Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ohederliga opinionsbildare och politiker stämplar folkets oro som ”högerextremism” – det, om något, är skadligt för Sverige

av | 6 nov, 2019 | Åsiktskorridoren

Lästid: 5 minuter

Jag har de senaste veckorna tänkt mycket på hur allt mer polariserat debattklimatet blir och vilken kontraproduktiv utveckling det här är. Hur man falskt och felaktigt utmålar alla vitt skilda individer, oavsett deras politiska hållning till att enbart reduceras till ”nazister”, ”rasister”, ”främlingsfientliga” eller ”högerextrema” så snart de vågar kritisera samhällsutvecklingen. Hur ohederliga debattörer och opinionsbildare inom mainstreammedier, samt politiker, spär på denna skeva bild i sina ambitioner att kväva protesterna. För sanningen är att man inte alls måste vara något av de ovannämnda epiteten för att vara kritisk till hur till exempel migrationspolitiken, integrationen, skolan, rättsväsendet, kriminalvården samt frågor som rör rikets säkerhet sköts. Man kan vara såväl höger som vänster, politisk eller opolitisk, religiös eller ateist och ÄNDÅ vara djupts oroad och kritisk mot hur Sverige vanvårdas och misshandlas och hur landets medborgare utsätts för faror, risker och ren och skär misshandel av dem som fått förtroendet att styra landet. När blev sunt förnuft ”hat” och ”högerextremism”?

Fler och fler protesterar mot förstörelsen av Sverige, och de flesta av dessa personer är INTE rasister. De flesta struntar blankt i hudfärg, sexuell läggning, vilken Gud man tror på och vilka högtider man firar, och så vidare. Det dessa kritiska individer har gemensamt är att man inte vill fortsätta försörja kriminella lurendrejare, man vill att kriminella ska lagföras och hållas borta från samhället så de inte kan skada oss. Man vill ha LUGN och RO i sitt liv utan ständiga bomber, granater och gängvåld. Man vill att gamla människor ska få en värdig ålderdom. Och att barn ska vå växa upp utan ångest, att de ska få ha en trygg väg till och från skolan så de slipper bli rånade, och i skolan ska de ha studiero så det blir folk av dem. På vilket sätt kan de här fullständigt naturliga tankarna och önskemålen klassas som ”nazism”? När blev det kontroversiellt att hoppas att man inte ska bli våldtagen på joggingturen? Men så skevt har samhället blivit att det är just det som sker. Fullkomligt normala tankar stämplas nu som främlingsfientliga, onda, högerextrema och ”hatiska”. Fråga mig inte via vilken dårskap vi hamnat här.

Allt oftare hörs det desperata utrop ”vi är en OPOLITISK proteströrelse”. Detta för att man ska försäkra sig om att inte bli stämplad som något olämpligt och misskrediterande, som gör att folk inte vill ta i en med tång, och som gör att man riskerar att ”skrämma bort” individer från sin sak. Men det hjälper föga. Själva faktum att man till exempel protesterar mot Försäkringskassans galenskaper och maktmissbruk, eller att man ifrågasätter polisledningens kompetens och polisirganisationens strukturella förfall, räcker ofta för att man ska stämplas för en främlingsfientlig galning. Det leder till att människor ägnar sig åt självcensur, de tystnar, de skräm bort från debatter. Och detta är de maktmissbrukande politikernas hela avsikt. Det är till exempel socialdemokraterna som tjänar på polariseringen de själva skapat genom att liera sig med odemokratiska krafter som de islamistiska extremisterna i Muslimska Brödraskapet. Men den socialdemokratiska retoriken har perverterat till att stämpla alla som dristar sig till att ifrågasätta detta Sverigefientliga och osunda samarbete, till just – ”rasister”. Eller, det numera populära och vissa skräcinjagande ordet ”populister”.

Så stryper, kväver och stympar man debatten, som vi alla skulle må bra av att föra, som skulle hjälpa vårt samhälle på fötter, som skulle kunna dra fram oegentligheter i dagern.

Men nej.

Locket ska på.

Människor ska skuld- och skambeläggas.

Drevas mot.

Förnedras offentligt.

Dessa moraliska och mentala strider är svåra att vinna.

De är jättesvåra att kämpa emot.

Och det vet maktmissbrukarna. De vet mycket väl hur man urholkar självförtroende och krossar en individ.De ohederliga medierna, numera maktens marionetter och lydiga hantlangare, drar igång drev. Se bara på Leif Östling. Hur mycket kämpar man inte för att få honom att framstå som ond och nästan galen? Och många naiva mediekonsumenter går på de här lögnaktiga sagorna. De har ännu inte förstått att det är av yttersta vikt att genomskåda propagandan. Men de behöver också vakna upp. De behöver få kontakt med verkligheten. Helst innan verkligheten knackar på i form av våldtäkt, bomb eller djurplågeri.

Därför: Fler måste resa sig. Fler måste hålla ihop. Fler måste säga ifrån. Bara tillsammans kan man välta omkull den onda koloss som uppblåst maktmissbrukande elit förvandlats till, med tentakler i varenda myndighet, nämnd, etablerad medieaplattform och andra viktiga instanser. Det går, men det är ett hårt arbete, och bara de uthålliga vinner.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer