Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Nej Moderaterna, Sverige kan inte ta emot ett helt nytt Filipstad varje år

av | 29 aug, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Hej kära moderater, jag förstår att ni vill väl, men det håller ändå inte. Era nya migrationspolitiska förslag är för långsamma och för fega och för ogenomtänkta. I stället för att visa handlingskraft slår ni in på en bekväm mellanmjölkväg utan att ta hänsyn till att alldeles för många människor far illa av den vanvettiga svenska migrationspolitiken. Jag syftar på det faktum att ni tycker er kunna ta emot ett helt nytt Båstad, eller Bromölla, eller rentav Filipstad varje år i Sverige, det vill säga i antalet asylsökande. Den nya moderata migrationspolitiken ter sig därmed rent av Sverigefientlig. Framför allt är den ett svek mot alla skattebetalare, som förväntas stå för kalaset. Bli inte förvånade när allt fler arbetsföra svenskar och välintegrerade invandrare funderar på att lämna landet.

Ni tycker vi ska sänka Sveriges asylmottagande med 70% och därmed ta emot mellan 5-8.000 nya migranter varje år. För att ge en bild av de smärre städer ni tycker att Sverige ska välkomna hit framöver: Båstad har 5000 invånare, Bromölla har 8000, Filipstad har 6000. Ni tror det här är vettigt och humant. Jag skulle våga påstå att det är ogenomtänkt och dumt. Varför kan ni inte vara de vuxna i rummet och säga att Sverige just nu måste förbli ett land som är stängt för asylinvandring? Att vi inte mäktar med, för att vi har kris i både demografifrågan, i värderingsfrågorna och i fråga om eskalerande våld, otrygghet och allmän instabilitet i samhället. Särskilt med tanke på att ni mycket väl vet att de som kommit till Sverige de senaste åren i praktiken saknar asylskäl, att de istället utarmar den svenska välfärden vilket gör att grupper ställs mot grupper och att stora sociala orättvisor uppstår. Vi har runt 300.000 fattigpensionärer som tvingas tillbringa de sista åren av sitt liv i oro, kanske svält, misär. Absolut att de migranter som vill till Sverige har rätt att vilja skaffa sig ett bättre liv, men de har, vad jag allt mer erfar, i dagsläget ingen realistisk bild av vad ett liv i Sverige innebär.

Signalpolitiken om Sverige är att vem som helst kan komma och ställa krav och att man enkelt får ”gratis” pengar och ett bekvämt liv helt utan att behöva anstränga sig. Det framkom inte minst i gårdagens reportage från Filipstad, som borde få varje normal politiker att sammankalla till ett krismöte om Sveriges framtid. Jag ser också att många av dem som kommer till Sverige inte har den minsta lust att bli ”nysvenskar” även om den termen gärna används för att beskriva nya generationers invandrare. Tvärtom tycks åtskilliga radikaliseras in i islamistisk extremism där de förtrycker kvinnor, barn, sexuella minoriteter och människor av andra religioner. Givetvis gäller det inte alla, men problemen med segregation och områden som inte längre kan betraktas som Sverige växer alarmerande snabbt. Att i detta läge tillsätta ett helt nytt Filipstad av ”utrikesfödda analfabeter” enligt Arbetsförmedlingen, för vilka det inte finns arbete, låter som ett samhälleligt självmordsprojekt. Nej, vi klarar det inte.

Den nya moderata migrationspolitiken ter sig därmed rent av Sverigefientlig. Den närmar sig den socialdemokratiska modellen, som är sig lik från förr: Ös mer pengar till Filipstad och andra orter där integrationen misslyckats totalt, så ska det nog lösa sig! Men jag kan berätta en sak från tiden då jag själv gjorde affärer, att den första och viktigaste principen jag fick lära mig var ”man ska inte kasta bra pengar efter dåliga” (att jag sen inte hade vett att lyssna är en annan historia, men det är en sak när en individ misslyckas som när ett helt land gör det!). Filipstadsmittan kommer att sprida sig över Sverige. Sysslolösa, arbetslösa män som uppvisar riskbeteenden och usel respekt för den demokrati som hittills varit ett starkt svenskt varumärke har visat sig vara ett koncept som inte fungerar särskilt väl i Sverige, och inte någon annan stans i världen heller. Frågan är hur illa det ska behöva gå för Sverige för att vettig migrationspolitik ska kunna preseneras av något av etablissemangspartierna. Risken är bara att när det väl är dags för ett verkligt stålbad, att det då är för sent.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer