Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Nöjesindustrins chefer som Pagenkemper bör tacka oss som kämpar mot våldsbejakande extremism

av | 27 jul, 2018 | Samhälle

Lästid: 7 minuter

Det finns säkert viktigare saker att skriva om än en aggressiv och mobbande VD på ett nöjesetablissement, men jag kan inte riktigt släppa saken. En av anledningarna är det förtal som Ingmari Pagenkemper, som den aktuella VD:n heter, helt ogrundat fortsätter att ägna sig åt. Men en långt viktigare anledning är den större bilden, det faktum att nöjesindustrins chefer borde vara tacksamma och samarbeta med oss som försöker väcka medvetandet om politisk extremism. Denna extremism hotar inte bara demokratin i västvärlden utan utgör även en konkret fysisk fara mot nöjesinrättningar som Pagenkemper basar över. För vem kan någonsin glömma Bataclan, Pulse och Reina? Dessutom är det ett faktum att Björn Ulvaeus ABBA aldrig hade funnits om radikal islam styrde i väst.

Ingmari Pagenkemper har haft en alldeles egen liten påverkansoperation i sociala medier. Ett ”projekt” som hon kallar det, ett ”Mission”, där ”extremhögern” skulle få ”visa sitt rätta, ocensurerade  ansikte”. Som blivande VD för Cirkus på Djurgården drog hon därför medvetet igång ett hatdrev mot mig som journalist och författare och när jag kallats ”kärring” och ”skogstokig rasist” av hennes vänner (Discjockeyn Martin ”Miss Inga” var tidigare även min vän) blev responsen ”love you!”.

Ingmari har sedan hennes ”mission” dragit igång badat i skriftliga hyllningar av sina Facebookvänner, där dessa individer tävlat i hur effektivt de lyckats uttrycka sin avoga inställning till mig och mitt arbete. Gott så. Man kan inte bli älskad av alla, och jag inser att inte alla kan uppskatta mitt författarskap. Att en vuxen människa i chefsposition väljer att publikt trakassera och elda på aggressioner mot en journalist och därigenom utsätta denna och hennes barn för fysisk fara får vara Pagenkempers ansvar. I slutänden även en fråga för rättsväsendet, då denna typ av uppvigling historiskt sett visat sig kunna elda på extremister som inte kan föra en debatt utan att blanda in fysisk våld. Pagenkempers uttryckliga beskrivning av hennes innehav av baseballträ kan tolkas som att hon själv är redo för närstrid och eventuellt oförmögen att skilja på civiliserat sätt att föra samtal och ren huliganism. Det som är värre är att Pagenkemper publikt även förtalar musiker hon tidigare samarbetat med, och lämnar ut dessa personer genom att påstå att de lider av missbruk. Jag har varit kontakt med flera personer som arbetar med alkohol- och drogfrågor och samtliga säger att detta är fullständigt oacceptabelt. Även personer med uppdrag inom näringsliv och affärsverksamhet är chockade över det gränslösa beteendet som denna VD ägnar sig åt. Ska kollegor/anställd eller samarbetspersoner framöver frukta att bli uthängda av Pagenkemper på sociala medier?

Men låt oss lämna det privata därhän, trots att det är djupt obehagligt. Det som är mer frapperande är att en VD inom nöjesbranschen idag inte är mer medveten om farorna med den våldsbejakande jihadismen som är den största anledningen till blodiga terrordåd i världen, och som jag genom min journalistisk försöker motverka och skapa större medvetenhet om i samhället. Björn Ulvaeus fd medlem i ABBA, som sitter i styrelsen för POP House och som rekryterat Pagenkemper som VD, har tidigare uttalat sig kring islam i kritiska ordalag, så åtminstone han verkar förstå vad detta handlar om.

Björn kanske borde förklara för Ingmari vad mitt arbete går ut på? Jag förstår att Björn är bekymrad.  Enligt SÄPO har vi en oroväckande tillväxt av islamistiska extremister i Sverige.

”Säpo bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen de senaste åren har varit dramatisk.
”Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut, säger Säkerhetspolischef Anders Thornberg i en TT-intervju. Framför allt handlar det om våldsbejakande islamistiska extremister. År 2010 bedömde Säkerhetspolisen (Säpo) i en rapport att det fanns omkring 200. ”Vi skulle säga att det gått från hundratals till tusentals nu”, säger Säpos generaldirektör Anders Thornberg till TT. Nya siffror håller på att sammanställas och situationen är allvarlig, enligt Säpochefen. ”Det är ett nytt normalläge så till vida att det är en historisk utmaning att extremistmiljöerna växer”, säger Thornberg.

För bara ett par dagar sedan nåddes vi av nyheten att amerikanska dödat extremister som planerat att begå terrordåd i Sverige.

Det är dessvärre välkänt att just nöjesinrättningar är viktiga mål för terrorister som dessa. Här nedan listar jag några av de värsta incidenterna som skett de senaste åren och som lämnat värkande, bara illa läkta ärr i vårt tidigare tillitsfulla, öppna samhälle.

Ett av de värsta terrordåden mot nöjesindustrin ägde rum i Paris i november 2015, en serie samordnade terrorattentat med skottlossningar och explosioner på sex platser i centrala Paris och i förorten Saint-Denis. Värsta drabbad blev musikklubben Bataclan, där 89 festande människor dog och över 300 skadades. Islamiska staten tog på sig ansvaret för slakten på oskyldiga människor.

Vi har det välkända ådet på gayklubben Pulse i Orlando den 12 juni 2016, då 49 personer dödades och 53 skadades.

Vi har det värsta massdådet i USA:s historia då 58 dog och 500 skadades vid skjutningen på Mandalay Bay.

Vi har terrordådet på nattklubben Reina i Istanbul den 1 januari 2017 då 39 personer miste livet när de firade in det nya året, då en beväpnad man skrikit ”allahu Akbar” samtidigt som han öppnat eld.

Det finns givetvis en rad mindre incidenter, många av dem hittar aldrig till tidningarnas nyhetssidor eller ens till allmänhetens kännedom. Men några andra otrevliga företeelser som Pagenkemper borde vara varse är de övergrepp som unga kvinnor utsätts för i samband med konserter och nöjesliv, där massövergreppen i Köln var de första som uppmärksammades av medierna. Dessa övergrepp utfördes uteslutande av afrikanska och arabiska migranter med en skev kvinnosyn. De sexuella massövergreppen är ett våldsamt kvinnoförtryckande beteende som kallas taharrush, sexuella grupptrakasserier, och som även manifesterades under den svenska musikfestivalen We Are Stockholm, något som de svenska mainstreammedierna försökte tysta ner. Många unga tjejer vittnade om obehag och rädsla. Att sexuella övergrepp i Sverige ökat markant de sista åren och att det finns en kraftig överrepresentation av män från kulturer där kvinnosynen skiljer sig markant från vår svenska och på jämställdhet och demokrati baserade, är ren fakta.

Alla former av extremism är förkastliga, såväl höger, vänster samt islamistisk. Men där de två förstnämnda utgör en mer välbekant västerländsk avvikelse inom de politiska yttringarna och generellt inte går till angrepp mot vare sig kvinnors klädsel eller nöjesliv, är den islamistiska terrorismen och våldbejakande hatet mot västvärlden unikt i sitt slag. Om dessa individer fick makt skulle Pagenkemper i egenskap av kvinna inte kunna arbeta som VD på Cirkus eftersom denna nöjesinrättningar under en sådan regim skulle slås igen. ABBA som musikgrupp skulle varit förbjuden, i synnerhet de lättklädda kostymerna som Agneta och Annifrid hade på sig när det begav sig. Alkoholförtäring skulle förbjudas, musiken skulle tystna och ”otrogna” straffas med döden, liksom de bi- och homosexuella som är Pagenkempers vänner och som jublande skriver att de tagit bort ”rasistkärringen” som sin vän på Facebook. Kvinnor (kanske även män) skulle förbjudas att dansa, precis som de förbjuds att dansa i Iran, där en 18-årig flicka nu dömts till fängelse för att hon lagt ut sin dans på Instagram.

Ingmari Pagenkemper själv skulle tvingas skyla sitt hår med slöja, kanske även sitt ansikte med burka. Hon skulle inte få gå ute utan manligt sällskap och moralpolis skulle vakta så att hon inte bröt mot regler genom osedligt beteende. Listan på förtryck i islamistisk extremisms namn kan göras lång.

Ändå väljer Pagenkemper att offentligt ljuga, trakassera och motarbeta de krafter som värnar västerländsk demokrati. Någon rasism är det givetvis inte frågan om, och har aldrig varit. Det sorgliga är att hatet mot ett demokratiskt valt parti, Sverigedemokraterna, spiller över på en VD:s personal samt gäster. Vad vet Pagenkemper om vad servitriserna, kockarna, städarna och väktarna som arbetar med Cirkus kommer att rösta på i valet 2018? Hur kan hon godtyckligt stämpla inrättningens besökare som rasister och högerextremister?

Pagenkemper borde istället vara tacksam och samarbeta med oss som vill att nöjesinrättningar som Cirkus även i framtiden ska kunna hålla öppet utan rädsla. Oss, som värnar det sekulära och fria samhället, där musik, dans och umgänge där alkohol ingår ska kunna ske utan rigorösa säkerhetsåtgärder och rädsla för bombdåd och terror. Oss, som vill att kvinnor även i fortsättningen ska kunna klä sig utmanande, ja, som de vill! Oss, som värnar sexuell frihet för alla, och alla sexuella läggningars och förstås människors lika värde. Tyvärr är oron redan rotad inom många av oss, vårt samhälle är skadat för oöverskådlig tid. Jag skulle så innerligt önska att personer på chefspositioner inom nöjesindustrin, personer som Ingmari Pagenkemper, inte bidrar till att göra skadan värre.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer