Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Nu får det vara slut på ”de godas” hatbrott

av | 18 nov, 2017 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 6 minuter

Jag kommer från och med nu agera kraftfullt mot dem som utsätter mig för hatbrott och polisanmäla alla som kallar mig rasist, nazist, extremhöger etc. Vi är många som blivit brännmärkta som rasister, nazister, främlingsfientliga och hatiska av människor som fritt slänger sig med dessa uttryck, utan att ha någon som helst täckning för dem. De fyra personer jag därför idag anmält för hatbrott, förtal och trakasserier är #jagärhär-grundaren Mina Dennert, medieprofilen Ulrika Good, riksdagspolitikern (MP) Maria Ferm samt polismannen Nadde Ghzale.Jag börjar med dessa fyra. Jag har från och med nu nolltolerans mot denna form av angrepp.Och jag uppmanar alla som drabbats av liknande att agera.

I Sverige får man inte kalla folk vad som helst. Ändå verkar politiker, poliser, kändisar, journalister, makthavare men även vanliga medborgare tro att det är fritt fram att få angripa och kränka med hjälp av nedsättande ord, hänga ut människor, smutskasta, misskreditera och stämpla, få folk avskedade, se till att de förlorar uppdrag och anseende för att man är kritisk till den misslyckade migrations- och integrationspolitiken. Jag har fått nog av detta. De fyra personer jag därför idag anmält för hatbrott, förtal och trakasserier är #jagärhär-grundaren Mina Dennert, medieprofilen Ulrika Good, riksdagspolitikern (MP) Maria Ferm samt polismannen Nadde Ghzale.Jag börjar med dessa fyra. Jag kommer hädanefter ha nolltolerans mot denna form av angrepp.

Regeringen har nyligen tagit fram en handlingsplan för att specifikt skydda journalister, konstnärer, författare och andra kreativa yrkesgrupper som anses vara särskilt utsatta för hat och hot. Därför är det bra att saken nu provas rättsligt. Ändå är det just hatbrott, trakasserier och förföljelse dessa personer bedriver mot mig. De utmålar mig för att sprida hat och rasism vilket får direkt konsekvenser för mig gentemot mina uppdragsgivare då jag är frilansskribent och föreläsare. Med anledning av det betraktar jag de här inläggen i sociala medier som grovt förtal, eftersom spridningen av den ger mig allvarliga konsekvenser genom att mitt varumärke som författare och debattör lider oförsvarlig skada.

Jag printade ut fyra anmälningar och traskade iväg till polisen för att lämna in dem. Hatbrott, förtal, hets mot folkgrupp och trakasserier måste man nämligen anmäla personligen, så jag tog en kölapp och fick strax prata med en trevlig ung man bakom skottsäkert glas. Bredvid mig stod några personer som precis blivit utsatta för ett annat slags brott, ett mer fysiskt sådant. Det är hemskt att bli utsatt för alla slags brott. Men attacker och mental misshandel som gör att man blir socialt utfryst, förlorar uppdrag och blir betraktad som oönskad paria av dem som anser sig ha tolkningsföreträde på hur Sverige ska skötas (fast det går åt pipan) – är av annan dignitet.

Jag leker med tanken på hur mitt liv skulle sett ut om jag inte blev intensivt smutskastad av diverse journalister, opinionsbildare, kändisar, politiker samt medier i stort. Nu, i samband med #metoo, hade jag troligen blivit inbjuden till teve-soffor och blivit intervjuad i tidningar… De senaste 20 åren har tidningar ringt mig i princip varje vecka för att anlita mig som relationsexpert eller fråga om andra saker. Nu: tystnaden är öronbedövande… Jag hade förstås haft kvar mina uppdrag och fortsatt föreläsa på bibliotek, där jag alltid varit en populär författare och föreläst för fullsatta hus (nu får jag inga sådana förfrågningar längre). Mitt namn hade inte blivit misstänkliggjort på det sätt det nu blivit, att det inte spelar någon roll vad jag skriver, eftersom det för vissa innebär ett ställningstagande att blott förknippas med mig om det så bara innebär att man lajkar något jag skrivit. En känd fotograf har inte velat ta bilder på mig då det ”kunde störa hennes samarbete” med andra. Folk hör av sig till mig och berättar att de betraktas som främlingsfientliga bara de delat en av mina texter. Någon frågar mig om jag skulle tänka mig att dejta en man från Mellanöstern? (svar: självklart, och det har jag också gjort, om nån nu är jätteintresserad, troligen är det mer mångkultur än tex Ulrika Good nånsin fått smaka på).

 

 

Att jag skulle vara rasist är rena dumheterna. Eftersom:

* Att kritisera en ansvarslös migrationspolitik som gör att människor far extremt illa i Sverige, samt att man förfar vårdslöst med medborgares skattemedel, och protestera mot tex det faktum att män från länder där kultur, religion och sociala förhållanden är förödande för kvinnor, begår hedersrelaterade brott i Sverige och många gånger kommer undan med det, är inte främlingsfientlighet.

* Att kräva ansvarstagande med arbete mot kriminella invandrare är inte att vara nazist.

* Att kritisera ansvarslöshet mot terrorism och radikaliserade grupperingar är inte islamofobi.

* Att önska att Sverige ska förbli ett tryggt land för dess medborgare och därmed kräva politisk handlingskraft mot den ökande otrygghet som följt i massimigrationens spår, är inte alarmism eller xenofobi.

* Att kämpa för ett samhälle som ska vara bra för alla är inte hat.

Nu vänder jag mig till det svenska rättssystemet. Vet ens Ulrika Good, Maria Ferm, Mina Dennert och Nadde Ghzale vad rasism och hat är? Uppenbarligen vet de i alla fall inte att man inte får kränka, hata och förolämpa offentligt hursomhelst. Att en polis och en politiker gör det är extra allvarligt. Enligt Polisförordningens 4:e kap, paragraf 10 ska en polisman även när han är ledig verka för att trygga den allmänna ordningen. I kontakten med allmänheten ska polismannen agera så hänsynsfullt som möjlighet, visa behärskning och uppträda på ett sätt som inger förtroende. Jag har ställt frågan till Polisförbundet och dess fackförbund om det är okej att en av deras anställda begår hatbrott i sociala medier, men jag har inte fått något svar. Miljöpartisten Maria Ferms uttalande om att jag är ”rasistisk rent generellt” fick stor spridning i sociala medier. Att hon är riksdagsledamot gör hennes hatbrott mot mig extra allvarligt och måste därmed anses grovt. Mina Dennert gjorde ett inlägg på Facebook som hon sedan tog bort, men detta inlägg hann göra stor skada, i synnerhet då hennes nätverk stöttas av regeringen och kulturminister Alice Bah Kuhnke. Dennert mörklägger för sina följare till en början att polismannen Nadde Ghzale uttryckt starka antisemitiska ord mot mig för att senare i inläggen förminska dem. Då nazistiska ideologin stämplade judar som just samhällets smuts blir Dennerts hetsande inlägg extra besvärligt.

Regeringsstödda #Jagärhär – som ska motverka just hatbrott på nätet – verkar inte inte se att det är just hatbrott, förtal och brott mot yttrandefriheten de till slut själva ägnar sig åt. Vad som från början var en fin idé har fullständigt havererat i att bli en förtalsmegafon och angiveri- och censurcentral.

En sista sak vill jag tillägga: Jag älskar fri debatt. Jag anser också att man måste få skoja, raljera och vara tuff i tonen, vilket man kan vara utan att brunsmeta och rasistanklaga så snart argumenten tryter. Debattera gärna med mig, ironisera, driv, ifrågasätt om du känner för det. Jag tål kritik! Men hatbrott, förtal och förföljelse hör inte hemma i en demokrati, oavsett hur ”god” du anser dig vara.

Har du också drabbats? Jag har en tagg, #rasistanklagad – skriv gärna till mig på info@katerinamagasin.se om du vill berätta hur ditt åsiktsbrott straffat sig och hur du trakasserats för att du stått upp för att den förda politiken i Sverige inte fungerar. Och du! Ta ingen skit. Anmäl du också. Framför allt inte från arbetsgivare som avskedat dig på lösa, godtyckliga, värdegrunds(lösa) grunder. Driv ditt fall, ifrågasätt, stäm brallorna av dem. Det är dags att ta tillbaka yttrandefriheten i Sverige på riktigt.

Fortsättning följer.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer