Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ni borde skämmas, alla ni som använder mina nazistmördade släktingar för att skada demokratin i Sverige

av | 28 sep, 2018 | Debatt

Lästid: 3 minuter

Ett drev har skapats av den Göteborgsbaserade universitetslektorn i idé- och lärdomshistoria Andreas Önnerfors, för att skada den modiga, kloka och ärliga skribenten Alice Teodorescu som är politisk chefredaktör på Göteborgsposten. Alice har outtröttligt kämpat för demokrati och förnuft i ett Sverige som allt mer påminner om en galen fars. I sin senaste text pekade hon ut den skamlösa grupp röster som i debatten ständigt använder Förintelsen som referens när man försöker skrämma väljarna från Sverigedemokraterna, eller för den delen en åtstramning av migrationspolitiken. Jag har själv länge stört mig på denna absurda retorik. Min släkt mördades av Hitler och jag äcklas djupt av hur man aningslöst använder sig av Förintelsens offer som slagträ i debatten. Sverige 2018 är inte Hitlers Tyskland 1930, och Sverigedemokraterna är inte SS.

En av mina släktingar dog inte i lägren, och hans siffra har jag tatuerat in på min vänstra arm. Han var fånge nummer 101 791, min älskade farfar, men inte för att han var jude utan för att han var kommunist. Kanske var det därför han fick leva, eller för att han var läkare och man tvingade honom att utföra de sysslor en läkare kunde, där bland de sjuka och döende fångarna i Auschwitz. De andra hade inte samma tur. Inte min morfars syster Marta som avrättades i gaskammaren i Auschwitz, inte hela övriga släkten på 14 personer på morfars sida där den minsta mördade medlemmen var bara två år gammal.

De här såren i min familj kommer aldrig läka så länge vi lever och idag är det mina barn som bär dessa minnen vidare. Jag har den största respekten för Hédi Fried och Emmerith Roth, men att ständigt lyfta dessa två gamla överlevare för att försöka snedvrida debatten och smutskasta de röster som kämpar för demokrati och fri debatt i Sverige och i Västeuropa, som idag dras med enorma problem kopplade till okontrollerad migration, kriminalitet och radikaliserade extremister som begår terror i våra öppna samhällen, är fullständigt horribelt och djup fräckt mot två gamla människor som lidit tillräckligt för att nu dessutom agera som slagträ i en dysfunktionell debatt. Man ska absolut varna för våldsbejakande rörelser på alla kanter men att sammankoppla ett demokratiskt valt parti som arbetar utifrån en omsorg om den moderna nationalstatens bevarande med nazisternas förintelseläger och viljan att utrota det judiska folket är fullkomligt galet. Märkligt nog använder sig ofta samma personer som skriker om Förintelsen en väldigt hatfylld retorik om staten Israel. Således passar det att utnyttja gasade judar för att brunsmeta SD – men samtidigt hyllar man palestinska mördare och blundar inför att Sverige ger miljoner kronor i bistånd till Hamas, terrororganisationen som vill detsamma som Hitler en gång i tiden. Att utplåna det judiska folket. Margot Wallström, Sveriges socialdemokratiska utrikesminister, har till och med hamnat på Simon Wiesenthals centrets lista över världens värsta antisemiter. Hur äckligt är inte hyckleriet?

De stora mediaplattformarna borde veta bättre. Det är deras sjuka retorik och dessa groteska jämförelser som skadar debatten, och som gör att de problem vi idag har i samhället hindras från att lösas på ett konstruktivt och förnuftigt sätt. Jag vill särkilt ge en känga till Dagens Nyheter, som sjunker allt längre ner i ohederlighetens träsk. Och jag vill tacka Alice Teodorescu som modigt och rakryggat står emot den smutskastning hon utsätts för. En av de få modiga journalisterna som finns kvar i den allt mer förvirrade och av masspsykos drabbade svenska offentligheten och kulturlivet av idag.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer