Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Naturligtvis måste vi fortsätta kritisera den totalitära politiska ideologin islam

av | 3 maj, 2020 | Yttrandefrihet

Lästid: 5 minuter

Tonen hårdnar nu i Danmark gentemot de muslimska invandrare som vill inskränka yttrandefriheten genom att önska ett förbud mot offentlig kritik av islam. Och det är av yttersta vikt att de här frågorna kommer upp på bordet. Sverige bör noga följa dessa debatter och även skapa egna på temat, då vi ser islamisering och politisk islam flytta fram sina positioner inom offentligheten utan att det ifrågasätts nämnvärt. Tvärtom är det oftast kritiker av politisk islam som smutskastas i mainstreammedierna, och aningslösa redaktioner och deras medarbetare, som till exempel TV4, fortsätter istället normalisera symbolen för kvinnoförtryck, det kvinnoförnedrande plagget slöjan, som en bild av frihet och ”mångfald” genom att ständigt visa beslöjade kvinnor i TV-rutan. I själva verket är slöjan en islamistisk symbol och ett bevis på att det svenska samhället aningslöst viker sig för en pågående islamisering. Det svenska samhället fortsätter att betala bidrag till fundamentalistiska organisationer som Ibn Rushd trots att deras tvivelaktig värdegrund uppdagats. Många varningsklockor bör dock ringa högt när vi ser på hur en stor del muslimer anser att vi bör visa mer respekt för en politisk ideologi som strider mot mänskliga rättigheter, demokrati och kvinnors frihet. Jag kommer aldrig att sluta ifrågasätta detta. I skuggan av andra samhällsproblem, som Coronapandemin, kan dessa demokratividriga grupperingar flytta fram sina positioner. Det bör i sammanhanget nämnas att Tyskland nu terrorstämplar hela den libanesiska shiarörelsen Hizbollah. Alla aktiviteter kopplade till den förbjuds nu på tysk mark – och polis har genomfört gryningsräder mot misstänkta anhängare. När gör Sverige detsamma? När helvetet fryser till is, kan svaret bli, då Sverige istället stöttar terrororganisationer med våra skattepengar.

I en undersökning om yttrandefrihet som genomfördes av Danmarks justitieministerium, framgår att de i Danmark boende muslimska invandrarna är mer restriktiva till vad yttrandefrihet betyder, än den icke-muslimska befolkningen. Så många som 3 av 4 muslimer (76 procent) i både första och andra generationen önskar att det ska bli olagligt att kritisera islam. (Länkar till källor i slutet av artikeln).

De här åsikterna har tack och lov stött på patrull i Danmark, som är ett land med långt friare debattklimat i Sverige. Landets integrationsminister Mattias Tesfaye skräder inte orden i en intervju i Jyllandsposten och tycker att de som anser att det ska vara förbjudet att kritisera islam ska lämna Danmark.

– De här människorna har kommit till Danmark för att ta del av vårt välstånd och säkerhet, men de vill inte förstå att detta baseras på vissa friheter, som till exempel yttrandefrihet, säger Tesfaye. Enligt honom är möjligheten att kritisera makten hela grunden för Danmarks väl fungerande samhälle.

– Vi får kritisera politiker, religioner och härskare av alla de slag. Ingen är fri från kritik. De länder som inte har dessa rättigheter är länder där det går dåligt, säger Mattias Tesfaye.

Tesfaye ”uppmanar invandrare som inte vill respektera danska värderingar att lämna Danmark igen”, skriver Jyllands-Posten (artikel bakom betalvägg men jag citerar den norska översättningen från Resett, länk i slutet av artikeln).

Som jag önskar att Sverige kunde ta intryck av de danska politiker som står upp för sina medborgares fri- och rättigheter och som inte viker sig för totalitära, aggressiva ideologier! Tyvärr är den svenska socialdemokratin insyltad upp över öronen med islam genom sin skriftliga överenskommelse med Sveriges muslimska råd, SMR, som ingicks redan 1999, där man lovat att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor. Det avslöjade tidningen Expressen 2014, då man också kunde visa specificerat vilka politiska frågor som S-föreningen Tro och solidaritet ska hjälpa SMR att få igenom – bland annat lagstiftade muslimska helgdagar och statlig imamutbildning.

https://www.expressen.se/nyheter/s-lovar-att-samarbeta-med-sveriges-muslimska-rad/

Att inbilla sig att en sådan överenskommelse skulle göra det lättare för de styrande politikerna att plötsligt vända sig mot delar av den väljarbas som garanterar dem makten är att vara lika naiv som genomsnittlig svensk politiker eller myndighetsperson.

Ur överenskommelsen:

I dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer. I överenskommelsen står det:

”Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län.”

De bägge parterna skriver också i dokumentet att man ska ”aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder”.

Nu, elva år senare, har socialdemokraternas löften slagit in och vi kan se en islamisering av till exempel domstolar, där flera så kallade shariamål väckt uppmärksamhet, nu senast den skandalösa domen i Uppsala.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/valdtaktsdom-i-uppsala-tingsratt-kritiseras

Men även på många andra håll i det svenska samhället märks nu islamiseringen. Opinionsbildare och mainstreammedier drevar mot dem som ens skämtar med islam och muslimer, till exempel nu Glenn Hysén. Det kan tyckas banalt, men alla dessa incidenter är droppar som urholkar stenen, som förskjuter debatten, som skapar ett klimat där vi ska stå och buga för en totalitär politisk ideologi som härskar med hjälp av våld och död och som vill tvinga alla som inte delar dess fientliga värderingar till underkastelse.

Glenn Hysén skämtar om Allah – kritiseras och får stöd

 

Jag instämmer fullt i vad Mattias Tesfaye säger: Är man inte beredd att acceptera den demokratiska grundvalen ens nya hemland bygger på, bör man flytta till ett land som bättre passar en ideologiskt. Att inbilla sig att man ska tvinga människor i sitt nya land anpassa sig efter totalitära förtryckande galenskaper är fullkomligt vettlöst och ingenting som någonsin ens bör övervägas av politiker att gå med på.

Dock gissar jag att en liknande undersökning om attityder till yttrandefrihet som gjordes i Danmark, inte kommer att göras i Sverige. Det finns nog goda skäl till det, även om de i sig är skrämmande. Och jag vågar knappt tänka på vad resultatet av en sådan undersökning skulle bli.

Nådestøtet: – Dere kan dra hjem igjen

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer