Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Nya flumlöften från Löfven – säger att asylsökande ska bli ”rejält många färre” utan att precisera

av | 18 jan, 2020 | Politik

Lästid: 6 minuter

Statsminister Stefan Löfven gick igår ut i tidningen Dagens Nyheter och lovade dyrt och heligt att antalet asylsökande ska ”rejält många färre” för att Sverige ska klara av integrationen, som misslyckats fatalt under hans styre. I intervjun berättar han dock inte vad ordet ”rejält” innebär – därmed kan väljarna omöjligt veta hur många färre asylsökande Löfven faktiskt menar. Löftet är i paritet med de tomma orden om att Sverige 2020 ska ha EU:s lägsta arbetslöshet. Idag ligger Sverige på plats 22 i arbetslöshetsligan. Det är även värt att påminnas om regeringens uttalande om att jaga de kriminella gängen till ”världens ände”. En vanlig dag i Löfvens Sverige bjuder på 23 våldtäkter, 9 våldtagna barn, 27 sexuella ofredanden, 11 sexuellt ofredade barn, 21 personrån, 7 personrån mot barn, 230 misshandelsbrott, 69 misshandelsbrott mot barn, 559 skadegörelser, 1195 stölder samt minst en skjutning och sprängning. Straffen är låga och utvisningarna av kriminella få.

Efter partiledardebatten i kammaren den 15/1 tog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson replik på statsministern och ställde frågan:

– Förra året, 2019, beviljades 120 000 uppehållstillstånd till människor i vårt land, när ska detta upphöra?

Löfven svarade:

När Jimmie Åkesson nu nämner en siffra på över 100 000 räknar han också in egna företagare, gästforskare, ingenjörer, civilingenjörer och IT-designers. Det är människor som vi behöver här i landet. Jimmie Åkessons besked nu till svenska företag och svenska myndigheter är att dessa människor inte ska få komma in i Sverige.”

Tidningen Kvartal (länk : https://kvartal.se/artiklar/lofvens-pastaenden-om-arbetskraftsinvandring-stammer-inte/) har dock granskat statsministerns uttalande och kommit fram till att hans påstående om arbetskraftsinvandringen inte stämmer överens med verkligheten. Enligt Kvartal har 19% – eller 22 938 – av totalt 119 568 beviljade uppehållstillstånd 2019 gått till arbetstagare, och dit adderas även egna företagare, forskare, samt anhöriga till arbetstagarna. Därmed uppnås en total siffra på 36% vilket påvisar att Stefan Löfven ännu en gång inte har kontroll över landet och far med osanning i Sveriges Riksdag.

Efter partiledardebatten KU-anmälde Sverigedemokraterna Stefan Löfven för hans uttalande om storleken på arbetskraftsinvandringen. I ett uttalande säger Henrik Vinge, gruppledare för SD:

– SD vill att KU granskar Löfvens uttalande om att ”den största delen av invandringen det är arbetskraftsinvandringen”, vilket partiet anser inte stämmer. Löfven försöker ”trixa med statistiken”.

I den exklusiva intervjun som DN har fått med statsministern är det dock uppenbart att det har skett ett uppvaknande efter hans magplask i partiledardebatten. Löfven säger bland annat i intervjun :

– Nu är det viktigt att visa resultat när det gäller gängkriminaliteten, sprängningar och skjutningar. På helheten är Sverige ett hyfsat tryggt land, men det är klart att när det smäller och det skjuts upplevs fullt förståeligt en otrygghet. Vi ska visa att antalet asylsökande blir färre – rejält många färre för att vi ska klara integrationen. Då ser människor att de som kommer hit också går till jobbet och bidrar – plikt, rätt.

– Att vi tar in till landet så många som vi kan integrera, det är helt avgörande. Människor som kommer hit ska göra sin del i samhället.

 Medborgarnas oro har ökat markant sedan år 2015 när landet tog emot 163.000 asylsökande på väldigt kort tid och otryggheten har ökat drastiskt i landet. BRÅ kom ut med en ny rapport innehållande preliminär statistik för 2019. Det är alarmerande läsning då personrån mot barn har gått upp med 31%, antalet våldtäkter har ökat med 6%, misshandel mot barn med 7%, och personrån mot vuxna med 5%. År 2015 anmäldes 5918 våldtäkter, 2019 års preliminära siffror visar hisnande 8347 vilket utslaget blir 82 per 100.000 invånare, en anmärkningsvärt hög siffra jämfört med andra länder i världen. Samtidigt som det sker 22.8 våldtäkter utslaget per dag, så rapporteras att anmälningarna läggs på hög. Polisen hinner inte utreda och tretton våldtäktsärenden läggs därför ner dagligen.

Inte nog med att BRÅ:s senaste rapport, med siffror för 2019, är mörk läsning. Det räcker med att öppna valfri nyhetssida för att ta del av regeringens fatala misslyckande med att säkerställa invånarnas trygghet i landet. Ursäkter som kommit ifrån statsministern för att förklara det eskalerande våldet i samhället har innehållit ytterligare fabler från hans sida. Ett uttalande han gjorde 2019 i DN resulterade i ramaskri hos de boende i Djursholm när han lade ansvaret för den enorma ökningen av dödskjutningar och gängkriminalitet på knarkare och i samma intervju så pekade han specifikt ut Djursholm som den allra största boven bakom.

Under 2019 skedde det hisnande 236 sprängningar i Sverige (källa: BRÅ) samtidigt som polisens uppklarningsprocent för dessa är väldigt låg.Vid en jämförelse med Norge, som hade noll sprängningar, och Danmark som hade en sprängning är det berättigat att fråga sig, varför det ser ut så här i Sverige men inte i våra nordiska grannländer?

Ur brottsperspektiv kan en vanlig dag i Löfvens Sverige sammanfattas med följande:

23 våldtäkter

9 våldtagna barn

27 sexuella ofredanden

11 sexuellt ofredade barn

21 personrån

7 personrån mot barn

230 misshandelsbrott

69 misshandelsbrott mot barn

559 skadegörelsebrott

1195 stölder

Minst en skjutning

Minst en sprängning

Det är tydlig att regeringens ansvarslösa migrationspolitik ligger till stor del bakom eskaleringen av det grova våldet i Sverige. Klaner har tagit över vissa utsatta områden, till exempel Norrby i Borås, där det idag råder sharialagar. Samtidigt är den svenska polisen gravt underbemannad och fortsätter dras med uselt ledarskap. Under veckans konferens ”Folk och försvar” uttalade sig rikspolischefen att han vill att Försvarsmakten ska kunna stötta polisen mer idag om Sverige drabbas av en upptrappad ”gråzonsproblematik” (mer eller mindre lågintensivt inbördeskrig) samtidigt som han beskriver att det är redan svårt att klara av polisens uppdrag i takt med att skjutningar och sprängningar har ökat mycket kraftigt.

Gång på gång har Löfven under föregående mandatperiod i varje regeringsförklaring upprepat målet att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU år 2020, men efter Januariöverenskommelsen har det tidigare så tydliga löftet som han lanserade på Socialdemokraternas partikongress 2013 ändrats till att jobben ska blir ”fler” utan att kvantifiera det med några som helst siffror.

 

Under fredagen kom opinionsinstitutet Sifos första mätning för 2020. Sverigedemokraterna är nu enligt mätningen Sveriges största parti och har gått om ärkerivalen Socialdemokraterna. Väljarna har tröttnat på tomma löften från den svaga minoritetsregeringen och det är tydligt i resultatet att vid ett nyval så kan det mycket väl bli så att vi kommer att få en ny konservativ regering. Det vore inte en dag för tidigt.

JONAS PERSSON

Jonas Persson är frilansjournalist

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer