Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Nej Annie och Jan, ni räddar inte Sverige – ni krossar demokratin

av | 14 nov, 2018 | Politik

Lästid: 3 minuter

Sandlådan Sverige går vidare. Medan Storbritanniens utrikesdepartement ”utökar” sin terrorvarning för Sverige och det finns minst 15.000 samhällsfarliga individer i olika kriminella nätverk som håller diverse områden i schack och skjuter varandra i parti och minut runtomkring i landet, tycker en bortskämd överklassdotter och en övervintrad pk-tomte att det är viktigare att krossa borgerligheten och demokratin än att ge folkvalda politiker en chans att ta ansvar för samhället.

Moderatledaren Ulf Kristersson förlorade alltså morgonens statsministeromröstningen med 195 nej mot 154 ja. Ingen ledamot avstod från att rösta och ingen bröt partilinjen: C, L, S, MP, och V röstade nej. M, KD och SD röstade ja. C och L kunde ha valt att avstå, men de röstade nej till en borgerlig statsminister.

Jag hoppas ni som röstade på C och L är nöjda med era röster. Det är mycket möjligt att det blir Stefan Löfven som blir er statsminister framöver, och om det var det ni ville, varför röstade ni inte på socialdemokraterna istället för att gå denna långa omväg via två fullständigt irrelevanta partier som försätter Sverige i ett politiskt kaos?

Jag – och många med mig – begriper allt mindre av svensk politik, och av svensk så kallad borgerlighet. Att Centerpartiet enligt opinionsundersökningar ökar är lika obegripligt som att man låter kaoset i Sverige pågå. Man börjar fråga sig om detta är koordinerade självmordspiloter som fått droger i dricksvattnet? Eller är folk verkligen så hjärndöda och så hjärntvättade att de tycker att det är bra, det som nu pågår?

Jag läser om Uppdrags Gransknings avslöjande om fusksköterskor som arbetar på våra sjukshus trots att de saknar utbildning. Jag ser hur cancersjuka behandlas olika beroende på om de får vård i bankrutta Malmö eller i det mer välbärgade Uppsala (ja, jag har vänner som vittnar om olikheterna och det är kusligt att höra hur stora skillnaderna det är i kvalitet på vård.) Jag läser om det fullständit oacceptabla i att Saudi Arabien får finansiera svenska skolor där flickor särbehandlas utifrån religion och där lärare ägnar sig åt böner på lektionstid då barn lämnas ensamma. Jag läser om försvunna barn som förts till oviss framtid i muslimska länder, jag läser om nya dubbelmord, om gänguppgörelser, om gruppvåldtäkter och misshandel och rån. Ingen går säker. Inte gamlingar på 95 år, inte småbarn, inte gravida, djur ska vi inte tala om. Samtidigt går inte drömkalkylerna om ökat antal poliser ihop. Det är luftslott som byggts. 80.000 skulle utvisas ur Sverige. Det var bara ljug. Sverige skulle minska på invandringen och hålla samma nivå som andra EU-länder. Ljug, ljug, ljug. Sverige har högsta flyktingmottagande i Skandinavien. Det pågår ingen debatt om det faktum att Sverige kommer skriva på FN:s migrationsramverk den 10 december. I Tyskland demonstrerar folk på gatorna. I Sverige är det tyst. Trots att ramverket kan innebära stora negativa konsekvenser för Sverige och dess redan hårt prövade befolkning. Det är bedrövligt.

För svenska medborgares väl är oviktigt för maktgalna och ansvarslösa Centern och Liberalerna. För dessa ytterkantspartier – som Extremmitten blivit – är att hålla SD – landets tredje största parti – borta från svensk politik.

Nej Annie och Jan, ni ”räddar” inte Sverige från ”nazismen” – istället krossar ni demokratin. Varför ljuger ni om att ni representerar borgerliga partier när det är socialism ni vill ha? Nog blir ni historiska alltid. Men inte på det sätt som ni tror.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer