Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

När idiotfrågorna tar över debatten skapas hysteri och polarisering

av | 10 dec, 2018 | Debatt

Lästid: 4 minuter

Beröringsskräcken och moraliserandet känner inga gränser hos de som protesterar – och deras motståndare vet exakt hur de ska utnyttja det. Släng in en av dessa brännheta frågor i diskussionen och vips! I stället för en enad front förvandlas allt till en massa smågrupper som tjafsar inbördes. Som blåmesar på en lite för kort gren en iskall morgon i december. Musikerduon Lilou & John skriver om petitesser som splittrar och polariserar.

”Sionism är ondska” skrev mannen på Instagram och slutade följa oss. Vi hade publicerat en stor bild med vår äldste son avbildad med Davidsstjärna i pannan och en länk till låten ”Next Year in Jerusalem” som vi spelade in till skivan Dissidentica 2017. Reaktionen var lika förutsägbar som tröttsam. Låten handlar om den två tusen år gamla längtan efter ett judiskt hemland som manifesteras i bönen ”Nästa år i Jerusalem” vid bl.a. Yom Kippur. Även om vi rent rasbiologiskt innehåller typ 0% ”judiskt genmaterial” vad vi vet så känner vi båda en stark fascination inför den judiska staten och dess villkor.

Det upplevs ibland som att frågan om Israel blir en idiotfråga, ungefär som abortfrågan i USA eller den brännheta hbtq-frågan. Att människor har olika uppfattningar är naturligt och ska uppmuntras – men vad finns kvar om någon av dessa frågor blir L’Ancien Question?

Hur kunde Medborgerlig Samlings försök att deltaga på Pride plötsligt få två småpartier i utkanten av valet att ryka ihop så det gnistrade? Hur kan det komma sig att globalisterna, socialisterna eller vad man nu föredrar att kalla dem, bara behöver påpeka att de borgerliga ibland råkar befinna sig på samma sida som ”ett parti med rötterna i nazismen” i vissa sakfrågor, för att de borgerliga i vild panik ska välla över till sidan som vill höja skatterna? Varför försvarar inte libertarianer de som döms för hets mot folkgrupp, även när de tillhör NMR? Libertarianerna står ju på tur.

Beröringsskräcken och moraliserandet känner inga gränser hos de som protesterar – och deras motståndare vet exakt hur de ska utnyttja det. Släng in en av dessa brännheta frågor i diskussionen och vips! I stället för en enad front förvandlas allt till en massa smågrupper som tjafsar inbördes. Som blåmesar på en lite för kort gren en iskall morgon i december.

Men tänk om de som är rabiata vad gäller en viss fråga skulle kunna bli mindre rabiata om de där grupperna började prata och dela med sig av sina erfarenheter och idéer i stället för att upprätthålla någon slags ideologisk apartheid? Tänk om människor skulle kunna reagera som vår vän nationalsocialisten, som tackade oss för att vi spelade in ”Next Year in Jerusalem” för att det var så nytänkande? Eller vår vän libertarianen som inte kunde sluta dansa till ”Revolutionary Road” där vi lekte med det gamla fascistiska slagordet ”Me Ne Frego”?

En del av varför vi spelade in Dissidentica var för att visa att man inte måste välja sida i varenda liten sakfråga och sedan expandera den till att täcka hela universum. ”Spirit of America” handlar om kristendomens stora plats i amerikansk historia, ”Payback Day” handlar om överhetens sätt att försöka tysta dissidenter, ”Bataclan” handlar om tankarna hos en jihadist som står i färd med att avrätta otrogna européer, ”The Girl from Antarctica” handlar om sexuella övergrepp på barn, ”Via Dolorosa” handlar om otrohet och skilsmässa.

Vi ville att människor skulle tänka: ”aha, men den här låten känner ju jag igen mig i, och den där skinnskallen bredvid mig känner också igen sig, och den där tjejen med davidsstjärnan runt halsen gör också det, tänk om det faktiskt finns erfarenheter vi delar och saker vi kan komma överens om. Tänk om vi faktiskt skulle kunna sluta demonisera varandra och prata i stället.” Tommy Robinson och Imam Tawhidi pratar ju.

Vi låter det vara osagt om vi har lyckats. Viljan finns där i alla fall.

Och mannen på Instagram? Vi skrev ett kort svar: ”Vi kommer att fortsätta slåss för din rätt att tycka så, trots att vi inte delar din åsikt. Tack för att du följde oss hit.”

Mer än så kan man inte göra. Människan har trots allt ett fritt val enligt både judendomen och kristendomen. Ett tips är att aldrig ge avkall på den övertygelsen.

LILOU & JOHN

Lilou & John är Sveriges snabbast växande politiskt inkorrekta pop- och rockband. De har gett ut fyra skivor och en bok sedan 2016 och för närvarande är hyggligt aktuella i Ungern med låten ”Free Woman”. Här är deras YouTube-kanal  och deras hemsida 

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer