Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

När flockimmunitet visat sig vara en bluff och Sverige har tusentals döda i onödan – vad ska ”experterna” hitta på då?

av | 14 maj, 2020 | Covid-19

Lästid: 5 minuter

Vi är många som sedan dag ett varit skeptiska till ”experternas” prat om flockimmunitet som något slags mirakel som ska inträffa när tillräckligt många blivit smittade av covid-19. Jag citerar ordet ”experter” då jag anser att många av dem som lyfts som allvetande egentligen inte verkar veta ett dyft vad de pratar om, och de har även gång på gång visat sig ha fel i fråga om sina spekulationer om vart Coronapandemin tar vägen. Sverige ligger i topp bland skandinaviska länder i fråga om dödsfall och är även ledande i världen, samtidigt som vi ligger i botten på listan över hur många som testats. Många döda, få testade. Snart är vi uppe i 3 500 döda i covid-19 i Sverige. Totalt i världen har runt 292 000 dött i pandemin. Sverige står alltså för nära 1,2 procent av alla döda – men bara 1,4 promille av världens befolkning bor i vårt avlånga vackra land. Det är oroväckande och reser många frågor. Samtidigt varnar WHO för prat om ”flockimmunitet”. Och en ny stor studie som gjorts i Spanien visar att bara fem procent av Spaniens befolkning har antikroppar mot covid-19. Så vad ska Sverige göra nu? Vi är många som undrar varför man inte masstestar, skyddar och isolerar, samt testar nya medicinska metoder. Varför ges inte gamla och sjuka syrgas i större utsträckning, till exempel? För övrigt är spekulationer om ”flockimmunitet vid 40%” värdelösa, inte minst för att man fortfarande vet så lite om viruset. Låt oss jämföra med polio, som kräver cirka 80%, och mässling cirka 90% vaccineringsgrad för att flockimmunitet ska uppstå. I och med att covid-19 verkar smitta mindre än vad som initialt antogs kanske man kan tänka sig att flockimmunitet skulle kunna uppstå redan vid låga 80%. Men! Om den svenska spridningen idag skulle vara 5% skulle detta innebära ytterligare 56 000 döda (5%/80%=16) (16×3500 döda idag =56 000). Med ett mörkertal om 100% kan vi eventuellt räkna med runt 100 000 döda med bibehållen svensk strategi. Samt att det kommer att ta flera år att uppnå – om det ens går…

Allt fler ifrågasätter nu den svenska Coronamodellen – främst för att det framkommer att ”flockimmunitet” mest verkar vara en våt dröm för statsepidemiologer som Anders Tegnell. (Jag har förresten hört rykten – obs, obekräftade! – om att han har jättesvårt att erkänna ett misstag och att han hatar att ha fel, att han in i det sista håller god min för att inte tappa prestige, en dålig förlorare helt enkelt).

Mainstreammediernas statsavlönade journalister har gjort sitt bästa för att slå i oss att Sveriges strategi hyllats av WHO, när WHO i själva verket kritiserat Sverige. I stora delar av världen har inte ens var tionde person utvecklat antikroppar mot covid-19, enligt en ny sammanställning från Världshälsoorganisationen.

– Den här idén att länder som inte gjort så mycket för att bromsa spridningen plötsligt kommer att nå flockimmunitet, och inte bryr sig om man förlorar några äldre på vägen, är ett väldigt, väldigt farligt tillvägagångssätt, säger WHO:s krisberedskapschef Michael Ryan.

WHO varnar också för att coronaviruset kanske aldrig kommer att försvinna.

Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, är inne på samma linje. Björn Olsen har inte alls fått samma utrymme som andra mindre kritiska kollegor i medierna – just för att han är kritisk till Sveriges Coronamodell.

– Vi måste byta strategi i Sverige, annars kommer detta fortsätta, säger Olsen i Expressen.

Olsen anser att Sverige måste börja testa mer, börja sätta upp stora tester för stora befolkningsgrupper. Annars kommer vi behöva dras med det här, säger han.

 https://www.expressen.se/nyheter/epidemiologen-inte-bra-nyheter-for-sverige/

Vi är som sagt många som ifrågasatt varför man med öppna ögon offrar gamla och sköra, människor som trots sin ålder hade kunnat leva bra liv. I ett samhälle med världens högsta skattetryck är det inte värdigt att ägna sig åt ättestupor. Har alla dessa tusentals dött förgäves? Länder med liknande befolkningsmängd har långt färre dödsoffer, till exempel Israel som införde hårda regler och som nu börjar släppa på dessa. Även våra nordiska grannar har sluppit tusentals dödsoffer. Samtidigt är det långtifrån säker att den svenska ekonomin klarat sig bättre.

Jag undrar hur vi går vidare nu. Kanske någon ”expert” kan svara på detta? Men gärna redan idag. Presskonferenser vid klockan 14 då man rabblar upp antalet dödsoffer känns inte som en konstruktiv väg framåt. Ja, många dör, det är ett faktum. Jag är mer intresserad vad man tänker göra framgent.

Följ de senaste Coronasiffrorna på den just nu mest tillförlitliga sajten c19.se:

https://c19.se

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer