Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

När tänker svensk mainstreammedia uppmärksamma skandalen med den irakiske försvarsministerns bidragsbedrägeri mot Sverige?

av | 22 nov, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 4 minuter

Det är så tyst i svensk mainstreammedia om det som nog måste betraktas som en av de största skandalerna för det svenska samhället i modern tid – nämligen att den irakiske försvarsministern under falsk identitet lurar det svenska samhället på tusentals kronor varje månad i bidrag. Inga braskande löpsedlar hos Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Sveriges Television. Är de lama? Är de i chock? Är de mutade? Eller, tycker de att allt är i sin ordning? Eller är de rädda att skandalen ska ”gynna” ”populister”? Troligen allt sammantaget, plus kanske vänskapskorruption, vilket gör det hela ännu mer obehagligt. Sverige förfaller mer och mer till en riktig bananrepublik.

Redan i tisdags kunde Nyheter Idag avslöja att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari och hans fru är svenska medborgare och är folkbokförda under falskt namn i en Stockholmsförort, trots att de befinner sig i Irak. Igår kom det dessutom ännu fler detaljer, att paret uppbär bidrag från Försäkringskassan. En källa inom polismyndigheten berättar för Nyheter Idags reporter att det redan i början av november inkom en anmälan om både bidragsbrott och folkbokföringsbrott angående paret. I ansökan om bidrag från Försäkringskassan har försvarsministern och hans fru uppgett att de saknar förvärvsinkomst och att de lever på socialbidrag, skriver Nyheter Idag.

https://nyheteridag.se/iraks-forsvarsminister-far-bidrag-fran-forsakringskassan-polisen-utreder-flera-brott/

Nyheter Idag avslöjar nu att skandalen inte bara omfattar folkbokföringsbrott utan även bidragsbrott. Citerar Nyheter Idag:

En källa inom polismyndigheten bekräftar att det pågår en förundersökning.

– Både han och hans fru går på bidrag, berättar poliskällan.

De bidrag som betalas ut till Iraks försvarsminister och hans fru kommer från Försäkringskassan. Ett av bidragen uppgår till ungefär 5 200 kronor i månaden och ett annat bidrag, ett flerbarnstillägg, uppgår till 4 480 kronor, enligt poliskällan.

– I ansökan, som båda två skrivit under, uppges att de bägge lever på försörjningsstöd från sociala myndigheter.

Anmälan: ”Ska vara försvarsministern i Irak och tjäna stora pengar där”

En anonym anmälare berättade i början av november att mannen är försvarsminister i Irak samtidigt som han är folkbokförd i Sverige. En polisanmälan har upprättats.

”Anmälaren är anonym. Hen uppger att hela familjen varit bosatt i Irak under flera år. Mannen i familjen ska vara försvarsministern i Irak och tjäna stora pengar där. De återkommer någon vecka till Sverige per år och upprätthåller på så vis tron att de bor i Sverige. Barnen ska vara anmälda till någon friskola i Sverige. Lägenheten på [adress borttagen, reds. anm] ska vara uthyrd till någon annan”, står att läsa i polisens anmälan.

Mer om skandalen från Nyheter Idag:

Vidare har försvarsministern varit misstänkt i nio olika ärenden hos polisen sedan 2015. Det är det senaste ärendet som rör bidragsbrott.

I början av november upprättades även en annan polisanmälan, men där med försvarsministern som målsägande. Uppgifter ur den anmälan bekräftar uppgifterna att den identitet som är folkbokförd i en Stockholmsförort i själva verket befinner sig i Irak.

– Där har någon beställt grejer i hans namn och en anhörig till honom uppger då att han varit utomlands sedan januari 2019, säger poliskällan.

Nyheter Idag har sökt försvarsministerns anhöriga i Sverige. En kvinna, som förefaller vara hans dotter, lade på telefonen när hon fick frågan om hennes pappa är försvarsminister i Irak.

Poliskällan berättar även att Försäkringskassan inlett en utredning i samma ärende.

 Man vet inte längre vad man ska tycka om Sverige. Fungerar något? Har vi ens ett rättssamhälle? Eller är alla myndigheter och statliga myndigheter genomkorrupta? Kan vemsomhelst göra vadsomhelst i Sverige? Är det bara skötsamma medborgare som förföljs, medan de kriminella på alla nivåer, främst de utländska, har total frihet i Sverige? Varför gör inte mainstreammediernas journalister sitt jobb? Jag tror inte att mina frågor kommer att besvaras, men de måste likväl ställas.

The article in english from Nyheter Idag:

BREAKING: Iraqi Defense Minister is receiving welfare in Sweden, investigated by police

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer