Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

När svensk politik blev en hönsgård

av | 4 jul, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 4 minuter

Är det bara jag som får en otäck känsla av skolgård full av odrägliga brudar som försöker överrösta varandra när jag beskådar de tre powerpuffpinglorna på den politiska scenen av idag? Eller kanske snarare en hönsgård med fjäderfän i olika kulörer, som far runt och flaxar. Annie Lööf, Ebba Busch Thor och så nytillträdda Nyamko Sabuni kacklar likt tre hönor och inget vettigt säger någon av dem, det är bara ord, ord, ord utan innehåll. Vad fint att Ebba äter lunch med en farlig varg! Vad bra att Sabuni vill ha nationell plan mot barnvåld, ja, för den nationella planen mot kvinnovåld har ju gjort sån stor effekt! (Kvinnofriden har inte varit så långt borta i Sverige sen Birger Jarls dagar). Vad underbart att Annie försöker inbilla oss att ”populism” kommer bli Sveriges undergång! Tre kan visst inte leka något vidare, tänker jag vidare när jag lyssnar på deras pajkastning och hot om utfrysning och två hönor som försöker pressa en tredje att välja sida. Herregud, de här tre ska alltså ha inflytande och stor makt över allas våra liv och framtid. Det hann inte gå många dagar innan Nyamko Ullenhag, f’låt Sabuni, visade att Liberalerna är samma skrot och korn som Centern. Och att ingen av dessa hönor bryr sig ett skvatt om Sverige.

Skivan börjar bli raspig, för den går på tomgång. ”Högerextremism”  och ”populism” tjatar de här människorna om, som om de var fullkomligt hjärndöda, och de ställer fram en tom stol för att ”symbolisera” alla stackare som inte vågar sig till Almedalen för att det stapplar runt en handfull efterblivna nazister där. Jag tänker, märker de inte hur snaran dras åt kring kvinnors frihet i Sverige, hur gamlingar inte vågar gå ut, hur barn inte längre kan leva som de vill? Märker de inte hur gatorna blir allt mer öde, hur butiker slår igen, hur rädslan och våldet brer ut sig och det är inte de här pajiga nazisterna som står för gruppvåldtäkter, balkongflygningar och förtryck en masse av småflickor? Ser de inte att vi har flera tusen potentiella terrorister som verkligen är farliga, sådana som SÄPO varnar för, sådana som bara smält in i Sverige och som inte är kartlagda med namn och bild på varje mainstreamtidnings förstasida? Tycker de verkligen det är okej att salafister ligger med rövarna i vädret mitt på en lördag på Norrmalmstorg och ber till Allah? Ja Nyamko Sabuni kanske tycker det, för hon vill ogärna ta avstånd från den radikala islam hennes brorsa Kitimbwa Sabuni tror på, men de andra? Lööf? WTF vill man utropa, när tänkte ni ställa fram en tom stol för de tanter som blivit mördade av afghaner ni gett samtycke till ska få stanna kvar i Sverige och lajva barn fast de flesta är snarare 40 än 16?

När tänker ni komma in i matchen? När tänker ni börja bry er om de människor ni fått förtroende att bestämma över? När tänker ni bry er om Sverige?

Några förslag på andra tomma stolar, som är mer relevanta, kanske nästa år i Almedalen:

En tom stol för alla gruppvåldtagna flickor och pojkar.

En tom stol för Ebba Åkerlund, som aldrig blir mer än 11 år gammal, som på grund av Annies, Ebbas och Nyamkos ”liberala” sossepolitik inte får ha sommarlov.

En tom stol för Helga, 89, vars liv släcktes i ett soprum i Norsjö.

En tom stol för balkongflickorna, de könsstympade och de som aldrig kommer tillbaka efter sommarlovet nu i augusti (för de har gifts bort till nån gubbe i typ Irak).

En tom stol för alla flickor som inte får ha håret fritt på grund av att ni tillåter att de sexualiseras från att de är två år gamla.

En tom stol för de cancersjuka som avlidit i väntan på vård för att ni slösar surt förvärvade skattepengar på en ansvarslös migration.

En tom stol för 300.000 fattigpensionärer som inte har någon talan trots att de varit med och byggt Sverige.

En tom stol för mamman som sändes hem från förlossningen och dog.

Listan kan göras lång… Men framför allt:

En tom stol för yttrandefriheten i Sverige.

 

PS! Det råder fortfarande #SocialMediaStrike – fram till 6:e juli klockan 00.01. Hela den 5 juli är det noll Facebook, noll Instagram och noll Twitter som gäller. Några klick snor man dem på, hoppas jag!

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer