Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Nu kan du göra motstånd mot det politiska vansinnet med din elräkning”

av | 8 nov, 2020 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Från alternativmediemogul till elrevolutionär.  Så skulle man lite lättsamt kunna beskriva medieprofilen Chang Fricks nya verksamhet. Sedan januari driver han Svensk Kärnkraft AB, ett elbolag som är ett seriöst alternativ på elmarknaden för den som vill köpa sin el från svensk kärnkraft. Som det är idag hotas den miljövänliga och effektiva svenska kärnkraften av nedläggning, något som kommer innebära stor skada för såväl vår industri som elpriserna för privatpersoner. Dessutom skulle konsekvenserna för miljön bli förödande. I dag premierar nämligen de stora elhandelsbolagen energislag som vindkraft och solkraft, trots att dessa är såväl undermåliga som ineffektiva. Detta samtidigt som närmare hälften av svenskarna i grunden är positiva till kärnkraft. En grupp vars röst kan bli starkare och därigenom påverka utvecklingen. Om tillräckligt många väljer svensk kärnkraft framför andra energislag blir det nämligen till slut politiskt omöjligt att fortsätta avvecklingen av de svenska kärnkraftsverken. Målet är att göra det politiskt och medialt omöjligt att stänga ner den svenska kärnkraften. Man vill också sätta press på beslutsfattare att möjliggöra byggandet av nya, moderna kärnkraftverk. Jag ringde upp Chang Frick för att prata kärnkraft – eller Changkraft – med honom.

Hej Chang. Några snabba frågor om din nya elsatsning. Kan vem som helst teckna abonnemang hos Svensk Kärnkraft AB?

– Ja! Alla i Sverige kan få el via mig. Det är enkelt. Det är bara att fylla i uppgifter på hemsidan. Även om man inte har sitt anläggnings-ID i närheten räcker det ange namn, telefonnummer, personnummer och sådant man redan vet. Som kund får man dessutom en extra bonus, varje månad ingår det en rolig och aktuell teckning på fakturan. Vi har blivit fällda av Reklamombudsmannen för en faktura, en tecknad pinuppa och det fick man inte ha för det är sexism…

Varför ska man anlita er?

– Av flera olika skäl! Är du kund hos något av de andra elbolagen lägger de annonspengar på pk-sajter. Kör du hos oss så gynnar det alternativmedia. Tänk ett kommersiellt bolag med en annonspolicy där vi i första hand ska gynna alternativa kanaler. Det finns hundratusentals människor som är enormt less på att de genom sin konsumtion gynnar bolag med skeva värderingar. De flesta varumärken idag gynnar vänstern och Miljöpartiet. Hur många varumärken går emot detta? Så poängen här är lite är att alla har en elräkning, om priset i princip är samma så kan du aktivt välja ett bolag som står för värderingar som står närmare dig själv. På så sätt gör du motstånd mot det politiska vansinnet med hjälp av din elräkning. Din elräkning bidrar till att skapa ett fritt alternativt etablissemang. Ett som inte är lika skitnödigt, inte lika vänster.

– De andra elbolagen som marknadsför sig är nästan en karbonkopia av Miljöpartiets partiprogram. Här försöker vi göra något som är tvärtom. Och här är vi ensamma.

Vad är ditt mål?

– Målet är att göra det politiskt och medialt omöjligt att stänga ner fler svenska kärnkraftverk. För varje ny kund vi har så påverkas opinionsbildningen och det skickar en viktig marknadssignal. Har vi många kunder som efterfrågar kärnkraft så kommer de andra bolagen att reagera på detta. Den stora anledningen att kärnkraften stängs ner är för att litet extremt parti – Miljöpartiet – får orimligt stort inflytande. Inflytandet handlar inte bara om riksdagen utan även inom kultur, reklam som görs, och medierna. I det narrativet vill man inte erkänna att kärnkraften är det mest miljövänliga energin. Ju fler som tecknar abonnemang hos oss, desto större chans att påverka.

Här är Svensk Kärnkrafts senaste reklamfilm:

Här kan du bli kund hos Svensk Kärnkraft AB redan idag:

https://www.karnkraft.se/

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer