Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Nu borde Bromander visselblåsa lite

av | 28 aug, 2017 | Samhälle

Lästid: 2 minuter

I juli stod Stefan Löfven och efterlyste fler visselblåsare, det vill säga personer som påtalar missförhållanden på arbetsplatser. Löfven lovade att skyddet för visselblåsare skulle stärkas och det lät bra. (Gissar att få orkar lyssna på Löfven då jag får massor av mejl från folk som önskar vara anonyma eftersom de är livrädda att förlora jobbet om de avslöjar hur illa saker fungerar, så pratet om visselblåsarnas skydd tycks inte direkt stärkt folkets tillit och förtroende för överheten).

Men. Nu talar vi politik och inte vilken vårdcentral som helst. Vi pratar om personer som har det yttersta ansvaret för hur Sverige sköts. Folk som har höga löner (dina skattepengar ner i deras fickor) och ändå känns alltihop som en enda stor lekstuga med fullkomligt världsfrånvända, inkompetenta ledare.

Idag avslöjade Maria Ågren, tidigare generaldirektör för Transportstyrelsen, att regerinskansliet fick all information om hur Transportstyrelsen bröt mot lagen i februari 2016 och i januari 2017. Jag har väntat på att Ågren ska ta bladet från munnen, men frågan är hur det kommer sig att informationen inte hittade fram till Stefan Löfven?Någon är inte helt ärlig, och det verkar inte vara Ågren…

Nu väntar jag på att även den sparkade statssekreteraren Erik ”jag gillar att flyga bussinessclass för 829.000 kronor” Bromander ska dyka upp från skuggorna och berätta vad han fått veta mellan sina jorden-runt-flygningar, eftersom den sparkade infrastrukturministern Anna Johansson i juli skyllde bristen på information på honom. Bromander vore en visselblåsare som hette duga! Snälla Erik, kom tillbaka och ge oss sanningen om vad som egentligen hände.

Igår, på en söndag, avgick även Löfvens närmaste medarbetare, statssekreteraren Emma Lennartsson. Lennartsson fick respass med omedelbar verkan och inget nytt fint jobb inom något departement, inte vad det verkar som i alla fall. Kan Lennartsson kanske vara så god och visselblåsa lite? Någonting är ju helt klart på tok där borta i Rosenbad. Någonting tycks vara trasigt, defekt, eller är det bara slarv och ointresse?

Tror någon normal människa att Löfven talar sanning om Transportstyrelseskandalen? Och om han inte är ärlig om detta, vad mer har han i så fall förtigit? Och om han nu inte visste, vill vi då ha en statsminister där inte ens hans närmaste litar på honom?

Vi behöver Bromanders berättelse. Där kan vi ha den saknade pusselbiten som får hela korthuset att rasa.

 

 

********

Stötta mig gärna genom att köpa min senaste bok Vapendragerskan! Det är den tionde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund, utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta då Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer