Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Nationaldagen 2018: Bland aggressiva socialdemokrater i Köping

av | 6 jun, 2018 | Politik

Lästid: 5 minuter

Det var en smått surrealistisk upplevelse att bli aggressivt attackerad av desperata socialdemokrater i Köping idag. Det märktes tydligt att Sveriges tidigare största parti varit vana vid att komma undan med maktmissbruk, lögner och svek mot folket, utan att någon synat deras dysfunktionella politik, och utan att ifrågasätta deras agerande. Jag försöker smälta intrycken från dagens nationalfirande som inledde min och Medborgerlig samlings Sverigeturné. Samtidigt pratade Stefan Löfven i Mullsjö och talade om hoten mot demokratin – helt utan att verka vara medveten om att hans eget parti utgör en stor del av problemet.

Att socialdemokraterna verkligen inte är vara att bli konfronterade med verkligheten blev tydligt då jag och Erik Rantzow från Medborgerlig samling försökte ställa frågor om den socialdemokratiska politiken i en av dagens livesändningar. Flera av socialdemokraterna på plats uppvisade ett desperat och förbittrat beteende, samt en total förnekelse inför det faktum att deras aningslösa och ansvarslösa politik skapat svåra problem i Sverige. De tillfrågade socialdemokraterna och SSU-arna på plats vägrade diskutera artigt och respektfullt och gjorde istället flera försök att knuffa bort mig från platsen. En av de argaste socialdemokratiska kvinnorna hävdade också att det var vi som hittat på Sveriges problem. Allt finns inspelat på livesändningen från Köping som har sänts på Facebook.

Med bakgrund av detta blir det extra absurt att ta del av Stefan Löfvens tal från Mullsjö idag, där han talar om att näthatet är ett hot mot demokratin och att demokratin i Sverige är döende. Men också att vi har frihet och jämlikhet i vårt land.

– Det som gör det möjligt för oss att faktiskt gå ut i skogarna, ro ut på sjön, eller leva i våra städer, byar och på gårdarna. Och att vi kan göra det som stolta, fria, jämlika individer – det vackraste vi har, mina vänner i vårt land, det är vår demokrati, sa Stefan Löfven i sitt tal.

Jag förstår ju att det är någon talskrivare som sufflerat dessa ord för Löfven, för sanningen är att många som nu bor i Sverige inte kan skriva under på att det är möjligt att gå ut i skogarna eller leva fritt i städerna, eftersom livet blivit otryggt och kvinnor som har gått ut i skogen för att plocka svamp faktiskt blivit våldtagna på ett sätt som saknar motstycke. Flickor som gått hem från skolan, kvinnor som promenerar hem i kvällen, joggare och vandrare… pojkar som gruppvåldtagits… knivhuggningar, skjutningar, misshandel, rån, mord, hot, trakasserier, stenkastning mot blåljuspersonal och stora bråk med många inblandade… vandalisering, bränder, oro, sabotage, hot mot sjukhuspersonal, klotter på kyrkor… allmän splittring och oro i samhället där människor tar sömntabletter för att kunna sova och antidepressiva för att orka fungera… Löfven kanske inte heller är medveten om att vi har 38000 flickor med sönderskura kön i Sverige och förskolepersonal som fungerar som hederspoliser åt fundamentalisiska föräldrar, där man tvingar på småbarn slöjor… att friheten är fin i teorin men att den inte längre är tänkt som den ska i praktiken för många av Sveriges medborgare.

Det vackraste vi har, vår frihet, är kraftigt naggad i kanten, men inte bara den fysiska friheten, utan även den mentala. Det digitala har öppnat upp fantastiska möjligheter för demokratin, sa statsministern vidare. Men han var också kritisk till ”rasismen, antisemitismen, fascismen och fundamentalismen” som florerar.

– Tyvärr ser jag hur debattörer både från höger och vänster möts av hån, hat och hot. Och vi ser hur enskilda individer och grupper av människor förnedras och avhumaniseras på grund av deras religiösa tro, politiska uppfattning eller etniska bakgrund.

Jag gissar att Löfven inte syftar på sin egen utrikesiminister Margot Wallström, som blivit en skamfläck för Sverige med sitt vurmande för palestinska terrorister och därmed sitt stöd för det judehat som växer i Sverige. Löfven berörde inte att Wallström sagt att hon vill kämpa med terrororganisationen Hamas, som också får pengar från svenska skattebetalare. Detta, om något, spär på antisemitismen, käre Stefan. Jag undrar om din talskrivare tänkt på att judar flyr från Sverige, att det nu finns en växande antisemitism men även hat mot kristna och ateister tack vare att islamistisk extremism får gro sig allt starkare i vårt land?

Jag undrar vidare vad du Stefan skulle säga till dina partikollegor i Köping? Apropå hat och hån och tråkig ton. Jag undrar hur du skulle förhållit dig till de arga kvinnorna som stod och ljög om att allt var fint och som vägrade svara på frågor om den rättsvidriga afghanamnestin som riksdagen ska rösta om i morgon den 7 juni? Dina upphetsade partikamraterna som försökte knuffa bort mig och som hävdade att jag inte hade rätt att vara där, på plats i Köping? Jag kände mig oerhört avhumaniserad av att inte bli bemött med respekt, trots att jag bara ville ställa politiska frågor till det parti som i dag har den politiska makten i Sverige.

Ordet ”demokraterna” borde tas bort ur Socialdemokraterna. Det är tydligt att man är ovan att bli ifrågasatt och synad i sömmarna. Men kanske är det bra det som sker. När politikerna slutar lyssna på folket är det dags att byta ut dem. Och det är det som sker med de svenska socialisterna. Er tid går mot sitt slut.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer