostnad via något som marknadsförs som ”aktivistverkstad”, en ”kurs” i hela tio tillfällen med start den 27 februari. Kursen leds av Nadja Pasent Awad, ökänd slöjaktivist och islamist samt kommunpolitiker för Vänsterpartiet i Örebro, ihop med Miljöpartisten och flyktingaktivisten Niclas Persson vars stora intresse är banderollmålning. ”Du får verktyg och medel för att med ickevåld kunna skapa en motrörelse i ett samhälle där högervindarna blåser starkare och starkare”, står det på ABF:s hemsida. Frågan är varför våra skattepengar ska gå till politisk hjärntvätt ledd av islamister och extremister?

Nadja Pasent Awad är kommunpolitiker för Vänsterpartiet i Örebro. Hon anser att kritik mot hedersvåld är islamofobi och att såväl Socialdemokraterna som Moderaterna vilar på rasistisk grund. Hon sitter i fritidsnämnden i Örebro och fattar därmed beslut om vilka föreningar som ska erhålla kommunala bidrag och inte. Det har tidigare ifrågasatts om hon verkligen är lämplig för uppdraget. Awad Pasent är även lärare och skribent på webbplattformen Nyans:Muslim, som startats av Amanj Aziz, en islamistisk extremist som flera gånger har spridit och försvarat homofoba, antisemitiska och kvinnoföraktande budskap. På Nyans:Muslim har Amanj Aziz till exempel hävdat att Magnus Sandelin, terrorforskaren Magnus Ranstorp, Mona Sahlin och tidskriften Expo kan kopplas till ett islamofobiskt nätverk där terroristen Anders Behring Breivik ingår.

Nadja Pasent Awad är en aggressiv försvarare av kvinnoförtryck via slöjan, och vädrar sina fundamentalistiska åsikter på Facebook där hon bland annat kritiserar Tunisiens förbud mot niquab inom förvaltningar och institutioner, något hon kallar för ”institutionaliserad sexism”. Hon relativiserar även kampen mot terrorism, exakt som hennes kollega Amanj Aziz.

Nadja Awad försvarar även ”islamofobi”-åtalet mot Göteborgspolitikern Ann-Sofie Hermansson:

https://www.expressen.se/debatt/ett-hav-av-manniskor-star-bakom-atalet/

Om Awads extremism sägs dock ingenting på ABF:s hemsida, utan där presenteras Awad enligt följande: Nadja Awad har sex års erfarenhet av föreningslivet och opinionsbildning i framförallt jämlikhetsfrågor med syftet att skapa en värld fri från rasism och diskriminering. Hon har också startat en studiecirkel för personer som utsätts för rasism och har anordnat många demonstrationer för exempelvis frigörelsen av Palestina.

Niclas Persson är Miljöpartiets språkrör i Örebro och presenterar sig på Twitter som ”vän till flyktingar & miljön”.

Enligt presentationen på ABF:s hemsida har Persson ”långt engagemang som aktivist i flyktingrörelsen och var aktiv i miljörörelsen som räddade Ojnareskogen på Gotland. Brinner för ickevåld, banderollmålning och talkörer!”

”Välkommen till en cirkel om praktisk och strategisk aktivism”, förkunnar ABF. ”Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!” är parollen för Aktivistverkstaden. ”Finns det en särskild fråga du brinner för och som du vill påverka, utan att veta hur? ABF kommer under våren 2020 att erbjuda en gratis studiecirkel i praktisk och strategisk aktivism, för att hjälpa dig på vägen i ditt påverkansarbete. I vår aktivistverkstad får du möjlighet att utveckla din plattform, eller skapa en tillsammans med likasinnade. Du får verktyg och medel för att med ickevåld kunna skapa en motrörelse i ett samhälle där högervindarna blåser starkare och starkare. Under studiecirkelns gång får du bland annat lära dig mer om:

  • Aktivismens historia
  • Strukturer och makt
  • Hur du kan skapa en effektiv rörelse
  • Icke-våld som metod
  • Lagar och regler
  • Hur man söker tillstånd för demonstrationer
  • Banderoll/plakat-målning

Utöver de praktiska och strategiska momenten får du gemenskap och sammanhållning med andra människor som strävar mot samma eller liknande mål.”

Cirkeln är alltså enligt ABF ”gratis”. Men det är naturligtvis inte sant. ABF är ett studieförbund bildat av Socialdemokraterna och LO. Verksamheten finansieras till största delen med bidrag från stat, landsting och kommun – det vill säga våra skattepengar. Alla studieförbund och folkhögskolor får statsbidrag för folkbildningsverksamhet som genomförs enligt statens krav. Enligt ABF själva är syftet med statsbidraget att stödja verksamhet som ”utvecklar demokratin, ger människor möjlighet att påverka sin livssituation, höjer bildnings- och utbildningsnivån i samhället samt ökar delaktigheten i kulturlivet.”

Att ”utveckla demokratin” är enligt ABF Örebro att anlita en islamist och en flyktingaktivist att tillsammans ”skapa en motrörelse där högervindar blåser”.

Du som skattebetalare står för kalaset.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer