Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Oanständiga är de politiker som spottar sitt eget folk i ansiktet

av | 2 dec, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Den svenska offentligheten är en märklig historia. Man skulle kunna skratta åt denna tragiska komedi, om det inte vore för att man själv blir lidande av diverse tokiga individer som tillsammans ställer till ett helvete för oskyldiga människor. Det allt sjukare värdegrundsvansinnet fortsätter hålla det stackars Sverige i ett järnhårt grepp. Oanständigt är det med politiker som helt öppet visar sitt folk förakt. Oanständigt är det att mobba dem som visar omtanke om sitt eget land. Oanständigt är att spotta sitt eget folk och den demokrati man säger sig stå för, i ansiktet. Oanständigt är det att utsätta sitt folk för fara samtidigt som man skinnar dem ekonomiskt med oanständigt höga skatter i proportion till vad de får.

Det blir ett potpurri av högt och lågt denna första decembermåndag. Tokigheterna är så många i det numera allt annat än anständiga Sverige att det är svårt att välja vad man ska skriva om. Som Nobelkommitténs beslut att inte bjuda in Jimmie Åkesson, partiledare för Sveriges största parti, till Nobelfesten med motiveringen att detta är en privat tillställning och Sverigedemokraterna inte är ett parti som andra? Är då snart 25% av röstberättigade i Sverige ”inte som andra”? Medan man bjuder in diktaturer som Iran som hänger bögar från lyftkranar, samt andra diktaturer? Och Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, som offentligt hyllar kommunistdiktaturer som mördat miljontals människor? Och Socialdemokraterna och Centern med inte bara bruna rötter utan med en brungrön nutid, full av islamistfjäsk och totalitära tendenser? Värdegrunden är så rutten att den rämnar.

Medan Östersunds kommun måste spara jag vet inte hur många miljoner på vård, förlossningskliniker, pensionärer och annat så väljer man att betala lögnerskan Linnéa ”Årets jurist utan juristexamen” Claeson 120.000 kronor för att hon ska komma och hålla föreläsning. Om vad? Om alla de påhittade penisbilder hon ljuger om att hon får varje dag? Tydligare symbol för det svårt dysfunktionella Sverige är svår att hitta. Men det finns så mycket mer att mina krönikor inte räcker till. Som den tredje vapenstölden på Rosenbad. Löfvens Securitasvakt är minsann misstänkt gärningsman. Var är de sex Glockarna och de 300 patronerna? Blir det inte större ramaskri när sån här humbug får pågå?Morgan Johansson skrävlar om att nu ska gängvåldet knäckas, men man klarar inte ens av att vakta ett låst vapenskåp på Rosenbad? Ni inser att gängen måste skratta så att de får ont i magen? Jo vad var det mer, polischefen som stjäl av stöldgodset, det var också fint. Men man förstår på sätt och vis, de usla polislönerna behöver drygas ut, och dessutom är det väl si och så med moralen, med den polisledning som finns är det fascinerande att någon polis alls vill vara kvar i yrket o dagens Sverige…

Den islamistiske terroristen Usman Khan, 28, på London Bridge hade fotboja och deltog i ett rehabiliteringsprogram för att ”återintegreras” i samhället. Det gick ju så där, den 30 november dödade terroristen sin handledare på kursen, den 25-årige Jack Merritt, och ännu en person, en kvinna, samt skadade ett tiotal innan han övermannades av hjältar däribland en polsk kock som med ett narvalhorn (horn från en småval, narvalen) lyckas oskadliggöra terroristen – som bar ett fejkat bombbälte, vilket ingen kunde veta var äkta eller inte – innan polisen kunde skjuta ihjäl honom. Men nog fanns det vänsterextrema som gnällde över detta på Twitter? Att terroristen sköts, alltså. Ja, det finns människor som på fullt allvar vädrar åsikter att den som mördar oskyldiga ska behandlas med silkesvantar. Som Carl Bildt, som tycker Sverige ska ta emot IS-terrorister och ”integrera” dem. Det är inte naivitet. Det är ren och skär ondska.

För dessa radikaliserade individer kan inte gå fria. Samhällets plikt är att skydda oss från dem. Se på Märsta igår. En individ som släpptes ut i förtid i oktober efter att ha suttit fängslad för mord, riggar en bil och försöker begå terrorbrott genom att köra in i en idrottshall där ungdomar spelar handboll. Vilken tur att ingen kom till skada! Vad ska Sverige göra med denna ursäkt till människa? Ska han mysintegreras, få körkort, lägenhet som nån stackars pensionär kastats ut från, och sedan terapi ihop med soc tanter?

Oanständigt är det att värna terroristers liv och hälsa men spotta sitt eget folk i ansiktet. Oanständigt är det att spara på gamlingar som betalat skatt hela sitt liv och istället ge till lycksökare och bedragare som aldrig rört ett finger för det svenska samhället. Oanständigt är det att vurma vuxna män utan asylskäl och offra barn, kvinnor, gamla och djur för att dalta med dessa män. Jag läste ett reportage där en kvinna offrade sin egen tonråsdotter för att själv godhetsonanera genom att erbjuda bostad åt afghanska män, masspsykosen kan väl knappast bli tydligare än så, det är en röta som skär genom hela samhället. Journalister och opinionsbildare fortsätter att arbeta för att slita sönder samhället, för att sprida avsky, misstänksamhet och ångest. Istället för att arbeta för att ena folket mobbar man och stigmatiserar man. Det är oanständigt. Det är äckligt. Hur ska man kräva av barn att visa omtanke och inkludering när man själv beter sig som de största kräken och mobbar människor från sina stora medieplattformar? När man drevar mot människor för petitesser medan man tiger still mot de politiker som låter mördare gå lösa mitt ibland oss? Vem ska ta på sig ansvaret när nästa terrordåd skördar oskyldigas liv?

Oanständiga är de som sitter i Rosenbad. Oo en månad stänger de dessutom av Ringhals 2 för Sverige. Mörkt, kallt, cyniskt och åt helvete är det. Oanständigt och dessutom farligt. Varför hatar våra politiker sitt eget folk så mycket? Det är 10.000 kronorsfrågan.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer