Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ni som utnyttjar Hédi Fried som politiskt slagträ borde skämmas – er polarisering skadar Sverige

av | 22 dec, 2019 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Jag hade inte tänkt skriva mer om hur vänstervridna medier utnyttjar den gamla damen Hédi Fried, men är så illa tvungen då hela spektaklet nu skruvats upp till en fullkomligt orimlig, och framför allt skamlig nivå. Oavsett vem Hédi Fried är och oavsett vad hon varit med om, så kan man bara säga en enda sak i den här frågan: Ett helt land kan inte skötas utifrån vad en politiker sagt eller inte sagt till en privatperson. Jag tycker synd om Hédi Fried som blir grovt utnyttjad av skrupelfria tidningar som Dagens Nyheter som ett slagträ mot SD, som om Peter Wolodarski och hans gäng vore socialdemokraternas kampanjledare på Sveavägen 68. Först drabbas hon av Förintelsens fasor. Sedan, på gamla dar, blir hon en åsiktsmaskot för tokiga politiker och journalister som försöker slå i folk att Sveriges framtid ska definieras av vad hon och en partiledare för moderaterna pratat om. Ska varje politiker stå till svars för vad de lovat sina väljare så borde de avgå allihop, för deras historiska svek mot hela svenska folket är av astronomiska mått.

Man får ofta nypa sig i armen i Sverige numera, för att kontrollera att man är vaken och att man inte drömmer en märklig mardröm. Den svenska verkligheten är riktigt, riktigt dysfunktionell. ”Ingen kan skruva den som Beckham” hette en brittisk film vill jag minnas och jag tänker ”Ingen kan skruva den som Dagens Nyheter, Aftonbladet eller för den delen SVT” och då syftar jag på en ”affär” som växt sig oproportionerlig. Här kan med detsamma sägas följande: En politiker ska givetvis aldrig snurra in sig i ”löften” angående ett lands politik till en enskild individ. Inte ens till flera individer, företag eller andra grupper ska man avge ”löften” om sånt som rör ett helt lands politiska utveckling och som man inte kan förutse. Det är inte så det fungerar. Att en partiledare, i detta fall Kristersson, vill sitta ner och samtala med en människa som bär med sig historiska minnen och trauman av Förintelsen är inget konstigt, det är det slags publikfrieri alla politiker pysslar med, det är en klassiskt taktik och spel för gallerierna, man visar sig ”mänsklig” och ”empatisk”, ett signalerande att man minsann är fin och bryr sig om folket, titta, man har tid att sitta ner och lyssna och språka med den lilla människan, seså, rösta på mig och mitt parti nu, ge mig makt så ska det bli bra för dig, ofta är detta ändå bara tomma floskler för när makten väl ges till den som suktar efter den så blir det sällan som man från början gett sken av. Men samtidigt så tvivlar jag inte en sekund på att politiker kan tycka det är värdefullt att sitta ner och prata på det sättet, sen att det ska dokumenteras och publiceras i medierna är ju en del av spelet. Men det är milsvida avstånd mellan att visa sig medmänsklig, och att lova något som är fullkomligt orealistiskt och framför allt, ansvarslöst. Men ännu värre är när stora medier i efterhand ska utnyttja ett sådant möte och försöka få det till att det som en politiker sagt till en viss privatperson har någon som helst politisk relevans för ett land. Det värsta är när medier som låtsas vara sakliga utnyttjar ett sånt möte för att driva sin egen bisarra politiska agenda, en agenda som dessutom är starkt polariserande och negativ för ett land som behöver mindre smutskastning och splittring.

Jag tycker synd om Förintelseöverlevaren Hédi Fried som blir utnyttjad av skrupelfria tidningar som Dagens Nyheter som ett slagträ mot SD, som om Peter Wolodarski och hans gäng vore socialdemokraternas kampanjledare på Sveavägen 68. Först drabbas hon av Förintelsens fasor. Sedan, på gamla dar, blir hon en åsiktsmaskot för tokiga journalister som försöker slå i folk att Sveriges framtid ska definieras av vad hon och en partiledare för moderaterna pratat om. Förstår ens Hédi Fried vad som händer i dagens Sverige? Är hon medveten om att det Sverige hon levt i, inte längre finns kvar, utan att vi fått ett av kriminalitet och politisk islam tyranniserat samhälle, där politiker och journalister skapat en allvarlig splittring, bitterhet, missnöje, rädsla och bubblande vrede? Förstår hon att judarna i Sverige lever otryggt på grund av den åsiktskorridor som de förljugna mainstreammedierna skapat och som gjort att antisemitismen, importerad från Mellanöstern, kunnat växa sig stark? Förstår hon att en gammal dam som hon själv inte längre är trygg i det land hon en gång litat på? Och att det till stor del är bland annat Dagens Nyheters fel?

Alla de medier som dillar om ”historiskt svek” och annat dravel borde skämmas. De vet mycket väl att det är fullständigt irrelevant vad Kristersson och Fried pratat om, och ja, det är lika irrelevant om så Kristersson lovat guld och gröna skogar och en chokladfontän på månen. Ska varje politiker stå till svars för vad de lovat sina väljare så borde de avgå allihop, för deras historiska svek mot hela svenska folket är av astronomiska mått. Jag minns löften om att arbetslösheten ska vara lägst i EU, jag minns pratet om feminism och demokrati och yttrandefrihet, om stärkt skydd för journalister, om alla människors lika värde, om trygghet, om att man ska jaga de kriminella gängen till världens ände, och så vidare, och så vidare. Det historiska sveket är hur man misskött ett land så till den milda grad att bara spillror återstår. Där är hela Alliansen skyldig, men vänstern och de så kallade liberala partierna har lagt en slapp, kravlös grund för en politik som skapat ett destruktivt och dysfunktionellt samhälle där man skrupelfritt utnyttjar skattebetalare för att finansiera den politiska elitens nedmontering av välfärd, samhällskontrakt och allt som är anständigt. Detta historiska svek talar däremot Dagens Nyheter tyst om – eftersom de själva är delaktiga i det.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer