Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

När ska vi börja prata om avhumaniseringen av svensken – och vad det gör med vårt land?

av | 20 okt, 2021 | Det nya Sverige

Lästid: 6 minuter

Politiker älskar att ta högtravande ord i sin mun. Avhumanisering är ett av alla dessa, ett fint och pompöst begrepp som man drämmer till med när man anser att till exempel kriminella klumpas ihop i grupper och dras över en kam. Dock kommer aldrig avhumaniseringen av svenskar på tal. Svenskar, eller för den delen ”vita” om man så vill, vars grövsta brott idag anses vara en alltför pigmentgles hudfärg. Den värsta avhumanisering anser jag är den som dagligen pågår runtomkring i Sverige där svenskar förnedras genom att ordet ”svensk” gjorts till ett skällsord och individer som är av etniskt svensk härkomst, eller bara lite för ljusa i skinnet, regelbundet förnedras, skadas, misshandlas, rånas, våldtas och kränks bara för att detta tillåts pågå. Dessa brottsoffer avhumaniseras av sina förövare. Jag tycker det är viktigt att börja lyfta de här frågorna, lägga dem på bordet. Vad händer med ett land när dess befolkning avhumaniseras av kriminella, och därför behandlas särskilt illa när de utsätts för en kriminalitet Sverige aldrig tidigare upplevt?

Nej, jag har inte glömt Anne Ramberg otrevliga grepp att kalla meningsmotståndare för ”bruna råttor”, inte heller karikatyren av Jimmie Åkesson som kackerlacka. Att ostraffat kunna håna människor är givetvis en otrevlig avhumanisering som kan trigga fram våld och att gränserna flyttas fram, särskilt när etablissemangets representanter markerar att det är okej att betrakta dem med oönskade åsikter som ickemänskliga.

 

 

Men i denna text vill jag ta upp den avhumanisering som pågår dagligen då vanliga svenskar drabbas av kriminalitet där förövarna inte tar hänsyn till att offer är människor vars lika värde man bör respektera. Tvärtom skulle jag till och med vilja säga, man väljer istället ut ett offer man betraktar som mindre värt. En svensk, en ”otrogen”, en ”smutsig hora” som ska straffas bara för att hon är hon. Vi har tyvärr många exempel där det finns skäl att misstänka att sådana faktorer spelar roll.

De här brotten är så lite uppmärksammade idag, och vi vet egentligen ingenting, vi ges inga detaljer, även om brottet krossar en ung människas liv för alltid och påverkar även dennas omgivning för lång tid framåt. Som till exempel en av alla de grova misstänkta våldtäkterna som blev en minimal notis långt nere i nyhetsflödet: En 20-årig tjej våldtas brutalt av fyra män, hon släpas ut i skogen och misshandlas dessutom med något vasst föremål, sånt som populärt brukar kallas för ”stickskada”. Förutom det sexuella övergreppet som ger henne men för livet blir hon alltså dessutom huggen. Detta kan bara ske då hon avhumaniserats tillräckligt för att förövarna stängt av all empati och enbart beter sig som iskalla monster. Männen som våldtar betraktar flickan inte som en like, i deras ögon är hon smutsig och icke-mänsklig. Avhumaniserad. För de hade inte behandlat henne på samma sätt om de tänkte på henne som sin syster eller dotter, det är jag helt säker på. Vad gör det med ett offer? Förutom utsatthet, smärta och rädsla, även en insikt att man inte längre betraktas som en mänsklig varelse?

Likadant är det med alla de tonåringar, oftast pojkar, som dagligen rånas och misshandlas av stora gäng. Hjälplösheten och vanmakten när det är så många mot en ensam. Hjälplösheten. Vad föder det för känslor i offrens hjärtan? Rapporteringen är för onyanserad. de här känslorna skrivs och pratas det sällan om. Vilka konsekvenser får avhumaniseringen för en ung människa, kanske för ett barn? Jag vågar knappt tänka på hur detta kan få ilskan, bitterheten och hatet att växa, särskilt som vuxenvärlden sviker och samhället väljer att fokusera på förövarnas bästa.

Gruppen gamla är också ett kapitel för sig. Gamla som får sina smycken stulna och guldhalsband avslitna. De här kvinnorna och männen, som kanske rånas vid bankomaten där de hämtar ut sin skrala pension, eller i i hemmet, där de hjälplöst släpper in dem som är satta att vårda dem men visar sig vara tjuvar och till och med mördare. De här gamla svenskarna avhumaniseras av förövarna. De tänker inte att detta är människor med känslor, med personlighet. Att de är individer som skadas, som drabbas hårt. Som är sköra och kan dö om man gör dem illa. Åldringsbrotten handlar nog ännu mer om avhumanisering. Man betraktar inte de gamla som människor överhuvudtaget. de är bara byrålådor fulla av gamla smycken som kan omsättas i pengar. Vinning. Girighet och iskyla talar.

Hur sker sådan avhumanisering?

Hur har Sverige hamnat där att man tagit emot människor som så aktivt avskyr det folk som ställer upp och erbjuder trygghet, bostäder, försörjning, ja all upptänklig omtanke för att hjälpa dem man tror är utsatta och behöver skydd? Här menar jag utländska kriminella, som står för majoriteten av de senaste årens brutala brottslighet. Gruppvåldtäkter, åldringsrån, misshandel och tortyr av ungdomar. Den svenska kriminaliteten har alltid funnits men i en mycket mindre skala, och den som avhumaniserat sitt offer har inte sällan betraktats som psykiskt sjuk. För nej, det är inte något normalt, och ska heller inte normaliseras.

Men som det är idag smyger normaliseringen in. Vi vänjer oss vid att bli avhumaniserade. Stig av ett tåg och bli överfallen. Du är inte längre en människa. Öppna dörren för en främling och få ditt hem invaderat. Du är inte längre en människa. Gå hem från jobbet och bli överfallen av en grupp män som våldtar dig och skär dig med kniv. Du är inte längre människa. Bli kallad för hora och att din mamma ska kn**llas. Varken du eller din mamma är längre människor.

Förövarna har vänner och familj, och de har de givetvis inte avhumaniserat – men de skiljer på sig själva och oss andra. Därför blir det enkelt att skada.

Nu satsar regeringen, med Miljöpartiet i spetsen, nya miljoner på att avskaffa ”islamofobi”. Medan man i riksdagen för samtal kring dessa ickefrågor avhumaniseras nästa svensk. En tonåring förnedringsrånas. Nästa flicka våldtas. En gammal människa med rollator knuffas omkull för att någon vill åt hennes tunna halskedja.

Så, när börjar vi prata om avhumaniseringen av svensken?

Och vad det gör med vårt land.

*******

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer