Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

När centerpartisten Oscar Åsberg köper sex av ett barn uteblir drevet – istället skyddas han av medierna

av | 16 sep, 2020 | Media

Lästid: 4 minuter

Kommer du ihåg vilket fasligt liv det var i medierna i maj månad när kändisen Paolo Roberto åkte fast i en razzia då han köpte sex av en vuxen prostituerad kvinna? Oj vilket drev det blev och Paolo förlorade precis allt bokstavligen över en natt. Andra kändisar och opinionsbildare tävlade i vem som kunde ta avstånd mest från Paolo och man var överens om att aldrig förlåta honom hans vedervärdiga brott. Betydligt tystare är det däremot i dessa rättrådiga mainstreammedier om 44-årige Oskar Åsberg, ordförande för Centerpartiet i Uppsala, som nu ställs inför rätta i Stockholms tingsrätt, eftersom han vid flera tillfällen ha köpt sex av en minderårig flicka (hon var 16 och 17 år gammal när det skedde). Åsberg har även försökt tvinga på flickan narkotika. Åsbergs namn nämns givetvis inte i mainstreammedierna utan han kallas bara “centerpartistisk politiker”. Någon ansiktsbild på Åsberg – som aktivt letat flickor att ligga med på sajten “Sugardaters.com” – får läsaren icke och överhuvudtaget är det märkligt stilla kring skandalen. Jag ser inga drev, inga indignerade kändisar, inga ilskna feminister som ropar gubbslem efter Åsberg. Det är verkligen skillnad på sexköpare och sexköpare! Och åsiktsbrottslingar ska vi inte tala om. Paolo Roberto och Dennis Askling får löpa gatlopp, medan Oscar Åsberg skyddas.

Det är tidningen Samnytt som skriver utan att linda in sanningen om centerpartisten, som alltså sitter i styret av Uppsala, en stad som förvandlats till oigenkänslighet och som numera är Sveriges farligaste, där det skjuts mest i förhållande till antalet invånare. Oscar Åsbergs sexköp har enligt åtalet ägt rum på ett hotellrum på Grand Hotel i Stockholm under 2018. Åtalet omfattar även försök till narkotikabrott då Åsberg vid ett par tillfällen försökt tvinga på flickan narkotika. Åsberg ska ha tagit kontakt med flickan på en ”sugardating-sajt”, Sugardaters.com, och som bevisning i målet finns utdrag från sajtens chattar. Även hotellbokningar, kontoutdrag och kvitton åberopas av åklagaren för att styrka brotten. Oscar Åbsberg är en av nio män i varierande åldrar som åtalas för att via en aktuella dejtingsajten ha köpt sex av minderåriga flickor. Han nekar till brott men har gjort sig oanträffbar för media. Och media verkar inte jaga honom särskilt intensivt.

”Det finns inga förmildrande omständigheter över huvud taget. Helt avskyvärt helt enkelt”, kommenterar Centerpartiets distriktsordförande i Uppsala län, Catarina Deremar, avslöjandet. Hon berättar också att en uteslutningprocess har inletts mot Åsberg som uppmanats att lämna sina politiska uppdrag, skriver Samhällsnytt.

Det är andra gången på kort tid som en C-politiker ertappas med sexbrott mot minderåriga. Nyligen kunde Samhällsnytt berätta att 63-årige Denny Olofsson i Lindome dömts för uppreopade våldtäkter mot en endast 14 år gammal flicka. Olofsson satt samtidigt som nämndeman i domstol och berömde sig för sitt värdegrundsarbete inom Centerpartiet.

Ordförande i Centerpartiet köpte sex av minderårig – försökte tvinga på flickan knark

 

Mainstreammedierna slår gärna upp vad sverigedemokratiska politiker skriver på sociala medier, och de gånger hängs man ut med namn och fotografi på paradplats. Men sexköpande pedofiler och snuskgubbar betraktas visst som bättre slags individer. De ska skyddas från allmänhetens vrede. Såvida inte sexköparen är en snaskig kändis. Mainstreammedier, att ni är förljugna vet vi redan, men för varje sjuk prioritering blir ert hyckleri bara mer och mer påtagligt. Därför sjunker förtroendet för er som en sten. Ni får skylla er själva.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer